Дали постои апсолутна вистина?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ај прочитај си го тоа шо го постира, размисли, па постирај пак.
Така било тоа, пастирање муабет од wikipedia од кој верувам 2 збора не укапира. Предмалце не си бил квантен физичар, сеа си експертен математичар, а незнаеш гравитација по дефиниција шо е.

Едит:
Значи, како би ти помогнал, ќе ти дадам тип, да знаеш барем, што да бараш на википедија.
Ја реков "Постоењето на гравитацијата е апсолутна вистина без разлика како ние ја перцепираме, и дали сме свесни за нејзиното постоење или не."
Е сеа, ти најди ми доказ, дали гравитацијата не постои, и што има релативно во нејзиното постоење, значи, не нејзините димензии, туку нејзиното постоење како такво, existance*
Ne sum ni fizicar ni matematicar. Dali si ti fizicar?
Koj muabet od vikipedija?
Procitaj sto pisuva na linkot...pa javi se...
I ne se nerviraj tolku...:vozbud:

A za existance...

Verojatno sledniov link ke ti pojasni nesto...

http://www.hermes-press.com/number_frequency.htm

"Постоењето на гравитацијата е апсолутна вистина без разлика како ние ја перцепираме, и дали сме свесни за нејзиното постоење или не."
Siguren si deka ne e obratno? Deka taa postoi samo onaka kako ja percepirame zaradi pette (ili seste) setila? Kako i se drugo?

Напишано од GoD.HateUSaLL
Би сакал да знам нешто повеќе за предозирање, ефект и штетност на Salvia Divinorum, DMT и LSD.
Почни со ред, од почеток до крај..
Kako sto se veli...
I rest my case!

Apsolutnata vistina e vo LSD-to!:vozbud:

Член од
16 август 2009
Мислења
2
Поени од реакции
2
Ne sum ni fizicar ni matematicar. Dali si ti fizicar?
Koj muabet od vikipedija?
Procitaj sto pisuva na linkot...pa javi se...
I ne se nerviraj tolku...:vozbud:

A za existance...

Verojatno sledniov link ke ti pojasni nesto...

http://www.hermes-press.com/number_frequency.htm

Siguren si deka ne e obratno? Deka taa postoi samo onaka kako ja percepirame zaradi pette (ili seste) setila? Kako i se drugo?

Kako sto se veli...
I rest my case!

Apsolutnata vistina e vo LSD-to!:vozbud:

Немам запознаено толку тврдоглав тип како тебе.
А земјата каква перцепција има за гравитацијата, сонцето каква перцепција има за гравитацијата?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Немам запознаено толку тврдоглав тип како тебе.
А земјата каква перцепција има за гравитацијата, сонцето каква перцепција има за гравитацијата?
Од каде да знам сонцето дали имало или немало перцепција!? Или пак Земјата!? Прашањето е НИЕ каква перцепција имаме и како го перцепираме нештото...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Од каде да знам сонцето дали имало или немало перцепција!? Или пак Земјата!? Прашањето е НИЕ каква перцепција имаме и како го перцепираме нештото...
Прва ствар:

In philosophy, psychology, and the cognitive sciences, perception is the process of attaining awareness or understanding of sensory information. It is a task far more complex than was imagined in the 1950s and 1960s, when it was predicted that building perceiving machines would take about a decade, a goal which is still very far from fruition. The word comes from the Latin words perceptio, percipio, and means "receiving, collecting, action of taking possession, apprehension with the mind or senses."

Втора ствар:

Прекини да користиш зборови што не ги разбираш во потполност.

Трета ствар:

Твојата перцепција за гравитацијата не ја менува гравитацијата на било каков начин, гравитација си е гравитација, постои, дејствува на тебе, апсолутна вистина, без разлика дали ти сакаш или неќеш, без разлика дали си свесен за неа или не.

Доказ:

Незнаеш што е гравитација по дефиниција, па пак она те држи на земја.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Прва ствар:

In philosophy, psychology, and the cognitive sciences, perception is the process of attaining awareness or understanding of sensory information. It is a task far more complex than was imagined in the 1950s and 1960s, when it was predicted that building perceiving machines would take about a decade, a goal which is still very far from fruition. The word comes from the Latin words perceptio, percipio, and means "receiving, collecting, action of taking possession, apprehension with the mind or senses."

Втора ствар:

Прекини да користиш зборови што не ги разбираш во потполност.

Трета ствар:

Твојата перцепција за гравитацијата не ја менува гравитацијата на било каков начин, гравитација си е гравитација, постои, дејствува на тебе, апсолутна вистина, без разлика дали ти сакаш или неќеш, без разлика дали си свесен за неа или не.

Доказ:

Незнаеш што е гравитација по дефиниција, па пак она те држи на земја.
не знам кој не разбира...убаво ти е објаснето таму каде што си цитирал...од википедија...
види ги линковите па ќе продолжиме...не си доволно информиран...
Вистина...па и апсолутна хахаха

Прекини да користиш
Ејсид? Не користам...за разлика од некого...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
не знам кој не разбира...убаво ти е објаснето таму каде што си цитирал...од википедија...
види ги линковите па ќе продолжиме...не си доволно информиран...
Вистина...па и апсолутна хахаха

Ејсид? Не користам...за разлика од некого...
Океј, изглеа бев премногу сложен и комплициран, или пак незнаеш англиски..

Ќе ти поставам, едноставно прашање.
Дали земјата и сонцето имаат Ум или Осет или Чувства?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Кој може да каже дека постои она што никој никогаш не го видел?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.125
Поени од реакции
30.211
Мислам дека не.
Во зависност на ситуацијата и сведоците, секој сведок ќе ја кажува на ваков или онаков начин, но поразличен од оној другиот. Се со цел да се задоволат своите интереси.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Квантната физика не се бави гравитација, не се бави со гравитација ни од блиску.
Лоша изјава...ако навистина си професор по физика...

Океј, изглеа бев премногу сложен и комплициран, или пак незнаеш англиски..

Ќе ти поставам, едноставно прашање.
Дали земјата и сонцето имаат Ум или Осет или Чувства?
Не си сложен...друга состојба е во прашање...

Не знам англиски,неписмен сум,не разбирам ништо...е сега i`ll give you benefit of a doubt...
Од кај да знам дали сонцето има или нема чуства? Сакаш да кажеш дека гравитацијата делува на него без тоа да перцепира?
Тоа ТИ го перцепираш така со петте/шесте сетила и тоа ти е...

Еве ти малку за почеток...батали читањето...почни со ова...па одиме понатаму...

Ти како љубител на магични тревки би требало да знаеш за Ајахуаска...

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Toecutter малку си ги помешал штипките. Не е прашањето како ние ја перцепираме реалноста туку дали постои апсолутна вистина.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Не постои...само некој си замислува дека постои...
It`s just an illusion...

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Доказ за непостоење на некаква си вистина...уште апсолутна хехехе

Kajgana Shop

На врв Bottom