Ак не ви чинит не идајте

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Леле, Јоване колку ти се слаби текстовите, тоа чудо едно.Конфузни и нечитливи.Тие ала Џими/Жанко/Џемо финти се толку изживени, веќе преку таквото ми е.
Ако навистина планираш да пишуваш за озбилно, треба да поработиш на стилот.Може многу подобро да се изразиш на разговорен охридски ако ти е тоа целта на текстовите.

За мене лани беше последна година во Охрид ,само споредете го со другите туристички места во околинава (бугарија,грција,црна гора) и за истите пари или плус 100 - 200 евра идеш на море со луге кој не се напукани со локал патриотизам и те гледаат како турист не ко го*но.

Еве еден пример:

Во продавница на каса вадам пари да платам за продуктите и случајно ми пагаат 10 денари од новчаник на земја и реакцијата на продавачката беше... " ЗШ МИ ПРАИШ ГУБРЕ ВО ПРОДАВНИЦАВА!? "

:tapp:

И после да им идам? епа не им идам бе...:helou:

Леле, Јоване колку ти се слаби текстовите, тоа чудо едно.Конфузни и нечитливи.Тие ала Џими/Жанко/Џемо финти се толку изживени, веќе преку таквото ми е.
Ако навистина планираш да пишуваш за озбилно, треба да поработиш на стилот.Може многу подобро да се изразиш на разговорен охридски ако ти е тоа целта на текстовите.

Кој ти е тој разговорен охридски бе?

Чеј да се цитирам уш еднаш...

Ако напишав дека пишам на охридски не напишав и дека пишам со речник, то значит дека си пишам со мојата верзија на охридски и во делој кај шо имат потреба убацвам и варошки или селски или каков и да е дијалект...

Друго...

Џими ем го знам, ем му ги имам читано колумните (неколку се, не е само таа) али пред да седнам летово да пишам не зедов да ги препрочитам а и не беше воопшто од таму идејава за колумнава. Конкретно за пиперките... можда несвесно останала од тогашното читање, али и не е нешто револуционерно, вистина си е :tv:

Кои се тие ала Џими/Жанко/Џемо финти дај молимте покажи ми ги... и ху да фак ис Џемо... :nesvest:

Што се однесува до стилот...

Еве ти две сериозни и прилично нервозни колумни...

Поткастрена младина

Ем верници, ем комедијанти

Ај одвои време, прочитај ги, па кажи ми шо мислиш...

И еве уше нешо ко бонус...
Сите не бараат, никој не не наоѓа

Разговорен охридски ти е дијалектот со кој ти пишуваш, пошто нели, нема кодифициран литературен охридски јазик.Ти кажувам дека лошо го користиш во текстовите, со претерување.
Сите колумни ти се како да разговараш со некого во иста соба, а не како да кажуваш твои ставови преку текст, слабо све на све.
Млад си, имаш талент сигурно, читај повеќе и не се љути одма, критика во поширока смисла на зборот значи разговор.

Разговорен охридски ти е дијалектот со кој ти пишуваш, пошто нели, нема кодифициран литературен охридски јазик.Ти кажувам дека лошо го користиш во текстовите, со претерување.
Сите колумни ти се како да разговараш со некого во иста соба, а не како да кажуваш твои ставови преку текст, слабо све на све.
Млад си, имаш талент сигурно, читај повеќе и не се љути одма, критика во поширока смисла на зборот значи разговор.
Е де... колумниве во неделников летово се и така замислени, ко да прам муабет со тебе (поточно ја да ти кажвам „глупости“ а ти да ме слушаш) а некоја дактилографка сето то да го запишвит на машина за куцање и да излегвит секој четврток во весник шо коштат пеес денари. Дет симпл :helou:

Температурата на Охридското езеро достигна 23 c !!!

У Охрид ке идат Бјело Дугме, Дино Мерлин, Боб Синклер, Прљаво Казалиште....

и некој ке направи бојкот????????
Нема да успее:smir:

У Охрид ке идат Бјело Дугме, Дино Мерлин, Боб Синклер, Прљаво Казалиште....

и некој ке направи бојкот????????
Нема да успее:smir:

Бело Дугме ко да ви откажале, а?:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom