Вита Диет Клуб

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
KAJ KE JA NAJDEME BE TAA ZDRAVA ISHRANA,
Дефинитивно не во продуктите на хербалајф.

Кога некој вака ќе почне да брани некој продукт, дали е тоа ревита, биопирамида или еве сега хербалајф, по автоматизам знам дека се работи за некоја лага, која сакаат поединци на кои им е истата од некаков финансиски интерес да ја пробуткаат.
Со ова Хербалајф стана уште едно име за измама.

п.с. вита клуб диетата е глупост, глупост од аспект дека како алтернативната кажа, може секој лаик со нет пристап да ја направи.

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
п.с. вита клуб диетата е глупост, глупост од аспект дека како алтернативната кажа, може секој лаик со нет пристап да ја направи.
Од тој аспект да, а богами и за диетата базирана врз крвна група, за која не постојат докази дека има некаква врска со реалноста. А правени се многу испитувања, научни. Од друга страна, ако дадам 3000 денари за 3 месеци на гладно срце, за инат ќе ослаам бар 3 кила :) И тоа редовното мерење не е лошо, за срамење па размишљање.

Вита клубот е добар за луѓе кои имаат проблеми со самодисциплина, и за оние кои немаат поддршка од домашните во врска со диетата. За правилна исхрана е многу битно планирањето на оброците. Значи не да чекаме да прегладниме и после да бараме што ќе јадеме (грешка колосална), туку точно да знаеме што ќе јадеме следниот оброк, па и тој после него. Вита клубот тука е .. удобност, едноставно ти даваат список што треба да јадеш таа недела, одиш во продавница, купуваш, пуниш фрижидер и не размислуваш многу. Познавам луѓе кои се задоволни, симнале килограми без да ги вратат или да си го расипат здравјето. Јас би им дала шанса.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Од тој аспект да, а богами и за диетата базирана врз крвна група, за која не постојат докази дека има некаква врска со реалноста. А правени се многу испитувања, научни. Од друга страна, ако дадам 3000 денари за 3 месеци на гладно срце, за инат ќе ослаам бар 3 кила :) И тоа редовното мерење не е лошо, за срамење па размишљање.
Може, вака разглобено е и те како скоро предодредено да успее.
Јас имам чисто против експлатацијата на луѓето со вакви манипулации, но од друга страна можеби тоа им треба за да се стават во ред.

Инаку таа што е по крвна група диетата, т.е. начин на исхрана, нема некоја врска со реалноста.
Го сметам истото за уште една лага, иако оној нутриционистот со бела коса ја заведе пола Македонија со тврдења дека е научно издржана.

B

black angel

Гостин
edna drugarka ja drzese i imase tecni denovi kadesto morase samo lubenici da jade od meso strikno riba,kompiri i blago vo nikoj slucaj,ovosje kolku ti dusa saka,i imase denovi za vecera da jade orevi i takvi stvari......devojcevo oslabe arno ama i organizmot postojano se onesvestuvase imase nizok seker nizok i krven pritisok i red dr raboti koi bea kako posledica na nivnata slavna "uspesna" dieta.....pa sea vie sami procenete kolku ja biva tipkava i nejzinite dieti .......dali pomaga ili narusuva tugo zdravje i organizam

Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6

Вита клубот е добар за луѓе кои имаат проблеми со самодисциплина, и за оние кои немаат поддршка од домашните во врска со диетата. За правилна исхрана е многу битно планирањето на оброците. Значи не да чекаме да прегладниме и после да бараме што ќе јадеме (грешка колосална), туку точно да знаеме што ќе јадеме следниот оброк, па и тој после него. Вита клубот тука е .. удобност, едноставно ти даваат список што треба да јадеш таа недела, одиш во продавница, купуваш, пуниш фрижидер и не размислуваш многу. Познавам луѓе кои се задоволни, симнале килограми без да ги вратат или да си го расипат здравјето. Јас би им дала шанса.
se soglasuvam so tebe,vita diet klubot e za tie sto nemaat disciplina,
edna drugarka ja drzese i imase tecni denovi kadesto morase samo lubenici da jade od meso strikno riba,kompiri i blago vo nikoj slucaj,ovosje kolku ti dusa saka,i imase denovi za vecera da jade orevi i takvi stvari......devojcevo oslabe arno ama i organizmot postojano se onesvestuvase imase nizok seker nizok i krven pritisok i red dr raboti koi bea kako posledica na nivnata slavna "uspesna" dieta.....pa sea vie sami procenete kolku ja biva tipkava i nejzinite dieti .......dali pomaga ili narusuva tugo zdravje i organizam
na majka mi i pomogna da namali holesterol vo krvta i seker vo krvta.jas i sesta mi koga ja drzevme dietata ni pagase sekerot vo krvta(zosto na majkami trebase da i se namali a dietata bese spored nejzina krvna grupa)
jas i sestra mi jadevme po celo cokolado dvete na den(ne sekoj den normalno samo koga imavme potreba)i so nasiot seker nemavme problem..a i so kilogramite nemavme problem:)

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
ОК ај да кажам од мое искуство може?

Епа вака. Имав одвратно искуство со Вита Диет Клубот.
Ми правеа анализа на крв во една приватна ординација каде испадна дека имам железо 47 :nesvest: а не покажав никакви пред се визуелни појави на телото (потекување, црвенило и сл.) Бев онака со нормален изглед.

И објаснував на Тања Турунџиева дека едноставно не е возможно да имам таква крвна слика а да не се манифестира бурно по телото. Правеше фаци од типот „Ти знаеш, мене најде да ми кажуваш“.

Бидна што бидна, направив уште 2 крвни анализи. Едната во Скопје и една во Битола, каде железото беше 17 а не 47. Од тогаш ја избришав од доктор/нутриционист итн.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
ОК ај да кажам од мое искуство може?

Епа вака. Имав одвратно искуство со Вита Диет Клубот.
Ми правеа анализа на крв во една приватна ординација каде испадна дека имам железо 47 :nesvest: а не покажав никакви пред се визуелни појави на телото (потекување, црвенило и сл.) Бев онака со нормален изглед.

И објаснував на Тања Турунџиева дека едноставно не е возможно да имам таква крвна слика а да не се манифестира бурно по телото. Правеше фаци од типот „Ти знаеш, мене најде да ми кажуваш“.

Бидна што бидна, направив уште 2 крвни анализи. Едната во Скопје и една во Битола, каде железото беше 17 а не 47. Од тогаш ја избришав од доктор/нутриционист итн.
Не е доктор, инженер технолог е. Лабораториите и се дискутабилни, како и се друго што работи.

energichen

EOTL
Член од
19 септември 2007
Мислења
519
Поени од реакции
75
jas ja pominav ovaa dieta i mozam da kazam deka se vidoa vidni rezultati t.e od 95>78 kg dojdov....fakticki ti se sozdava navika

Fragola

највкусната јагодка..
Член од
25 септември 2009
Мислења
301
Поени од реакции
7
Моето искуство со вита клубот е позитивно..мислам дека може да се направи еден ред во исхраната,да се научи да се конзумира храна која пред се дава енергија на организмот,а и да се отстранат сите лоши навики кои ги поседуваме..факт е дека многу луѓе се доволно начитани и знаат многу за здравата исхрана,така да тие можеби и не мора да ги трошат парите на членство во клубот,но за оние кои стварно не знаат доволно мислам дека е убав начин за 3 месеци да увидат,колку поубаво би се чувствувале со таков начин на исхрана,а и би ја дотерале линијата доколку е потребно..

sikice

tezok e zivotot
Член од
27 ноември 2008
Мислења
15
Поени од реакции
0
jas ja pominav ovaa dieta i mozam da kazam deka se vidoa vidni rezultati t.e od 95>78 kg dojdov....fakticki ti se sozdava navika

Моето искуство со вита клубот е позитивно..мислам дека може да се направи еден ред во исхраната,да се научи да се конзумира храна која пред се дава енергија на организмот,а и да се отстранат сите лоши навики кои ги поседуваме..факт е дека многу луѓе се доволно начитани и знаат многу за здравата исхрана,така да тие можеби и не мора да ги трошат парите на членство во клубот,но за оние кои стварно не знаат доволно мислам дека е убав начин за 3 месеци да увидат,колку поубаво би се чувствувале со таков начин на исхрана,а и би ја дотерале линијата доколку е потребно..
spored krvna grupa vi bese napraveno menito ili kako ?? Koja krvna grupa ste i dali mozite nesto povejke da go objasnite vasiot rezim na ishrana sto vsusnots jadevte i po koj raspored ?? blagodaram

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
http://www.annecollins.com/lose_weight/weight-loss-diet.htm еве за сите крвни групи здрава диета (ова е универзална, бидејќи баш и не го купувам концептот за диета според крвни групи). Една унца (oz) е околу 30 грама, значи треба околу 150 грама дневно од намирниците кои се наведени во унци. Диетава е со 1600 калории, се слабее постепено, но здраво и трајно ако се држи како што треба. На овој принцип се базираат сите здрави диети. Ова е принцип на исхрана прифатен и препорачуван од сите доктори нутриционисти.

Fragola

највкусната јагодка..
Член од
25 септември 2009
Мислења
301
Поени од реакции
7
spored krvna grupa vi bese napraveno menito ili kako ?? Koja krvna grupa ste i dali mozite nesto povejke da go objasnite vasiot rezim na ishrana sto vsusnots jadevte i po koj raspored ?? blagodaram
Значи вака,менито не ми беше направено според крвната група(иначе сум нулта позитив),но по некое време,се прави проверка на крвта за да се види дали му прија на организмот таквиот начин на исхрана..најпрво на разговор се оди каде што ве прашуваат што најчесто јадете,какви се вашите навики во исхраната,што не можете да јадете,дали сте алергични на одреден вид храна и сл..потоа ви прават мени,а тоа какво ќе биде пред се зависи дали сте дојдени за намалување на килограмите или пак чисто за здрав начин на хранење(иако исто му доаѓа,и за да се намалат килограмите повторно тоа е здрав начин на исхрана,и спорт секако)..целта е да не се мешаат видовите на храна,а тоа значи да не се комбинираат јагленихидрати и протеини,скроб и протеини,или јагленихидрати и скроб..обично менито се заснова на сите овие+свеж зеленчук..доручекот секогаш се сведува на свежо,сезонско овошје+вода и како додаток може секогаш непечени бадеми,суво овошје како(суво грозје,кајсии,сливи итн)..ручекот како што кажав секогаш се состои од немешање на продуктите на пр.месо со свежа салата,риба со свежа салата,компир+салата,грав,грашок,боранија+салата(значи не компир и месо,секогаш одат одделно)..вечерата секогаш е половина од ручекот или пак само свежи салати колку сакате..убаво правило е да се почитува и тоада не се пие течност со јадењето и 2 часа по тоа..сето ова проследено со физичка активност според мене дава добри резултати,ем не е нагло,така да нема да се наруши здравјето бидејки сепак се јаде,но тоа што треба и тоа шо не таложи масти во организмот..се надевам помогнав..позз

Kajgana Shop

На врв Bottom