Crime Филмови

• Креатор на темата Креатор на темата MastaRasta
  • Време на започнување Време на започнување

Кој crime филм е најдобар?

• Mean Streets

Гласови: 0 0,0%
  • Godfather 1

Гласови: 9 45,0%
  • Godfather 2

• GoodFellas

Гласови: 1 5,0%
  • Scarface

Гласови: 5 25,0%
  • Pulp Fiction

• Reservoir Dogs

• Usual Suspects

Гласови: 3 15,0%
  • Ocean's Eleven

• Once Upon A Time In America

• Вкупно гласачи
    20
Член од
15 март 2008
Мислења
547
Поени од реакции
65
Crime Филмови - филмови кои обработуваат теми од криминалниот живоt.Дали гледате ваков вид на филмови и зошто?
Кој филм ви е омилен , кој ви оставил најголем впечаток?
Ќе ставам анкета за најдобрите криминални филмови - гласајте , имате пенкало и зејтин!

Убава листа си составил. Не сум го гледал Mean Streеts, а единствено имам забелешка за Ocean's Eleven кој е далеку зад овие другите.

Јас гласам за The Godfather 1, од принцип, без разлика на остатокот од листата :)

Хмм.....
Пола од овие филмови што не сум ги гледал Mean Streets,Reservoir Dogs,Usual Suspects,Pulp Fiction,Once Upon A Time In America овој го имам дома ама не сум го гледал ради немање превод:nesum:
Иначе за еден од овие неможам да се одлучам нема шанси:helou:
Најдобри според мене се Кум и Скарфејс а не е лош и добри момци

Многу тежок избор све кој од кој филм, неможам да одлучам точно затоа што не сум ги гледал сите ( Мean Streets ) ама во која и да било листа ако го има Pulp Fiction тогаш ќе гласам за него затоа што ми е омилен филм. Иако најмногу се мислев помеѓу тој и Кум 1. Кум 2 и Кум 3 се добри но не се како првиот дел, Scarface воопшто како филм не ми се допадна:toe:, Goodfellas исто така според мене не може да се каже дека е најдобар криминалистички филм исто како и Usual Suspects кој многу го почитувам, Reservoir Dogs е закон филм, меѓутоа неможе а да не се спореди со Pulp Fiction, а Ocean's Eleven е премногу слаб да биде наброан меѓу овие легендарни филмови.

Godfather Трилогија.
The Last Don Трилогија.
Goodfellas.
RockNRolla од поновите.
Righteous Kill.
No Country for Old Men.

Оcean's Eleven не ми е баш крими филм :)

Листата е мала , има повеќе добри филмови
-The Sting со Роберт Редфорд и Пол Њуман
-City of god , филмов е бразилски , и го препорачувам на сите ,еден од најдобрите понови филмови,претставување на животот во фавелите
-LA Confidential,

за овие што ги ставив во анкетата:
-Mean Streets,GoodFellas се ремек дела на Scorsese , едни од најдобрите филмови со De Niro.
-Godfather 1 и 2 се must watch , 3 дел е разочарување .Coppola e тука мајсторот , после уште еднаш ќе се докаже со Apocalypse Now.
-The Usual Suspects e исто зверски филм ,има неочекуван крај и единствен добар филм на Singer.
-Оnce Upon a Time in America е дело на Sergio Leone ,човекот што ги режираше трите филмски класици со Eastwood(A fistfull of dollars,For a few dollars more,The good ,the bad and the ugly),aма филмов мислам дека е најдобро нешто што го снимил.
-Режисерското деби на Tarantino - Reservoir Dogs , мора да го гледате , посебно Michael Madsen , кога ќе скалпира.Pulp Fiction e логичен чекор напред за Tarantino.
-Scarface , филмов е римејк на Scarface од 1932 , исто така многу добар филм, сите го памтиме Say hello to my little friend .
-Ocean's Eleven , не е класа , како останативе филмови , ама надокнадува со изборот на актерската екипа

The Godfather prviot del - remek delo sekoja scena

За филмчево дајте коментари , како ви се допадна и дали ги заслужи оскарите што ги доби?

За филмчево дајте коментари , како ви се допадна и дали ги заслужи оскарите што ги доби?

Дефинитивно ги заслужи. И те како коа ке размислам, еден од ретките филмови кои ме задржале со ист интерес до крајот. А на тоа кога ке додадеме и феноменална актерска екипа, нема промашај.
Филмско ремек дело.

Usual Suspects од тие на листата.

Инаку би го додал и Confidence и Lucky Number Slevin.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom