Ак не ви чинит не идајте

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
А ти Македонцки како совесен турист треба да се однесуваш како шо доликува на [читај!]цивилизиран човек.Како шо не сакаш дома ти да ти прават така, не прави на други места и крај.
Ние ниту издаваме стан,ниту некогаш ќе го направиме тоа, баш заради ваквите како тебе со такви мислења,дека ако се на одмор, да можат и со глава ѕид ќе урнат и ќе го остават во најлоша можна состојба станот.
Скапо ви е во хотели, барате поефтино.. добивате соби за поефтино и ги правите лом.. си заминувате ни штета не плаќаат некои што е најтрагично.

И искрено не ни се обидувам да те сфатам.
Сеа и Охриѓани сме криви затоа што туристите(не сите) се однесуваат како од планина да се слезени.

едит: Идаат некои на одмор ЗА ДА СЕ ОДМОРАТ,а не во 5 сабалје да слушаат пијаници кај шо викаат по улицине.

какво размислување човече..браво нека ви е...треба да ве преселиме во паланка,

1. не се факај за исклучоците, примери за некултурата, ноншалатноста и грубоста, незаитересираноста на Охридските туристички работници домакини и служби се безброј...

2.исклучоците кој се малуборојни...значи ИСКЛУЧОЦИ...ги решава градот со поголем број на поажурни служби кој брзо реагираат

3.не сте вие за туризам...за планина сте...одговорите и начинот на размислување на темава од страна на млади образовани луге тоа само го потврдува...можам да замислам реакција и ментален склоп на средновечен охриганец:uvo:

1. не се факај за исклучоците, примери за некултурата, ноншалатноста и грубоста, незаитересираноста на Охридските туристички работници домакини и служби се безброј...

2.исклучоците кој се малуборојни...значи ИСКЛУЧОЦИ...ги решава градот со поголем број на поажурни служби кој брзо реагираат

3.не сте вие за туризам...за планина сте...одговорите и начинот на размислување на темава од страна на млади образовани луге тоа само го потврдува...можам да замислам реакција и ментален склоп на средновечен охриганец:uvo:

Ако толку ти е убо во Паланка, пресели се, за да не ти викет таму ако се дериш во пет сабајле или ако повраќаш од трет спрат... од балкон.

1. Ти се фаќаш за исклучоци, со тоа што наведе примери. Таксистите дерет, признавам, знам и зошо, ме мрзит да пишам во овај пост пошо и не го пишам за то.

2. Ако некој те разбра шо сакаше да кажиш во точка број два јас ќе му купам точак осумнајсбрзинец.

3. Брат... Ти си за планина, пошо со твоиве размислувања ко орјак од таму слезен си. Не ние, ти. Младите образовани луѓе не трпет ничии срања во сопствениот град. Батали ги тие приказни „муштеријата е секогаш во право“, или „сум платил па шо сакам ќе прам“.

Знам, лош сум, прост, впрочем како и секој исфрустриран провинцијалец, а?

Напиши ми прирачник за однесување со туристи, за да го прочитам да знам како да те пречекам ко ќе дојш, покрај црвениот тепих и слаткото од смокви.

Батали ги тие приказни „муштеријата е секогаш во право“,

Напиши ми прирачник за однесување со туристи, за да го прочитам да знам како да те пречекам ко ќе дојш, покрај црвениот тепих и слаткото од смокви.

....крај :tapp:

Абе македонецу за тие служби што ги наброја требаат пари,за без пари никој не ти работи.А како се распределуваат парите од Охрид,очигледно не ти е јасно,ни парите од плажите,ни парите од парцелите,ни кој плаќа за одржување на градот,ни за езерото и слични ствари.Распрашај се колку остануваат во буџетот на Охрид од една сезона,а кој ги јаде тие служби кој ги наброја.Да бевме нормална држава во ред,ама ние со ненормални на власт и на Охрид треба рака да му дадеме.

Види, свесна сум за случувањата во градов. И извини што гледам реално како стојат работите.
Немој да викаш дека го бранам градов, го имам и критикувано.
овој и овој пост.
Значи тоа што ви се има случено на повеќето,ми се има случено и мене.

1. Ти знајш колкав е процентот на примерите за некултура наспрема примерите за култура?
Самите кажувате дека кога сакате да дојте на одмор во Охрид скаате да ви е све дозволено,да кршите, да викате, да урлате и незнам ти шо. Ај одлучи се дали си ти совесен или несовесен турист во Охрид.

2. Верувај ниту се исклучоци ниту се малубројни.

3.Извини шо сум нискоинтелегентна и прилично глупа шо не можам да поднесам пијаници да ми шетаат по маалово во 4 на сабалје и да се дерат ко будали. Извини и шо мајка ми и татко ми по цел ден на работа се и навечер наместо да се одморат ги слушаат туристите како се забавуваат.
Извини:back:

Ко ќе ти дојт во кафич некој исфрустриран од метрополата, па ќе ти го вратит трипати кафето пошо „не е погодено како што треба“, а веќе го испил повеќе од пола, или тресе од цигарата на подот, на плочки, а на масата имат пепељара... Тогаш ќе се потпрашаме дал е во право.

Или ти си син единец па навикнат си да ти се угодува па шта год било?

В

1. Ти знајш колкав е процентот на примерите за некултура наспрема примерите за култура?
Самите кажувате дека кога сакате да дојте на одмор во Охрид скаате да ви е све дозволено,да кршите, да викате, да урлате и незнам ти шо. Ај одлучи се дали си ти совесен или несовесен турист во Охрид.

2. Верувај ниту се исклучоци ниту се малубројни.

3.Извини шо сум нискоинтелегентна и прилично глупа шо не можам да поднесам пијаници да ми шетаат по маалово во 4 на сабалје и да се дерат ко будали. Извини и шо мајка ми и татко ми по цел ден на работа се и навечер наместо да се одморат ги слушаат туристите како се забавуваат.
Извини:back:

1.процентот на некултура е бугарски, ко во албена да сум, додека мрзеливоста и незаинтересираноста, немањето иницијатива се типично грчки...секој што летувал во охрид и на друго место знае

2.колку и да се ....исклучоци на пијана младина има секаде..како се справува градот со нив е проблем само на градот кој треба соодветно да одговори..ако не може..не е за туризам штом не може да се справи со него

3. ти не си за туристичко место ти ја советувам битола како алтернатива и помирен град...сите туристички места се бучни брзи и гласни...како можеш да бараш од туристите и градот да бидат помирни од една страна а од друга страна да ги бараш и трошиш нивните пари????

Се слагам со тебе дека треба полицијата поактивно да интервенира на секое нарушување на јавниот ред и мир во Охрид.Ама стварно не разбирам шо ти е поентата во точка под реден број 3????Лошо размилуваме ние Охриѓани кога викаме дека не е добро да се фрлаат шишиња и џубре на улица од 5-ти спрат???Абе ти не си видол како е то решено во тие развиени туристички места кои цело време ги спомнуваш.Не полиција бато,туку обичен граѓанин те предупредува да не фрлаш џубре,пикавци и сл. срања на улица.ма не да се Данци,Норвежани,Финци,ако се однесуваат недолично све на клоци и назад во Скандинавија.
И аман немој да мешаш баби и жаби човече...

1.процентот на некултура е бугарски, ко во албена да сум, додека мрзеливоста и незаинтересираноста, немањето иницијатива се типично грчки...секој што летувал во охрид и на друго место знае

2.колку и да се ....исклучоци на пијана младина има секаде..како се справува градот со нив е проблем само на градот кој треба соодветно да одговори..ако не може..не е за туризам штом не може да се справи со него

3. ти не си за туристичко место ти ја советувам битола како алтернатива и помирен град...сите туристички места се бучни брзи и гласни...како можеш да бараш од туристите и градот да бидат помирни од една страна а од друга страна да ги бараш и трошиш нивните пари????
Ти си чоек или пијан или те мавнало тоа сонцето скопско директ у теме.Се читаш ти бе????Кои бугари,кои грци бре????Ти абер немаш од туризам нити си мрднал некаде надвор од МК да знајш како е таму.
И аман уш еднаш не мешај баби и жаби.Ој излади се негде,пикни ја глата во вода аман...

Ко ќе ти дојт во кафич некој исфрустриран од метрополата
Абе остај...ние од јаката метропола, божем живееме на Флорида па ни требаат специјални услови. Нема врска бе, да не чинеше немаше да киснам скоро 30 години по ред у Охрид. Има недостатоци, но кај нема низ Македонијава. А за тие пари, просим лепо- ако некој најде поефтино да седи по кафани и да јаде скари негде на море-нека најде. Грчка ќе се тресеш врз гирото, ќе го чуваш како злато, а пиво да се налеваш-само на сон.
Да не се прајме префинети, добар е Охридот-си пружа одреден дијапазон на услуги и туризам. А кому му е без врска...има места низ балканов па и пошироко. Ама дал таму ќе помине со 500-600 евра фамилијарно и со резбање на врата, не знам.:toe:
А за полиција...спомнав дека пример Португалија има туристичка полиција, служби на плажа, обезбедување јако...ама спомнаа погоре-пари треба за тоа, многу пари. Плус тоа е океан, ова е езеро, голема разлика во вложување и искористување на средствата.

Едино што нема ѓомлезе :vozbud: -се помалку и помалку ги има овие впечатливи за Охрид услуги

Или јас не те разбирам или стварно ги мешаш работиве.

Тебе отсеа ќе те зејме како туристички експерт и ќе ни кажуваш шо да прајме. Сигурно правилата ќе се:
1. Кај и да се наоѓате, дозволено ви е шо сакате да правите.
2.Можите да го нарушувате јавниот ред и мир колку ви душа сака.
3.Дозволено е да ги пцујате Охриѓани и да им ги кршите колите со палки.

Тогаш туристите ќе се презадоволни нели?
Секаде има кодекс на однесување.

Во право си, не сум јас за туристичко место со туристи шо си мислат дека све им е дозволено.
Не барам да се помирни,барам да се однесуваат како шо доликува на секој цивилизиран човек.
Дали ти изгледа нормално да го прави некој она што го наведов во претходнине постови?

Едино што нема ѓомлезе :vozbud: -се помалку и помалку ги има овие впечатливи за Охрид услуги

За добри гости - добро однесување. :smir:

Најави се 2-3 дена порано ко ќе идаш Охрид - јас ќе ја наредам да ручаме ѓомлезе, домашно. :wink:

.Ама стварно не разбирам шо ти е поентата во точка под реден број 3????

Ти си чоек или пијан или те мавнало тоа сонцето скопско директ у теме.Се читаш ти бе????Кои бугари,кои грци бре????Ти абер немаш од туризам нити си мрднал некаде надвор од МК да знајш како е таму.
И аман уш еднаш не мешај баби и жаби.Ој излади се негде,пикни ја глата во вода аман...

точката бр 3 си си ја објаснил во постот потоа...

Или ти си син единец па навикнат си да ти се угодува па шта год било?
Ма нека кршат секаде,само неговото да не го кршат.Тој мислит туризам е дојди,испијани се,искрши се пред тебе и замини.:toe:

Елементарна култура бе, да му ебам мајката. Елементарна култура. Повеќе не барам.

За добри гости - добро однесување. :smir:

Еве за што зборам друже Серпико. Нели, би рекол само добро однесување - добри гости.

Тоа ти е win-win ситуација. Што мислиш би сториле тинејџери кога уште првата стапка надвор од кола некој му рецитира home_made закони како, музика до 11, нема собирање друго друштво во стан, и им наплатат нешто плус оти имало некое екстра столче во станот? Сценариото би се одвивало како.. Да, музика до 11, ама сабајле. Пола град ќе го соберат а столчето ќе биде на неколку дела. Но ако им се пристапи љубезно, верувај други ќе се резултатите.

Е сеа, сфаќам дека градот не е цел за туристи,и но никој не оди на одмор и да си легне во 10 и 30 оти комшијата у станот имал дете, претежно ради тоа што се млади луѓе на одмор. Средете се бе. Изградете 3-4 згради само за туристи издавање станови и ондак то.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom