Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
Дали би биле согласни тие кучиња да бидат зготвени и испратени како храна во земјите каде јадењето кучиња е дозволено, со цел да се наранат гладни детски усти?
На пример за децата во Филипини, секое куче може да биде добредојдено.

Далеку некаде во екстрими но фина поента.
Целиот муабет се сведува на хипокризијата, оправдување одземање човечки животи, смртна казна и остало а кога доаѓа на ред проблем од типот на кучиња бездомници кои ионака или ќе замрзнат од ладно, или ќе умрат од глад, или ќе бидат убиени од татко чие дете било каснато и сега има некаква инфекција, мањебитно, се трансформирате во Мајки Терези и препродавате етика и морал. Мољим вас.

Симплифицирано, кои недефинирани нагони се вашиве бе, ги изубивте сите и испцувте сите во темава кои шират малце објективност, а се борите за спасување и ценење на животот на животно. Не сфаќам, srsly.

Македонија е членка на Советот на Европа и нема смртна казна, не постои смртна казна во Макеоднија, исто така е носител на битката против смртната казна од земјите на Балканот во светски рамки, мтака што, аналогијата не ти е на место.
Нема поверно нешто од куче, тоа умира по газдата од жал, ако газдата почине.

Македонија е членка на Советот на Европа и нема смртна казна, не постои смртна казна во Макеоднија, исто така е носител на битката против смртната казна од земјите на Балканот во светски рамки, мтака што, аналогијата не ти е на место.

Законски да, 50% од кои пишат овде страстно, читај СТРАСТНО се бореа за воведување смртна казна на човечки, читај ЧОВЕЧКИ живот. Страшно.

Знам, затоа и не ми е чудно што не само за кучињата, туку за многу нешта сме назадни и одиме кон средниот и мрачен век на незнаење, игноранција, темина, духовна смрт. Затоа тонеме и пропаѓаме. не само за бездушноста кон кучињата, туку поради бездушноста и нехуманоста кон ближниот свој.

Кучиња на смрт го растргнале својот сопственик во Словенија
Автор: Александар Поповски
03 февруари 2010, 09:06
Извор: Макфакс

Три кучиња од расата булмастиф во вторникот вечерта на смрт го растргнале својот сопственик на улица во Љубљана.

Полицијата едното куче го убиле на лице место, а другите две се наоѓаат под контрола, пренесе агенцијата СТА.

Истите три кучиња пред две години на улица нападнале случаен минувач кој едвај се спасил . Поради овој настан сe води судски процес за обештетување.

Пoсле тој напад, на опасните кучиња им беше одредено задржување во прифатилиште, но подоцна му беа вратени над сопственикот со одредени строги услови за нивнo чување. /крај/по/ап/

http://www.time.mk/read/40c446c084/2f352f14de/index.html

Три кучиња од расата булмастиф во вторникот вечерта на смрт го растргнале својот сопственик на улица во Љубљана.

Полицијата едното куче го убиле на лице место, а другите две се наоѓаат под контрола, пренесе агенцијата СТА.

Истите три кучиња пред две години на улица нападнале случаен минувач кој едвај се спасил . Поради овој настан сe води судски процес за обештетување.

Пoсле тој напад, на опасните кучиња им беше одредено задржување во прифатилиште, но подоцна му беа вратени над сопственикот со одредени строги услови за нивнo чување. /крај/по/ап/

http://www.time.mk/read/40c446c084/2f352f14de/index.html

Ќе се повторуваме со вестите на секоја страна?

http://www.msnbc.msn.com/id/7792445/

Исклучоците само го потврдуваат правилото, а тоа е, сакал ти или не- не постои поверно и подобродушно суштество од кучето, освен ако ти не го издресираш поинаку.

Нема лошо куче, има само лош газда.

А за останатите фенси љубители на кучиња кои што поим немаат што е овчарско куче, овца само во зоолошка имаат видено не очекувам да ме разберат зошто мораше Караман наш така славно да си оди затоа што колку и да пишувам и објаснувам овде едноставно нема да разберите :toe:.

Ќе се повторуваме со вестите на секоја страна?

http://www.msnbc.msn.com/id/7792445/

Исклучоците само го потврдуваат правилото, а тоа е, сакал ти или не- не постои поверно и подобродушно суштество од кучето, освен ако ти не го издресираш поинаку.

Постои и поверен и подобродушен, тоа е човекот пример јас, сум добродушен имам 12 пати донирано крв,( дванаесет човечки животи) а пцета тоа не го прават.:toe:

Кукло, проблемот и клучното е во крајната реченица, издресираш.
Е сега, да го потенцирам убаво, НЕМА кој да го дресира. Збориме за кучиња БЕЗдомници. Животно е. И јас сум. И ти си. И нас да не фрлат на улица, нагонот за преживување ќе се активира.

Не ги кривам кучињата, плукам по човештвото. Но, за да може воопшто да се превземе нешто, треба нагла промена, да се посвојат, успијат, what-fuckin-ever, па после да мислиме на превентиви, како пример, европски казни. Кога се удира по џеб, најефект има замисленото решение.

:back:

Пиповски, имаше на вести за ова, се изживувал типот со кучињата.
Сепак некои од тие борбени раси на кучиња се пореметуваат при крај на живот и има вакви случаи. Најчесто ако напаѓаат домашни кучиња е поради тоа што се учени така од сопственикот додека биле мали.

Добар си, па и постар си тука ме јадиш.^Garfield

Пиповски, имаше на вести за ова, се изживувал типот со кучињата.
Сепак некои од тие борбени раси на кучиња се пореметуваат при крај на живот и има вакви случаи, инаку ако напаѓаат домашни кучиња најчесто е поради тоа што се учени така од сопственикот додека биле мали.

Јасно, не ги кривам кучињата, знаеме дека добро дресирано и одгледано куче нема никогаш да напаѓа луге.

Но постои и втор тип на кучиња скитници, диви кој се хранат со се и сешто а храната ја ловат, пленот понекогаш е човек:toe:

Кукло, проблемот и клучното е во крајната реченица, издресираш.
Е сега, да го потенцирам убаво, НЕМА кој да го дресира. Збориме за кучиња БЕЗдомници. Животно е. И јас сум. И ти си. И нас да не фрлат на улица, нагонот за преживување ќе се активира.

Не ги кривам кучињата, плукам по човештвото. Но, за да може воопшто да се превземе нешто, треба нагла промена, да се посвојат, успијат, what-fuckin-ever, па после да мислиме на превентиви, како пример, европски казни. Кога се удира по џеб, најефект има замисленото решение.

:back:

Душо, како што ние сме придонеле кон проблемот, така и ќе си го решиме, без убивања. Они сигурно не сакале да останат на улица, мајките и татковците на малите разгалени мочковци што ги оставале на улица треба да посветат внимание и да придонесат кон негово решавање.
Дали сериозно ти, доколку менаџираш со буџетот на државава не би донирал еден споменик на Безимен Војсководец (?!) во градење на стационар кој би ги згрижил хумано кучињата?
Секако дека болните и бесните треба да се успијат, ама греота е мали и здрави кученца да се убиваат со труење, како што е практика.
Не?

Сам,о Динго, во Австралија и тоа кое не е одомаќено Пиповски, да бидеме искрени, Ок!

Душо, како што ние сме придонеле кон проблемот, така и ќе си го решиме, без убивања. Они сигурно не сакале да останат на улица, мајките и татковците на малите разгалени мочковци што ги оставале на улица треба да посветат внимание и да придонесат кон негово решавање.
Дали сериозно ти, доколку менаџираш со буџетот на државава не би донирал еден споменик на Безимен Војсководец (?!) во градење на стационар кој би ги згрижил хумано кучињата?
Секако дека болните и бесните треба да се успијат, ама греота е мали и здрави кученца да се убиваат со труење, како што е практика.
Не?

Јас незнам која е практиката кога се успиваат, и дали им се некако класифицирани, кое под ред, старо, младо, болно, здраво, етц, и секако како обожавател на животни би преферирал само тие што мора да се успијат, и кога лично ме праша, да, да би менаџирал со буџетот би одвоил повеќе за згрижување ако сум во можност.

Не е спортски ние да сме woшите кога сите дискутираме на иста тематика со иста цел, решавање на проблемот, и не, не се малите здрави кученца проблемот, туку бесните и болните, но ако останат на улица, и не бидат успиени или посвоено, како и да е, ќе станат и тие бесни и болни, и се` така all over again. Значи ако нема нагла промена џабе е. Еднаш ќе замижеме сите за подобро утре, за нас и за нив. Ако згрижување и посвојување не е опција или нема доволно буџет или едноставно не е изводливо според сегашните органи. Значи треба само да се гледа на поголемата слика. :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom