Бомбаш
Бомбаш Самоубиец
хаха мислиш последниот?
значи не е последниот....
значи не е последниот....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Еве една јас
Богаташ имал 3 ца синови , имал многу пари и имот и ги испробувал да види кој е најмудар и кој најубаво размислува.
рекол дека богатството ке му го даде на оној кој што ке го изеде јаболкото , ама да не го види никој.Им дал на сите јаболка и почнале тие да бараат места за да не ги виде никој.
Едниот се сокрил во некоја шума и дошол кај татко му , и му рекол дека го изел и не го видел никој, татко му му рекол да ги почека и другите и после ке донеси одлука.
Вториот во некој голем шкаф , го изел јаболкото и му рекол дека не го видел никој.
Третиот дошол без да го изеде јаболкото.
Кој го добил богатството , и зошто ?
Еве една јас
Богаташ имал 3 ца синови , имал многу пари и имот и ги испробувал да види кој е најмудар и кој најубаво размислува.
рекол дека богатството ке му го даде на оној кој што ке го изеде јаболкото , ама да не го види никој.Им дал на сите јаболка и почнале тие да бараат места за да не ги виде никој.
Едниот се сокрил во некоја шума и дошол кај татко му , и му рекол дека го изел и не го видел никој, татко му му рекол да ги почека и другите и после ке донеси одлука.
Вториот во некој голем шкаф , го изел јаболкото и му рекол дека не го видел никој.
Третиот дошол без да го изеде јаболкото.
Кој го добил богатството , и зошто ?
ја имаше оваа загатка ама ајде, богатството го земал третиот син бидејќи него никој не го видел дека го јаде јаболкото
да...
значи нареднава загатка не е моја, туку ја превземам од еден мој пријател-анакин. Незнам, можда била веќе одговорена тука, ако е така се извињавам, а ако не, ајде уклучете го мозокот
во стара Кина живееле 3 многу паметни старци , прави метузалеми
нешо им се налути кинескиот цар и сакал да ги погуби, но се попишманил
викнал стража да ги донесат старците пред него
си ги наредил во ред , еден позади друг и донел 5 кинески капи, две црни и три бели.
им рекол
ГИ ГЛЕДАТЕ ОВИЕ ДВЕ ЦРНИ О ТРИ БЕЛИ КАПИ, СЕГА СЕКОМУ ЌЕ МУ СТАВАМ ПО ЕДНА НА ГЛАВАТА
и застанал зад првиот и му ставил капа на глава
па зад вториот и нему му ставил една на главата
потоа зад третиот и нему една, останатите две ги сокрил позади нив
АКО ЕДЕН ОД ВАС МИ КАЖЕ КОЈА БОЈА КАПА ИМА НА ГЛАВА ЌЕ ВЕ ПУШТАМ, АКО ЗГРЕШИ, ЧОРБА КИНЕСКА, СИТЕ
по 5 минути се јавил еден од старците.. ЦАРЕ ЈАС ИМАМ........
прашањето е: Кој се јавил и каква боја капа имал на главата?
не си целосно точен... значи размислуваш на правилен начин, и си на добар пат, но некако крајниот заклучок или крајнотот решение не ти е точно...прочитај ја одново и објасни ја поубаво...Се јавил првиот старец и кажал дека има црна капа!
Да појаснам!
Бидејќи не се јавил 3тиот значи дека првите 2ца немале бели капи, во спротивно тој ќе знаел дека има црна на себе. Вториот сега знаел(бидејќи 3тиот не се јавил) дека или 2цата носат црна капа, или едниот носи бела, другиот црна! Но тој не се јавил. Тоа го искористил првиот кој заклучил дека мора да носи црна капа на себе!
Малце лошо објаснив изгледа ама ај, ако некој не разбира ќе пишам поубаво!
ја има ли некој пред мене поставено...?Ја имаше ова загатка сликовито претставена...
ја има ли некој пред мене поставено...?
не си целосно точен... значи размислуваш на правилен начин, и си на добар пат, но некако крајниот заклучок или крајнотот решение не ти е точно...прочитај ја одново и објасни ја поубаво...
Се јавил првиот старец и кажал дека има црна капа!
Да појаснам!
Бидејќи не се јавил 3тиот значи дека првите 2ца немале ЦРНИ капи, во спротивно тој ќе знаел дека има БЕЛА на себе. Вториот сега знаел(бидејќи 3тиот не се јавил) дека или 2цата носат БЕЛА капа, или едниот носи бела, другиот црна! Но тој не се јавил. Тоа го искористил првиот кој заклучил дека мора да носи БЕЛА капа на себе!
Малце лошо објаснив изгледа ама ај, ако некој не разбира ќе пишам поубаво!
и јас така прочитав...Бомбаш да не мутиш нешто пер?Првпат како да прочитав 3 црни и 2 бели.
се видел колку е грд... за прв пат во животот.Ај ова да ве видам:
Човек отишол на операција на очите. Завршил со операцијата, му ставиле на очите превез кој не смее да го тргне додека не стигне дома и го качиле човекот во воз. По пат, во возот, човекот сепак се решил да го тргне превезот - и се самоубил.
Зошто?
неможам да мутам, зошто само копирав...и јас така прочитав...Бомбаш да не мутиш нешто пер?![]()