Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Промлемите секундарно не се решаваат. Што ако градот да го реши проблемот со здравството и образованието донесе секундарни и ригорозни закони? Ете преку глава од здравствените проблеми и бум закон што никому не ни одговара...се нема пари бе за одолговлечување. Црно или бело. Сиво нема.те разбирам..но од кој аспект најдобро??
јас би рекол од економски аспект успивањето е најдобра опција..зошто да се трошат средства на граганите кога ете имаме проблеми во здравство,образование...градот има низа проблеми кои чекаат.
Промлемите секундарно не се решаваат. Што ако градот да го реши проблемот со здравството и образованието донесе секундарни и ригорозни закони? Ете преку глава од здравствените проблеми и бум закон што никому не ни одговара...се нема пари бе за одолговлечување. Црно или бело. Сиво нема.
А демек вака не се трошат средствата на граѓаните за полнење на нечии сметки или џабови. Ајде ќе те молам, не зборувај вакви работи дека никој од нас не паднал од Марс.те разбирам..но од кој аспект најдобро??
јас би рекол од економски аспект успивањето е најдобра опција..зошто да се трошат средства на граганите кога ете имаме проблеми во здравство,образование...градот има низа проблеми кои чекаат.
Добро, аман со овие споредби. А колку често или ретко се случува дете да биде прегазено, удавено, убиено, предозирано, убиено со ќотек, застрелано и сл? Се презеле ли некогаш мерки против тоа? Се успале ли одговорните виновници т.е. луѓе? Како да ви се кучињата најголемата животна опасност!се случува ретко некој да биде каснат растргнат...но проблемот е кога тоа му се случува на некое дете...е сега замислете која психичка штета може да ја нанесе!!
„Правилно„ реагирање на државата се врши кога ќе дојде коса преку носа. А тоа за мене е секундарно и неразмислено донесено решение. Се дур не се покаже жртва, никако не се ни размислува на проблемот.чекај сега проблемите не се решаваат
со закони туку со нивно правилно имплементирање...навистина жално е што нашето здравство не е опремено со соодветна апаратура..посебно против малигните болести.
прочитав дека дури и за зрачењесе чекало?
ако бирам црно или бело...зависи кој како го подразбира за мене исти се...практичиот пристап е на страната на успивањето.
Значи пак на почетни позиции (како 10-20 страни пред ова). 3000 потписи=700 семејства пљус оние кои не потпишуваат, а сакаат (па макар нека се и во стан, кога се мора тоа е), пљус Срна мрна...такви хуманитарци и нивните фамилии се добива добра почетна бројка-неколку илјади фамилии-за задомување, за давање некој денар за животниве, посета на тој стационарот...воопшто за помош.а овие од срна ако толку се напалени нека спремаат потписи ете 3000 ке бидат доволни дека ке згрижат куче џукела или пак дека ете финансиски ке ја поддржат стерилизацијата.
Никој не гарантира за ништо но релано нема трето решение,што ќе ни каже Нинберг кога сите животни што ни ги дадоа за Зоолошката ни умреаако веке се полнат џебови кј гарантира дека стерилизацијата како поскап метод нема да биде злоупотребен...за полнење џебови.
секако со контрола плански би се решил проблемот фала богу,но сте се запрашале дали имаме капацитет и колку време ке биде потребно и колку средства...на крај краеви и немаме европски буџет..нирнберг е збратимен град со Скопје да побараме помош![]()
Добро, аман со овие споредби. А колку често или ретко се случува дете да биде прегазено, удавено, убиено, предозирано, убиено со ќотек, застрелано и сл? Се презеле ли некогаш мерки против тоа? Се успале ли одговорните виновници т.е. луѓе? Како да ви се кучињата најголемата животна опасност!
Јас не сум слушнал некој расни кучиња да ги фрла по доловиЗаради ваквото негативно дебатирање(примерот кој си го цитирала) изгубив желба да реплицирам на темава.
Ако одиме со стерилизација, првенствено таа нека си ја применат сите сопственици на кучиња, значи домашни, кои потоа не сакаат да ги гледаат малите кученца и ги фрлаат по долови, од кои подоцна имаме константен раст на улични кучиња.
Затоа, стерилизацијата само на уличните кучиња ќе даде половичен резултат.
Бидејќи повторно е кај нас топката и ние сме генераторот на кучињата кои сакаме да ги отруеме за да се решиме од нив, како што претходно сме се решиле фрлајќи ги на улица.
А доколку треба да полемизираме колку кучињата може да се корисни, пробајте од кучињата ловци, кучињата кои работат во полицијата, кучињата чувари, овчари, кучињата кои претставуваат водич за слепите луѓе и стотици индивидуални примери за верноста и храброста на кучето.
Не ретко кучето се ставило во одбрана на својот газда и го чувало неговиот имот.
А доколку треба да полемизираме колку кучињата може да се корисни, пробајте од кучињата ловци, кучињата кои работат во полицијата, кучињата чувари, овчари, кучињата кои претставуваат водич за слепите луѓе и стотици индивидуални примери за верноста и храброста на кучето.
Не ретко кучето се ставило во одбрана на својот газда и го чувало неговиот имот.
Доволно е едно машко куче да не се "сецне" за да ги затрудне другите женки. Башка што предлогов ти е малку феминистички, само машките кучиња да патат :nenene:би предложила да се "сецнат" само машките, женките не мора.
Ова сериозно? Кој тоа "нормален" воопшто дал ваква идеја? Дај посочи го.Идејата да им се извадат забите и-што-ја-знам мислам дека е доста скапо и ризично (компликации ако остане коренче и сл).
Јас не сум слушнал некој расни кучиња да ги фрла по доловикога може или да ги подари или да заработи од нив...некако не сум сигурен за ова што го викаш...во ред е со сите примери што ги наведе за кучињата, но сепак проблемот е преголем за да оставиме така да остане :smir:
Ова што си го напишал е точно но што корист кажи ми имаме од кучињава скитници?
Можеби во Кина им нашле корист ги јадат прехрануваат луѓе, тоа е поголема корист отколку да се убие залудно, вака ќе прехраниме некого.