Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
Луѓе не се обидувајте да им објасните, таквите никогаш нема да сфатат. После сите коментари кои ги прочитав од нив јас слободно можам да кажам дека тие луѓе(ако може така да се наречат) немаат ни грам жал и грев во себе, ма за мене тоа не е човек.

Лично мене да ми пуштат ваков клип во кој на местото на тоа куче е мој најголем душман или било кое друго животно, ја ќе се потресам зашто и тој е жива душа и осеќа болка. А верувајте ми оној кој може да ја изгледа снимкава без око да му трепне, нема да се потресе многу и да види сето ова да му го прават на човек.

Луѓе не се обидувајте да им објасните, таквите никогаш нема да сфатат. После сите коментари кои ги прочитав од нив јас слободно можам да кажам дека тие луѓе(ако може така да се наречат) немаат ни грам жал и грев во себе, ма за мене тоа не е човек.

А тие што викаат не ги успивајте, ама јадат месо?

А ти јадеш месо?

Дај не драматизирај и не лепи етикети, најлесно е тоа.

Од овој момент банирам секој што ќе ја наруши темата барем малку.

A кој е дел од администрацијата?Тогаш каква функција има градоначалникот?Ете гледаш зошто се бунам за глупите споредби?Баш затоа што и ти имаш никакви како моите, само сакав да ти покажам до која точка сме стигнати.
Пак си збркана. Градоначалникот не е дел од администрацијата која се бави со пенализирање на луѓе. Градоначалникот се бави со градот и проблемите во него, меѓу кои комарци, глувци, кучиња и други штетници.
Со казните за луѓето тука е Полиција - јавно обвинителство - судство - затвори (стрелачки водови, ова е укинато од пред 30тина години)
Споредби меѓу луѓе и животни не се својствени за нормален човек. Само дете така размислува.

Не, нема да касаат.Затоа што ќе бидат вакцинирами против беснило и ќе се смират, ќе бидат стерилизирани и нема да можат да се размножуваат.Посфатливо?Дури гледам и децата што шетаат низ парк насабајле со нивните родтели, им се прибилижуваат самите на кученцата скитници со цел да ги погалат, а овие кучињава бегаат па дури и од суштества кои се поранливи од нив.

Од кај ти е оваа дефиниција дека нема да касаат ако се вакцинирани??? Па 90% (фала богу) сигурно немаат беснило. Да имаа (и да не ги тепавме), растур ќе не направеа.

Плус тоа со (не)размножувањето е само мит. Секогаш ќе има кучиња кои ќе се пуштаат од луѓе, а не се резултат на љубов помеѓу скитници. ВУСШНОСТ - за целиот проблем со кучињата виновни се луѓето кои ги хранат. поточно - ги потхрануваат, затоа што им даваат јадење некое време и потоа (бидејќи не сакаат обврски) ги оставаат и овие мораат сами да се разбираат.

Пошто ми појасни дека си женско, вака ќе ти го објаснам сликовито (преку најголемата ноќна мора на македонките девојчиња) за полесно да ме сватиш - тие луѓе се како машките ги сакаат куќчињата некое време и откако ќе им го опнат (јадењето) ги откачуваат. тоа е проблемот.

Од овој момент банирам секој што ќе ја наруши темата барем малку.
Темата со клиповите воопшто не беше нарушена, баш напротив ја покажа човечката суровост кон нив.

Пак си збркана. Градоначалникот не е дел од администрацијата која се бави со пенализирање на луѓе. Градоначалникот се бави со градот и проблемите во него, меѓу кои комарци, глувци, кучиња и други штетници.
Со казните за луѓето тука е Полиција - јавно обвинителство - судство - затвори (стрелачки водови, ова е укинато од пред 30тина години)
Споредби меѓу луѓе и животни не се својствени за нормален човек. Само дете така размислува.

Од кај ти е оваа дефиниција дека нема да касаат ако се вакцинирани??? Па 90% (фала богу) сигурно немаат беснило. Да имаа (и да не ги тепавме), растур ќе не направеа.

Плус тоа со (не)размножувањето е само мит. Секогаш ќе има кучиња кои ќе се пуштаат од луѓе, а не се резултат на љубов помеѓу скитници. ВУСШНОСТ - за целиот проблем со кучињата виновни се луѓето кои ги хранат. поточно - ги потхрануваат, затоа што им даваат јадење некое време и потоа (бидејќи не сакаат обврски) ги оставаат и овие мораат сами да се разбираат.

Пошто ми појасни дека си женско, вака ќе ти го објаснам сликовито (преку најголемата ноќна мора на македонките девојчиња) за полесно да ме сватиш - тие луѓе се како машките ги сакаат куќчињата некое време и откако ќе им го опнат (јадењето) ги откачуваат. тоа е проблемот.

го изгледа ли клипот?

Темата со клиповите воопшто не беше нарушена, баш напротив ја покажа човечката суровост кон нив.

Не се сомневај во ниту еден момент во моите одлуки. Тие се секогаш правилни и совршени.
Кинеските кучиња не се предмет на муабет (посебно не земја во којашто кучешкото место е деликатес).

што нема да сватам - дека ги боли? сваќам јас се тоа дека не им е убаво, ама помеѓу две ЛОШИ работи, ја одбирам онаа која е подобра за мене (во случајов за сите ЛУЃЕ во Скопје). Знам да поставам ПРИОРИТЕТ.

и не ме вреѓај - тие како мене (што и тоа како се нарекуваат луѓе) се главната причина зошто одиме напред, па сега сите имате компјутери и куцате на интернет. да беа сите ретроградни, пасивни и да не знаеја да одберат (права) страна, ќе бевме уште во пештери и ќе галевме кучиња. (ако не не елиминираа тие)

Само дете така размислува?Ондак и ти си дете што правиш такви гупави несвојствени споредби на темава.
Тоа за митовите, убаво си кажа.Винови се луѓето, виновни се затоа што купуваат кучиња расни или нерасни не е многу значајно, а потоа ги пуштаат на улица затоа што имаат попаметна работа.Па сега со успивање им е најлесен начин да си ја ослободат совеста, велејќи дека така е најдобро за сите.Тие се бесчуствителни, и ти да не спаѓаш тука?
Ако ти не можеш да разбереш човек што ти зборува, не сум ти јас крива.Но не сум толку малоумна како тебе па некој да ми претставува прости примери, со што всушност го покажува својот простотилак.

Не се сомневај во ниту еден момент во моите одлуки. Тие се секогаш правилни и совршени.
Кинеските кучиња не се предмет на муабет (посебно не земја во којашто кучешкото место е деликатес).
Не реков дека се сомневам.Точно е дека се премногу брутални и доведуваат до психолошко пореметување.Но сепак , дај да бидеме реални.Постојат и кај нас луѓе кои тоа го прават.Тоа беше мојата цел.Да покажам на луѓето кои мислат дека нивното истребување е правилна одлука.И не мислев на твојата одлука.За жал си ме разбрал погрешно.
Тоа ќе дојде и кај нас.И сите сме свесни за тоа...

што нема да сватам - дека ги боли? сваќам јас се тоа дека не им е убаво, ама помеѓу две ЛОШИ работи, ја одбирам онаа која е подобра за мене (во случајов за сите ЛУЃЕ во Скопје). Знам да поставам ПРИОРИТЕТ.

и не ме вреѓај - тие како мене (што и тоа како се нарекуваат луѓе) се главната причина зошто одиме напред, па сега сите имате компјутери и куцате на интернет. да беа сите ретроградни, пасивни и да не знаеја да одберат (права) страна, ќе бевме уште во пештери и ќе галевме кучиња. (ако не не елиминираа тие)

Геноцидот не е решение брате. Да беше толку интелигентен колку што ни се испофали тука на форумот ке разбереше дека насилството е приоритет на не толку интелигентните луѓе.

Клипот го изгледа ли?

Геноцидот не е решение брате. Да беше толку интелигентен колку што ни се испофали тука на форумот ке разбереше дека насилството е приоритет на не толку интелигентните луѓе.

Клипот го изгледа ли?

vo pravo si decko. vo nikoj slucaj takvoto masovno ubivanje ne e resenie

Да бевте интелигентни ќе го решевте проблемот до сега и немаш да кукате по форуми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom