Нема врска, јас се грижам за мојата лична безбедност и за безбедноста на моето семејство. Искрено речено не ме допира дали и колку им досаѓаат кучињата скитници на оние што живеат во Центар. Значи за мене се работи во муабетов и за мојата безбедност.
Имиџ мање-више. Ете, кога веќе збориме за имиџ, дали има кучиња скитници во градот во кој ти живееш? Претпоставувам и верувам не... Како е решен проблемот, кога е решен? Не заборавај, таму кучињата имаат право на живот во полна смисла на зборот, ама богами и газдата што му го ставил каишот (си го присвоил) си има јака обврска да го чува тоа куче. Ако некого нападне, тој ќе биде казнет. Кој ќе биде казнет за детево вчера/завчера што го изеле кучиња на 5 годишна возраст? Чичко Стоилко дека им дава плескавици, кога има, што би рекла една моја омилена форумџика?
Јас сум строго против владата да одели народски пари за кучиња скитници кога имаме и луѓе скитници, нели пред малку ги спомна, оние за кои се запраша што со нив.
Второ, си имаат кучињата невладина организација. Таа нивна невладина организација продава ДВД-а. И магазин. 100 денари од парче + поштарина молим фино-лепо. Наместо таа невладина организација да најде начин и метода за да го реши проблемот со нивните пулени, тие мрчат без врска и неосновано. Реков, имам работено во невладина организација, цак убаво спакувано проектче, цал илјадници еврејки. И ти си го тераш идеалот после.
Други методи нема реално гледано. Кастрација нема да го реши проблемов, да го решеше, ќе беше решен досега. Никој не сака да ги посвои бидејќи не се самоједи и леси туку се обични кучиња со уши и што лаат. Да сакаше/можеше некој да ги посвои, немаше да го правиме муабетов за 10.000 кучиња во град со 800.000 жители. Проблемов, освен со успивање или пуштање по сокаци се решава со ПАРИ. Пари се нема. На улица голем број од граѓаните не ги сакаат. Значи ќе се успиваат. Не дека ги мразиме, сакам куче и се надевам ќе чувам едно, меѓутоа истовремено размислувам свесно и непристрасно. Наречи и ладнокрвно ако сакаш, ама подобро јас да бидам ладнокрвен према животно отколку тоа да биде ладнокрвно према 5 годишно дете. Се знаело порано, те ритнал коњот, цак ловачката на рамо и му велиш ела со мене, да направиме машки муабет јас и ти, очи у очи, за заден пат. На леси ти текнува филмот? Ја убија и нејзе. Нема трт-мрт.