Бидејќи јас еве продавам муда за бубрези,либерална сум за се,од утре една црна листа и ќе плукам,бидејќи несакам да се разликувам од вас.Први на листа ќе ми бидат по боја на кожа и религија,од каде они право да живеат?Секој нели има право некој да му смета,јас еве овие „врсти“ на луѓе ќе ги одберам,бидејќи не се бели и не се православни христијани.И не прифаќам ништо помалку,чиста раса и тачка.:wink:
Добро е што нема црнци во Македонија. А ефтиниот обид кој почна со Дбек да направите некаква паралела и да правите конфликт Македонци-Албанци, или да го споредувате проблемот со малтретирањата од Грција, нема да ви успее. Не на ова прашање.Двете заедници се строго против и вашите подмукли провокации нема да вродат со плод.
Жал ми е што морате да пристапувате кон таков однос, но ве разбирам, која би ви била инаку алтернативата?
За погоре напишаното и законот за дискриминација.
Што е, демек ако истепаш педер казната ќе биде поголема од ако истепаш друг?
За тепање на некој, ако се докаже или фати тој кој тепал ќе настрада.
Сепак, ако споменете дека ве тепале затоа што сте педери/лезбејки, најверојатно и во полиција ќе ви удрат репете.
Законот за дискриминација нема ништо да промени.
Всушност може да им даде сила на педерите да се бунат за нешто, ко јавно презентирање на сопствените настраности и истото ќе им се удри од глава или гз.
Не можеш да се заебаваш со ставот на поголемиот дел од луѓето, да правиш играчка и да парадираш.
Јас искрено едвај чекам повеќе да се експонираат педерите. Тек тогаш ќе бидат особено ранливи и подложни на секакви напади од било кој. Полиција најмногу, немој да мислите дека ќе ве бранат.
Не е ова Шведска и за манифестација на геј култура да се добиваат честитки и задоволни насмевки од сите.
Пробајте да се лапате на рекорд, најверојатно и ќе го направите тоа, во придружба на оние од плоштад Слобода, со Најче, Жаре, Ирена, Гелески и слична багра.
Ќе ви успее неколкупати, ама не е само јавната манифестација, исто е е важно што ќе правите, каде ќе одите после нејзе.
Во Хрватска парадата беше обезбедувана, но после неа учесниците поприлично настрадаа.