Или еден мини-град Охрид само за туристиИзградете 3-4 згради само за туристи издавање станови и ондак то.
а Охрид и околните населби иселете ги кон Ботун
Фино е да има камп за млади ама толкаво е езерото, а секој сака по малку од него...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Или еден мини-град Охрид само за туристиИзградете 3-4 згради само за туристи издавање станови и ондак то.
а Охрид и околните населби иселете ги кон Ботун
Еве за што зборам друже Серпико. Нели, би рекол само добро однесување - добри гости.
Тоа ти е win-win ситуација. Што мислиш би сториле тинејџери кога уште првата стапка надвор од кола некој му рецитира home_made закони како, музика до 11, нема собирање друго друштво во стан, и им наплатат нешто плус оти имало некое екстра столче во станот? Сценариото би се одвивало како.. Да, музика до 11, ама сабајле. Пола град ќе го соберат а столчето ќе биде на неколку дела. Но ако им се пристапи љубезно, верувај други ќе се резултатите.
Е сеа, сфаќам дека градот не е цел за туристи,и но никој не оди на одмор и да си легне во 10 и 30 оти комшијата у станот имал дете, претежно ради тоа што се млади луѓе на одмор. Средете се бе. Изградете 3-4 згради само за туристи издавање станови и ондак то.
Парите ги диктираат правилата пријателу. :smir:
Парите ги диктираат правилата пријателу. :smir:

едноставно тоа ми се јадеше. Исто така поштувам пиво после 7 од под каса за лезетлук при заоѓање на сонцето на тераса.
(морав малце да исерам)Секој со својте аршини. Јас, а ко шо гледам и многу други охриѓани, не трпиме ничии срања, па какви сакат пари нека се во прашање.
Aко издаваш соба 400. Некој ти ја плати 2 000 од вечер и одседне 7 дена.
Не само што ќе му дозволиш музика до колку сака и колку гласно сака, своето појачало ќе си го дадеш.
Пример, ако незнаеш да прифатиш ваква зделка и си премногу горд, ќе се бавиш со ценкачи, кои ќе ти дадат само 300 од вечер, пола на почеток, а другата половина.. ќе ти пратаат разгледница од нивниот град смеејќи се како ти побегнале.
And, as far as I know, thats bad for business. Специјално, тие домашните. :smir:

Брат, не викај двапати. Ако дојде некој сушен период, не само што ќе молиш туристи туку и креветот сабајле ќе им местиш и на крај на недела ќе ти плаќаат. Океи е нели додека се има избор и можеш да си избираш туристи.
Во Струмица не се издаваат соби, не е туристичко место. Нема некоја атракција.
И јас немам појачало.![]()
Туристите имаат право да урлаат до 4 сабајле, фрлаат столици од тераси (што е израз на нивно домашно невоспитување), исто како што газдите на собите/станот имаат право да ги исфрлат без образложување или соседите да им викнат полиција.
Океи, одсега на одмор стриктно tea party.
Eбаве, сите полни со морал. Но тажно, сите далеку од реалноста.
Колку станови ечат, хаха, немаат доволно полицајци во таа смена. 3та.
Абе сечија култура драматично ескалира зад мониторот. И јас сум светец, ама не е во мода заеби.
Фрлање столови низ прозор хаха, оти не зеде пример тестирање home-made бомби кога се оди на одмор?
Претеруваш. И остај кафулињата кога гледаш дека ради тоа протестираат повеќето. Мало скопско 250ден.
Плус, некој преферира и повеќе ужива во so called домашна атмосфера. А тек тие забави во 12 почнуваат.
Уништување приватна сопственост не оправдувам, да се разбереме.