Прочитај ми го претходниот пост на темава (пред овој горниот). :back:a spored tebe vita diet e zdravo???
Дефинитивно не во продуктите на хербалајф.KAJ KE JA NAJDEME BE TAA ZDRAVA ISHRANA,
Од тој аспект да, а богами и за диетата базирана врз крвна група, за која не постојат докази дека има некаква врска со реалноста. А правени се многу испитувања, научни. Од друга страна, ако дадам 3000 денари за 3 месеци на гладно срце, за инат ќе ослаам бар 3 килап.с. вита клуб диетата е глупост, глупост од аспект дека како алтернативната кажа, може секој лаик со нет пристап да ја направи.
Може, вака разглобено е и те како скоро предодредено да успее.Од тој аспект да, а богами и за диетата базирана врз крвна група, за која не постојат докази дека има некаква врска со реалноста. А правени се многу испитувања, научни. Од друга страна, ако дадам 3000 денари за 3 месеци на гладно срце, за инат ќе ослаам бар 3 килаИ тоа редовното мерење не е лошо, за срамење па размишљање.
se soglasuvam so tebe,vita diet klubot e za tie sto nemaat disciplina,Од тој аспект да, а богами и за диетата базирана врз крвна група, за која не постојат докази дека има некаква врска со реалноста. А правени се многу испитувања, научни. Од друга страна, ако дадам 3000 денари за 3 месеци на гладно срце, за инат ќе ослаам бар 3 килаИ тоа редовното мерење не е лошо, за срамење па размишљање.
Вита клубот е добар за луѓе кои имаат проблеми со самодисциплина, и за оние кои немаат поддршка од домашните во врска со диетата. За правилна исхрана е многу битно планирањето на оброците. Значи не да чекаме да прегладниме и после да бараме што ќе јадеме (грешка колосална), туку точно да знаеме што ќе јадеме следниот оброк, па и тој после него. Вита клубот тука е .. удобност, едноставно ти даваат список што треба да јадеш таа недела, одиш во продавница, купуваш, пуниш фрижидер и не размислуваш многу. Познавам луѓе кои се задоволни, симнале килограми без да ги вратат или да си го расипат здравјето. Јас би им дала шанса.
na majka mi i pomogna da namali holesterol vo krvta i seker vo krvta.jas i sesta mi koga ja drzevme dietata ni pagase sekerot vo krvta(zosto na majkami trebase da i se namali a dietata bese spored nejzina krvna grupa)edna drugarka ja drzese i imase tecni denovi kadesto morase samo lubenici da jade od meso strikno riba,kompiri i blago vo nikoj slucaj,ovosje kolku ti dusa saka,i imase denovi za vecera da jade orevi i takvi stvari......devojcevo oslabe arno ama i organizmot postojano se onesvestuvase imase nizok seker nizok i krven pritisok i red dr raboti koi bea kako posledica na nivnata slavna "uspesna" dieta.....pa sea vie sami procenete kolku ja biva tipkava i nejzinite dieti .......dali pomaga ili narusuva tugo zdravje i organizam
Не е доктор, инженер технолог е. Лабораториите и се дискутабилни, како и се друго што работи.ОК ај да кажам од мое искуство може?
Епа вака. Имав одвратно искуство со Вита Диет Клубот.
Ми правеа анализа на крв во една приватна ординација каде испадна дека имам железо 47 :nesvest: а не покажав никакви пред се визуелни појави на телото (потекување, црвенило и сл.) Бев онака со нормален изглед.
И објаснував на Тања Турунџиева дека едноставно не е возможно да имам таква крвна слика а да не се манифестира бурно по телото. Правеше фаци од типот „Ти знаеш, мене најде да ми кажуваш“.
Бидна што бидна, направив уште 2 крвни анализи. Едната во Скопје и една во Битола, каде железото беше 17 а не 47. Од тогаш ја избришав од доктор/нутриционист итн.
jas ja pominav ovaa dieta i mozam da kazam deka se vidoa vidni rezultati t.e od 95>78 kg dojdov....fakticki ti se sozdava navika
jas ja pominav ovaa dieta i mozam da kazam deka se vidoa vidni rezultati t.e od 95>78 kg dojdov....fakticki ti se sozdava navika
spored krvna grupa vi bese napraveno menito ili kako ?? Koja krvna grupa ste i dali mozite nesto povejke da go objasnite vasiot rezim na ishrana sto vsusnots jadevte i po koj raspored ?? blagodaramМоето искуство со вита клубот е позитивно..мислам дека може да се направи еден ред во исхраната,да се научи да се конзумира храна која пред се дава енергија на организмот,а и да се отстранат сите лоши навики кои ги поседуваме..факт е дека многу луѓе се доволно начитани и знаат многу за здравата исхрана,така да тие можеби и не мора да ги трошат парите на членство во клубот,но за оние кои стварно не знаат доволно мислам дека е убав начин за 3 месеци да увидат,колку поубаво би се чувствувале со таков начин на исхрана,а и би ја дотерале линијата доколку е потребно..
Значи вака,менито не ми беше направено според крвната група(иначе сум нулта позитив),но по некое време,се прави проверка на крвта за да се види дали му прија на организмот таквиот начин на исхрана..најпрво на разговор се оди каде што ве прашуваат што најчесто јадете,какви се вашите навики во исхраната,што не можете да јадете,дали сте алергични на одреден вид храна и сл..потоа ви прават мени,а тоа какво ќе биде пред се зависи дали сте дојдени за намалување на килограмите или пак чисто за здрав начин на хранење(иако исто му доаѓа,и за да се намалат килограмите повторно тоа е здрав начин на исхрана,и спорт секако)..целта е да не се мешаат видовите на храна,а тоа значи да не се комбинираат јагленихидрати и протеини,скроб и протеини,или јагленихидрати и скроб..обично менито се заснова на сите овие+свеж зеленчук..доручекот секогаш се сведува на свежо,сезонско овошје+вода и како додаток може секогаш непечени бадеми,суво овошје како(суво грозје,кајсии,сливи итн)..ручекот како што кажав секогаш се состои од немешање на продуктите на пр.месо со свежа салата,риба со свежа салата,компир+салата,грав,грашок,боранија+салата(значи не компир и месо,секогаш одат одделно)..вечерата секогаш е половина од ручекот или пак само свежи салати колку сакате..убаво правило е да се почитува и тоада не се пие течност со јадењето и 2 часа по тоа..сето ова проследено со физичка активност според мене дава добри резултати,ем не е нагло,така да нема да се наруши здравјето бидејки сепак се јаде,но тоа што треба и тоа шо не таложи масти во организмот..се надевам помогнав..поззspored krvna grupa vi bese napraveno menito ili kako ?? Koja krvna grupa ste i dali mozite nesto povejke da go objasnite vasiot rezim na ishrana sto vsusnots jadevte i po koj raspored ?? blagodaram