Загатки

• Креатор на темата Креатор на темата ~DaRko
  • Време на започнување Време на започнување
Ај ова да ве видам:
Човек отишол на операција на очите. Завршил со операцијата, му ставиле на очите превез кој не смее да го тргне додека не стигне дома и го качиле човекот во воз. По пат, во возот, човекот сепак се решил да го тргне превезот - и се самоубил.
Зошто?

во моментот бил возот во тунел па човекот мислел дека повторно не гледа оти било се темно

во моментот бил возот во тунел па човекот мислел дека повторно не гледа оти било се темно
Точно. Иначе има многу загатки од другата тема ("Математика + ЛОГИКА"), што не се поставени овде, ама пошто знам дека ќе ги одговорат само тие што и таму ги читале најверојатно нема да ги пишувам :toe: (освен ако сакате да ги пишувам).

1
11
21
1211
111221
312211
13112221

кој е нареден број?​

1113213211

во секое следно пишуваш по колку пати се среќава бројот во претходната.

пр.

11
следно две единици 21
една двојка и една единица 1211
една единица, една двојка и две единици 111221

не оти ми текна, го знаев

Ај малце помош....цел ден ја мислам ништо не бива!

Да не е ова : 13311211
додека прочитам јас веќе ти одговорија, значи финтата е што се опишува претхондиот ред со цифри(една единица, две двојки и.т.н) и како што кажа бојан рнр конечниот резултат е 1113213211 т.е една единица, една тројка, две единици, три двојки и една една единица, ај провери сега дали претходниот ред е со овие цифри запишан

ајде една нова загатка, иако некои милуваат да ги викаат гатанки...

Што бара одговор, иако не поставува прашање

додека прочитам јас веќе ти одговорија, значи финтата е што се опишува претхондиот ред со цифри(една единица, две двојки и.т.н) и како што кажа бојан рнр конечниот резултат е 1113213211 т.е една единица, една тројка, две единици, три двојки и една една единица, ај провери сега дали претходниот ред е со овие цифри запишан

ајде една нова загатка, иако некои милуваат да ги викаат гатанки...

Што бара одговор, иако не поставува прашање

Секое граматички неточно напишано прашање како пример твоето, без прашалник на крај. Ти бараш одговор, но не поставуваш прашање бидејќи немаш прашалник:mist:

хехе на тоа ли сега најдовте замерка...не е тоа одговорот...

Што бара одговор, иако не поставува прашање?
задоволни?

Секое граматички неточно напишано прашање како пример твоето, без прашалник на крај. Ти бараш одговор, но не поставуваш прашање бидејќи немаш прашалник:mist:

хехе на тоа ли сега најдовте замерка...не е тоа одговорот...

Што бара одговор, иако не поставува прашање?
задоволни?
Мислам дека има смисла одговоров на Ice Hendrix. Баш ме интересира што е. Јас би рекол: зборот што си го внел за secret question при креирање mail (ти вика: enter your secret answer) :baeh:

Мислам дека има смисла одговоров на Ice Hendrix. Баш ме интересира што е. Јас би рекол: зборот што си го внел за secret question при креирање mail (ти вика: enter your secret answer) :baeh:
нее, грешка беше, го испуштив прашалникот...и твојот одговор не е точен за жал, ајде мозгајте малку...

1
11
21
1211
111221
312211
13112221

кој е нареден број?​

Чекај малце другар ова е Паскаловиот Триаголник ? и тебе не ти е точно Паскалоивот Триаголник е следен

1
1 1
1 2 1
1 3 3 1
1 4 6 4 1

не ми испага како триаголник ама еве слика појасно малце

pascal.png

Ajde i od mene edna mala zagatka(ili prasanje:))...pravat dvajca prijateli muabet i edniov mu vika na drugiov"Da ti se pofalam,dobiv rabotno mesto,sef,pod mene imam 20 dushi"."Ne e nishto" veli drugiov"Jas pod mene imam 100000 dushi"...Sto raboti vtoriot prijatel??????.....

Ajde i od mene edna mala zagatka(ili prasanje:))...pravat dvajca prijateli muabet i edniov mu vika na drugiov"Da ti se pofalam,dobiv rabotno mesto,sef,pod mene imam 20 dushi"."Ne e nishto" veli drugiov"Jas pod mene imam 100000 dushi"...Sto raboti vtoriot prijatel??????.....

Пилот :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom