Топ 10 gaming мауси

• Креатор на темата Креатор на темата ControleR
  • Време на започнување Време на започнување

ControleR

Philip ControleR
Член од
30 јуни 2009
Мислења
19
Поени од реакции
0
10. Steelseries World Of Warcraft

3200dpi | 15 програмабилни копчиња | 10 копчиња за профили | Лево-раки и Десно-раки

Овој маус специјализиран за WoW изгледа многу добро. Има ласерски сензор од 3200dpi, но она што го прави специјален е тоа што има дури 15 програмабилни копчиња. Можете да креирате до 10 профили (1 по карактер) и секој со уникатно осветлување на лед диодата. Многуте комбинации го прават овој маус идеален за MMORPG играчите но не и за играчите на FPS игрите. Овој маус сигурно не е најдобар но вреди да се земе во предвид доколку сакате да користите многу копчиња.

9. Razer Lachesis

4000dpi ласерски сензор | 9 програмабилни копчиња | 5 копчиња за профили | Нагодување на осетливост | Лево-раки и Десно-раки

Razer Lachesis сеуште важи за еден од маусите со највисок dpi рејтинг моментно, со хај тек ласерски сензор од 4000dpi. Тој исто така има 9 програмабилни копчиња и 5 профили кои можат да бидат меморирани во внатрешната меморија и менувани во текот на користењето. На ова би го додале и одличното прилагодување на дизајнот и за левораките играчи, како и одличниот светлечки ефект. Прашањето е дали навистина ви треба толку висок dpi?

8. Logitech G5

2000dpi ласерски сензор | 7 копчиња | Нагодување на тежина | Нагодување на осетливост | Десно-раки

G5 е веќе стар дизајн, но до неодамна тој беше сметан за најдобар од страна на многу гејмери. Тој е комфорен и добро направен, а фиоката за додавање тежина може да поднесе до 36 грамови дополнителна тежина зависно од потребите на гејмерите. Цената не е премногу голема, па доколку имате поплиток џеб овој маус може да е вистинскиот избор за Вас

6. Logitech G7

2000dpi | 8 програмабилни копчиња | Wireless | Нагодување на осетливост | Десно-раки

Безжичен маус со 2000dpi кој на излегувањето претставуваше вистински хит. Logitech G7 е првиот маус кој докажа дека безжичната технологија е доволно развиена за да направи маус без значително доцнење при играњето. Перформансите на овој маус неодамна беа надминати од Microsoft Sidewinder X8 и Razer Mamba. Наместо полнач, овој маус е напојуван од стандардни Li-ion батерии.

6. Microsoft Sidewinder

2000dpi ласерски сензор | 9 копчиња (5 програмабилни) | Нагодување на осетливост | Нагодување на тежина | Десно-раки

Првиот од серијата Microsoft Sidewinder е сеуште најдобар (не сметајќи на безжичниот X8). Има мноштво можности, вклучувајќи нагодување на тежината, dpi копчиња со LCD дисплеј и макро снимање во текот на играњето. Пакувањето вклучува и различни лизгачи зависно од типот на играчот, кои одат заедно со теговите за нагодување на тежината. Ова е добар продукт за парите. Но сепак, ќе ви треба време да ги навикнете оние странични копчиња.

5. Roccat Kone

3200dpi ласерски сензор | 10 копчиња (8 програмабилни) | 5 копчиња за профили | Нагодување на тежина | Нагодувачки бои за LED диодите | Десно-раки

Ова е стилизиран маус со LED диоди кои ја менуваат бојата. Roccat Kone е полн со можности вклучувајќи одличен 3200dpi сензор, фиока за нагодување на тежината, програмабилни копчиња и одличен софтвер. Секој од петте LED диоди може да има различна боја, со еден збор одлично прилагодлив маус. Со оглед на големината, не е наменет за играчи со мала рака, но пред се комфорен во секој аспект. Ова е без сомнежи, еден од најдобрите гејминг мауси во моментов.

4. Cyber Snipa Stinger

3200dpi | 9 копчиња (6 програмабилни) | 3 копчиња за профили | Нагодување на тежина | Десно-раки

Cyber Snipa Stinger е одличен избор доколку сакате осетливост од 3200dpi за ниска цена. Цената е можеби ниска, но тоа не значи дека овој производ нема многу опции. Шестте програмабилни копчиња и трите копчиња за профили дозволуваат креирање на 18 макроа кои можат да бидат меморирани во маусот. Во него има простор да се додадат 7 тегови овозможувајќи да се додаде дополнителна тежина од 140g, а индикатор за моментната осетливост на маусот е скрол копчето кое свети различно зависно од нагодената сензитивност.

3. Logitech MX518

1800dpi оптички сензор | 8 програмабилни копчиња | Нагодување на осетливост | Десно-раки

Стариот но добар дизајн, сеуште ја држи својата популарност. Logitech MX518 поседува 8 копчиња, дозволувајќи контролата на тастатурата да биде префрлена на маусот. Овој модел е цврсто направен, многу издржлив и претставува одличен залак за цената. Можеби ја нема технологијата на сензорот од новите мауси, но сепак е доволен за повеќето од гејмерите на кои не им значи премногу осетливоста. Стар, но проверен и отпорен на агресивно играње.

2. Razer Deathadder

1800dpi инфраред сензор | 5 програмабилни копчиња | 5 копчиња за профили | Нагодување на осетливост | Десно-раки

Полека се доближуваме до врвот. На едно скалило до врвот доаѓаме до добро познатиот Razer Deathadder. Слично на MX518, овој маус претставува универзален производ за сите типови на играчи. Победувајќи ја конкуренцијата овој маус располага со одличен 1800dpi инфраред сензор, 5 програмабилни копчиња и екстремно ергономичен облик. Закривениот заден дел на маусот го прави поудобен од конкуренцијата. ОДЛИЧЕН ДИЗАЈН.

1. Microsoft Intellimouse Explorer 3.0

07099_o.jpg

Подобар маус од овој
media%5Cimages%5CElectronics%5CMicrosoft%20B5V-00002_1.jpg
немам видено

број 8
број 3
број 2

G9ката е жива тињоина!

А каде е најдобриот и најпознатиот гејмерски маус во листава? Го нема. Ај да го додадеме наместо G9ката на прво место:

07099_o.jpg

Itellimouse Explorer 3

За било каква употреба.. од mouse, едино ова го признавам:

logitech_mx_revolution.jpg

Logitec MX Revolution

rapier%20v2.1.jpg

Voted "PC User Best Buy" January 2009

Rapier V2 is an 8 button USB laser gaming mouse with 7 of the buttons being programmable. With on-board data store technology macro, key board and mouse functions can be saved directly to the mouse by using the Gamer Toolkit Software included in the pack.

Rapier V2 has 2 modes, standard and gaming. The 7 buttons can be programmed under gaming mode and then used on any PC without the need for the software giving full portability of your favourite game settings.

The gaming performance can be altered by the foot pads, which are reversible, each side giving a slightly different experience. The mouse also has 7 removable 4.5 gram weights so you can balance the mouse for your choice of game or preferance.

Features & Benefits

• Adjustable dpi setting: 800 to 3200 dpi ''on the fly'' sensitivity adjustment
  • 7 dpi settings available via the software (400 - 3200dpi)
  • Reversible foot pads for optimal gaming perfomance
  • Weight adjustment for your preferred setup (7 x removable 4.5 gram weights)
  • Gamer Toolkit Software included enabling keyboard key/mouse button combination setting
  • Support with 3 group Macro setting saved to the mouse directly
  • Verbatim Two Year Limited Warranty.
Specifications

• Resolution: 800 - 3200 selectable dpi
  • Acceleration: 20G
  • Tracking Speed: 40ips (inches per second)
  • Frame rate: 9600fps (frames per second)
  • Buttons: 8 buttons - 7 programmable
  • Dimensions: 120mm x 74mm x 42mm (LxWxH)
  • Product Weight: 167 grams
  • Pack Contents: Laser Gaming Mouse, Weight Bag, Quick Start Guide, CD ROM containing Gamer Toolkit Software & User Guide.

Што мислите за rapier v2?

За мене лично маус си е маус, со тегови без тегови со муда маријана или без нив он сепак ќе си остане маус.
Маусот не те прави гејмер.
Маусот не те прави дизајнер.
Маусот не те прави курац ипол.

Користам Mighty Mouse зашо ми дојде у пакет и страшно се навикнав на него, тамански за мојата рака. Ми ја одмара башка кликовите се страшно фенси и "невидливи", 360 степенски скрол кој ми врши работа до јаја. Има само 5 копчиња али си вршат работа премногу. Еве го налик каков е
3192.jpg

Го има ли кај нас Г9 и колку пари е?

Има, за колку пари не сум сигурен.

Инаку, јас G9 одма би го ставил на 10то место.

Маусот го имам осетено на сопствена рака, само можам да кажам дека за игрици е СРАЊЕ! Премногу копчиња, а и не се прилагодува на раката.

Разерот би го ставил на прво место. :smir:

Има некој играно на г9 па да вика по него или само што го гледате викате?

За мене од овие г7,г5,мх518 и сите од разер би ги ставил.

Ма според мене нема врска баш надворешниот изглед на маусот.По битно ми е дали ми леже на раката.Имам еден делукс и баш е добар.5 копчиња има и доволно (претходно работев на маус со 3 копчиња)е.Еднаш работев на маус со 7 копчиња и да не речам се изгубив.Инаку ако треба да бирам од тие горе би избрал Itellimouse Explorer 3 би ми лежел на рака.

Повеќето мауси од листата ги имам пробано во дуќан а MX 518 Refresh го имав и дома. Од сите на листава ми лежеше најдобро во рака а освен тоа и беше најевтин. Кај мене важи што поегзотичен облик толку по не ми одговара.

Уште еден битен момент кој мене ми е многу важен е дебелината на кабелот! MX 518 е супер ама кабелот е дебел и тежи, едноставно го осеќам и ми требаше подолго време да се навикнам.

Маус кој ми остави многу добар впечаток е Trust GM 4600. Супер лежи во рака, прецизен и кабелот практично не се чувствува. Најверојатно мојот следен маус.

Разер никогаш не направиле квалитет за сериозно да се доближат до логитек мада се добри.Сепак подобар маус од Г5 нема кратко и јасно
мада и другите од Г серијата се добри.Оваа листа би ја нарекол во
најмала рака врска немање :pos2: дизајн> квалитет? не би рекол!

@ Точкест

Дали си држел некогаш во рака Г5 или Г7 ? и јас мислев како тебе додека не пробав Г3 па Г5 па Г7 ми стана јасно што значи маус.
Значи не е од *урчење вистината ја зборам далеку се логитек
од ноу нејм фирмите :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom