Фан Клуб: Лос Анџелес Галакси

• Креатор на темата Креатор на темата worca
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

worca

Get well soon....
Член од
19 февруари 2008
Мислења
740
Поени од реакции
15
Коментирање на тимот, играчите, головите и се друго...За потсетување тука игра Дејвид Бекам, еден од најдобрите играчи на светот...

Бекам можеби ке ги пропушти дуелите на Англија во септември...поради физичка неподготвеност...

Бекам од Милан се врака во Галакс....

Бекам пречекан од соиграчите на првиот тренинг на 26. јуни. 2009 годдина

Имаат голем буџет и солидни финансиски средства, меѓутоа слабо со резултати некако. Оваа сезона многу нерешени натпревари. А инаку да и мене ми е еден од поомилените клубови од САД заедно со Сиетл Саундерс.

А и да спомнам дека тука игра и Јован Кировски играч од Македонско потекло.

Да...да..имаат буџет али како да немаат нешто доволно за да освојат нешто...Имаат преку 10 нерешени, и на сите тие губеа па се вракаа...Исто така тука игра и Донован, кој ја донесе Америка како капитен на финалето на Купот на Конфедерации...

Оф топик: Во Сиетел пак игра Фреди Љунберг кој дојде токму на препорака на Бекам...Љунберг е втор најплатен играч во Лигата...

Сите американски клубови имаат солиден буџет и финансиски средства , имаат пари но немаат многу квалитетни играчи , играчите во Америка одаат најчесто за пари а иначе Галакси е одличен клуб но оваа сезона не се покажаа баш нај нај и очекувам многу повеќе од нив следната сезона доколку Бекам се врати во Галакси ќе се засилат многу и таму игра еден од најдобрите американски играчи Ландон Донован нека им е со среќа повеќе следната сезона , позз.:)

Да да...се очекува и нов тренер наредната сезона....Мислам дека се преговараше со Роналд Куман и Руд Гулит....Прва опција бил Франк Рајкард но тој замина за Турцја...Така да од наредната сезона, повторно со цели сили напред...

Во конечно освојување на тронот, во кратката историја на Галакси...

Џаба им парите.Им треба некој што ќе дојде да игра,а не некој пред пензија лесна пара да заработи и да си трчка на теренот ко балетан.Донован и Бекам се добри само другите некаде просечни амерички играчи.Нека си ги вркаќаат подобро тие од европа репрезентативците како Спектор, Демпси,Боканегра,Хаувард,Алтидоре..........

Честито победа против Хјустон. Тргнаа малку работиве изгледа:wink:

абе во галакси игра и абел савиер нели?(поранешен фудбалер на ливерпул и миделзброу колку што се секавам) :toe:

Eве го составот на Л.А.Галакси

1 GK Donovan Ricketts
2 DF Todd Dunivant
3 DF Leonard Griffin
4 DF Omar Gonzalez
5 DF Yohance Marshall
6 MF Eddie Lewis (vice-captain)
7 MF Chris Klein
8 MF Dema Kovalenko
9 FW Jovan Kirovski
10 FW Landon Donovan (captain)
11 FW Israel Sesay (on loan at Cleveland)
12 GK Josh Saunders
14 FW Edson Buddle
15 MF Stefani Miglioranzi
16 DF Gregg Berhalter
17 FW Tristan Bowen
18 MF Mike Magee
19 MF Josh Tudela
20 DF A. J. DeLaGarza
21 FW Alan Gordon
22 DF Tony Sanneh
23 MF David Beckham
24 DF Julian Valentin (on loan at Cleveland)
27 FW Bryan Jordan
28 DF Sean Franklin
30 MF Kyle Patterson
31 GK Kevin Guppy (MLSGP)
MF Chris Birchall (will join club on July 1)

:helou:

http://en.wikipedia.org/wiki/Abel_Xavier
еве ти го Абел , овој играч е сега без тим во моментов иначе до крајот на оваа сезона играл во Л.А Галакси :smir:

Фала до г4л за составот.....Да конечно рботите тргнаа на подобро...Конечно победа....

Абел Ксавиер беше играч на Галакси, ама поради неговите повреди, неговиот живот надвор од клубот, раководството реши да му се заблагодари за довербата....Платата која ја заработува, само за споредба е слична како онаа на Торес во Ливерпул...околу 150,000 неделно...

Џаба им парите.Им треба некој што ќе дојде да игра,а не некој пред пензија лесна пара да заработи и да си трчка на теренот ко балетан.Донован и Бекам се добри само другите некаде просечни амерички играчи.Нека си ги вркаќаат подобро тие од европа репрезентативците како Спектор, Демпси,Боканегра,Хаувард,Алтидоре..........

Во право си...али то е...

Некои од нив не сакаат само пари, некои од нив сакаат да играат фудбал, кој пак во Америките ретко го гледаме...

Абе мајку ми е*** на толку пари,и добри услови како американцине толку тапа фудбал имаат?Имам другар игра во америка колеџ лига во фудбал имаат се само не играчи.:toe:

:vozbud::vozbud::nesvest::nesvest::uvo::nesvest::vozbud:
Oкеј брат пробај да се смириш хахах... ќе помисли типот сакаш да му ја земаш платата :icon_razz

-Иначе полека полека се опоравува фудбалот и секако , секоја послаба лига значи прво почнува со доведување на постари искусни играчи како што во овој тим е Бекам а тука е со него и Капитенот на Америчката репрезентација Ландон Донован , а покрај тоа да не заборавиме дека и ѕверот Хуан Пабло Анхел отиде во Америка а сега и порано еден од најдобрите во премиер лигата- Фреди Љунгберг... хмммм
Дали ова уште на лошо оди ?
Браво , ќе кажам за сите Амерички фудбалери зашто многу квалитет се пронаоѓа во младите , кога Алтидор , Аду , Зизо играа на у 21 јас си викав овие ќе бидат едни од најдобрите ете ги сега овие тројца сите во јаки лиги играат а Алтидор докажа и до вчера го гледавме како играше :helou:

Oкеј брат пробај да се смириш хахах... ќе помисли типот сакаш да му ја земаш платата :icon_razz

-Иначе полека полека се опоравува фудбалот и секако , секоја послаба лига значи прво почнува со доведување на постари искусни играчи како што во овој тим е Бекам а тука е со него и Капитенот на Америчката репрезентација Ландон Донован , а покрај тоа да не заборавиме дека и ѕверот Хуан Пабло Анхел отиде во Америка а сега и порано еден од најдобрите во премиер лигата- Фреди Љунгберг... хмммм
Дали ова уште на лошо оди ?
Браво , ќе кажам за сите Амерички фудбалери зашто многу квалитет се пронаоѓа во младите , кога Алтидор , Аду , Зизо играа на у 21 јас си викав овие ќе бидат едни од најдобрите ете ги сега овие тројца сите во јаки лиги играат а Алтидор докажа и до вчера го гледавме како играше :helou:

Така е....треба само повеке играчи и останување на нивните...во домашното првенство...

Донован ке остани во Баерн или ке се врати во Галакси ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom