Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
Капацитетот на Вардариште е мал, ама и кучињата се имаат накотено, ко зајци.
Колку што знам треба да се прави нов стационар, во близина на веќе постоечкиот.

А за да стигнеме до европски стандарди, мора многу кучешка крв да се пролее.
Затоа убиј ги сите бели кучиња, кога ќе завршиш со нив, премини на останатите.

Капацитетот на Вардариште е мал, ама и кучињата се имаат накотено, ко зајци.
Колку што знам треба да се прави нов стационар, во близина на веќе постоечкиот.

А за да стигнеме до европски стандарди, мора многу кучешка крв да се пролее.
Затоа убиј ги сите бели кучиња, кога ќе завршиш со нив, премини на останатите.

Да да се сложувам со тебе,кај нас се е средено и име,идентитет и све остало само уште кучињата да ги убиеме и готово ги имаме тие посрани европски стандарди за влез во ЕУ и Нато.Те знам тебе Тончи,знам зашто на некој начин го браниш Коце за ова прашање:smir:

На македонскиот сајт Идивиди се гласа за “успивање„ на здравите кучиња скитници во стационарот „Вардариште“.
Во тек од една година успеале да успијат 1400 кученца,оние кои што биле стари,болни,и оние кои што веќе една година престојувале таму.
Сега,им останале уште некаде 400 кучиња,на возраст од 8 месеци до 5 години и сакаат и тие да ги успијат.
На горенаведениот сајт,има спроведено анкета,односно:
Дали се согласувате да се „успиваат“ здравите кучиња скитници во стационарот Вардариште
* не, сакам да се вратат на улица
* да, сакам побрзо да се реши проблемот
Во предност е втората опција,односно да се “успијат“.
Дали вие мислите дека тоа е правилниот чекор? Дали би било подобро да ги „успијат“ или пак да ги вратат на улица каде што би можело некој да ги вдоми,и покрај малите шанси за тоа?

Мое мислење е дека треба да ги вратат на улица.Гласав и за тоа.

Ако се здрави зошто да се усмртуваат?

* не, сакам да се вратат на улица - Дефинитивно.

Зошто? Од таму луѓето и ги прибираат за чување. Нема место кај што можат да се чуваат, или подобро речено, немало желба/иницијатива за да се направи нешто такво за кучињава да можат да бидат посвоени.

Најискрено, од лично искуство, повеќе се исплати да се вдоми некое од кучињава од улица него да се купуваат. Двајца другари чуваат џукели а кучињава не можеш да ги разликуваш од расни сорти.

А јас сум зачуден од македонциве на форумов и како размислуваат, ако воопшто тоа и го прават, зошто во очигледно отсуство на чувства изгледа дека и логиката ги напуштила. Да не почнувам за морал и етички вредности ...

Така е бе така е прави сте. да живеат џукелите, шо барале не знам да измислуваат и вакицини за беснило кога требало само чуства да се има.

Кога беше последниот пат кога имаше опасност од беснило? Или онака зошто немаш што да кажеш па го лупна тоа а?

Инаку да, треба да се има чувства, тоа е тоа што те прави човек. А со размислувања како твоиве, истото е ставено под знак прашање.

Што сакаат нека им прават колку кучиња има по улициве македонски и луѓе кои немаат да јадат а ние за кучињата ќе правиме дискусија, умираат за јадење од Африка немаат вода да пијат што се луѓе па гледам тема нема отворена асално за тоа .. они за кучињата.

Извини, ама не сме моментално во Африка па да критикуваш зошто повеќе се води грижа за кучињата него луѓето. Збориме за Македонија сега, остај Африка. Не викам дека немаат проблеми луѓето, и сигурно дека им треба помош, но за тоа во друга тема, тука се дискутира друго.

А тоа што сакаат нека им прават сигурно немаше да го речеш да се работеше за твое куче, или за куче на некој од твојата фамилија/блиски.

Нека ги стрелаат ако сакаат,само да не гледам куче по улица!

Повеќето забораваат дека меѓу кучињата скитници има и кучиња кои побегнале од своите домови. Кучиња што некој ги чува .... можеби и со години. Рачунати како дел од семејството. И ти и останативе без малце да размислите што зборите, се согласувате да се усмртат? Ви се дивам на разумот, зрелоста и на етиката. Завршиле добра работа родителиве ваши.

Па вака.. Јас лично ги мразам кучињата скитници, али оние кои се здрави нема зошто да се усмртат, али оние шугавите треба веднаш да се реагира и да се истребат, зш е доста нехигиенски така ти си седиш во парк со девојката а покрај тебе помине куче гнасно и искубено целото.. :smir:

Повеќето забораваат дека меѓу кучињата скитници има и кучиња кои побегнале од своите домови. Кучиња што некој ги чува .... можеби и со години. Рачунати како дел од семејството. И ти и останативе без малце да размислите што зборите, се согласувате да се усмртат? Ви се дивам на разумот, зрелоста и на етиката. Завршиле добра работа родителиве ваши.

Па значи некој не се грижел доволно за нив па побегнале :smir:
За последното си во право,многу им честитаат на родителите ми :smir:

Да да се сложувам со тебе,кај нас се е средено и име,идентитет и све остало само уште кучињата да ги убиеме и готово ги имаме тие посрани европски стандарди за влез во ЕУ и Нато.Те знам тебе Тончи,знам зашто на некој начин го браниш Коце за ова прашање:smir:

Види сеа, името е работна задача на владата. Парите, ние сами ако не се потрудиме да спечалиме, не треба да очекуваме помош од останати структури.
Кучиња ме имаат нападнато како мал, за среќа помина еден постар човек и се размафта со раце и ме одбрани. До мојата смрт ќе се залагам за истребување на секое куче кое се шета ко цел град да е негов.
:treskanje:

Некаде на почетокот на темава имав пишано дека кога филмаџиите сакаат да ги стават грдите аспекти на Скопје, секогаш прикажуваат глутница кучиња по скопските улици. Во последно време поретко ги гледам, а и тие што се пуштени се со жолти значки на ушите. Не знам што значи тоа, но претпоставувам дека се работи за кастрирани кучиња.
Во разговори со луѓе кои ја шетале Европа, ми имаат кажувано дека куче скитник е невозможно да се сретне по улиците на градовите таму.

Кога ги гледам како се повеќе страдаат ова време коа се помалце можат да најдат храна ептен жал ми паѓа.
Кога и да имам храна колку и да сум гладна им ја давам ама џабе е се.
Сега во населба видов куче некој пукал во него среќа во нога го погодил...го ранат го лечат а тој идиот ни самиот сигурно немал причина да пука во невино куче...аа дај боже да умрат побрзо таквите луѓе!
Ама такви се Македонците...тие што се борат за правата на животните и ги сакаат се обични глупаци за општествово:uvo:

Можеби истото куче му излетало на улица и му го разбило браникот на автомобилот.
Во такви случаи можно е и автомобилот да излета од патот па последиците да бидат уште поголеми.

Mozno e kuceto da mu izletalo tacno. no mozno e i namerno da svrtel so avtomobilot vo kuceto neli e taka?
ako si gi primetil ulicnite kucinja duri povekje i od nas pazat koga pominuvaat ulica

Слушај Никола ББ. Никој не е кретен да си крши кола намерно.

Кога ги гледам како се повеќе страдаат ова време коа се помалце можат да најдат храна ептен жал ми паѓа.
Сега во населба видов куче некој пукал во него среќа во нога го погодил...го ранат го лечат а тој идиот ни самиот сигурно немал причина да пука во невино куче...аа дај боже да умрат побрзо таквите луѓе!
Ама такви се Македонците...тие што се борат за правата на животните и ги сакаат се обични глупаци за општествово:uvo:

Не, ова ти е прав Македонец, во твојата прва болдирана реченица.
Читај се сама, девојко.

СИГУРНО не му направило ништо кучето. Од каде па ти знаеш бе? :devil3:
Може му се с'снало и го изгризало син му.

Ебате, веќе не ни претпоставуваме, веќе СИГУРНИ сме, луѓето се криви.
Ова вашево бранење на кучиња доведува до некои чудни морални граници, сами себе си се претставувате ко хуманитарки и хуманитарци, али фактиве и начинот на размислување друго кажуваат.

Mozno e kuceto da mu izletalo tacno. no mozno e i namerno da svrtel so avtomobilot vo kuceto neli e taka?
ako si gi primetil ulicnite kucinja duri povekje i od nas pazat koga pominuvaat ulica

Јас мислам ти не си ги приметил.

Вчера баш кочев 15 метри зашто кучево проаѓаше и гледаше на спротивната страна. Ве молам отсега, немој да ТВРДИТЕ ништо на темава, смешно е веќе, да не кажам - трагикомично.

Експерти мислите дека сте :devil3:

Патетичен пост во стилот на Викторија Бекам и Памела Андерсон во врска со "не носете крзно и не убивајте ги животните" кампања...не е убаво да сакаш да умре човек, а и животно секако...
Еве еден совет, ако толку ги сакате животните, приберете ги, јас немам место ради мачките, ама и да имав немаше да ја искажувам мојата љубов спрема нив преку одмазда и смрт за човекот! :wink:

Логично е ако сакаш да умре човек, тогаш кој к*р па животното повеќе ќе ти значи (исклучок зоофилија, ама немаме такви овде сепак).

А и ќе си купев лабрадор, место дифтарче, да не пишам љангач.

И секако >
Дајте им го сето месо од замрзивач, а утре кога ќе дојде криза, јадете го изметот нивни.
Ако нема место во стационар, нека ги пуштат во планина, нека не организираат дешавки каде што наводно ќе се посвојуваат кученца, а уствари ќе си ги промовираат своите нови фирми...

И јас не сакам да ги убијат, ама па стојам цврсто на земја и не паѓам во транс и долготрајна халуцинација, да си ги искажам фрустрациите, што ги имам против оние кои им мислат лошо на животните, си има закон, а ако не, тогаш има правда, а таа го стига секој.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom