Загатки

• Креатор на темата Креатор на темата ~DaRko
  • Време на започнување Време на започнување
вака си била една жена и застанала на семафор на тротоарот стоел доктор кој таа го познавала бидејки предтоа и го имал спасено животот
жена која била пред умирање а докторот се обидувал да ја спаси
и еден маж кој на жената многу и се допагал :pipi:
во нејзината кола имало само едно слободно место кој ке го земе ??:smir:

нопе не е тој :kez:

Е, ова е општо познато!
Ќе му ја даде колата на докторот за да ја однесе жената во болница, а таа ќе остане со мажот!!

Си бил еден овчар и имал волк коза и бала сено
и требало да ја помине реката а немало мост само едно бротче каде што собирало само една од овие работи
и сеа ако го однесе волкот козата ке го изеде сеното
ако го однесе сеното волкот ке ја изеде козата
а ако ја однесе козата после ако биде втор волкот ке ја изеде а ако биде сеното козата ке го изедее
и сеа како да ги пренесе ??

И уше една.. Во старо време ти си мудар крадец и царот те осудува на смрт но ти дава шанса да избереш како ке умреш што ке избереш
запамтии ти си МУДАР крадец :smir::smir::)

Ок... пиши го одговорот од тоа со коњот и не спамирај со загаткиве.

Тоа со зелката и овцата е милион пати поминато.

А тоа со мудриот крадец го има во 20тина вицови, ама штом си потенцирал МУДАР веројатно ќе акне некое решение со кое ќе си ја одложи казната (а такви сега низ глава ми се вртат едно 10 најмалку :))

и требало да ја помине реката а немало мост само едно бротче каде што собирало само една од овие работи
а ако ја однесе козата после ако биде втор волкот ке ја изеде а ако биде сеното козата ке го изедее

И уше една.. Во старо време ти си мудар крадец и царот те осудува на смрт но ти дава шанса да избереш како ке умреш што ке избереш

ќе изберам да ме однесат на електрично столче и ќе посакам царот да ме фати за рака :pipi: за втората загатка ова, а за првата мислам дека знам ама ме мрзи да пишувам долго е

Море боту..како може со солзите да е.
Може ќе да е испотен едниот брат,можда наводенет бидејќи бил вода да полни..
Од кај кур ќе знае другиов дека им умрел татко им..

n00b :baeh: :kez::jaj::uvo:

taa so konjot odgovorot e deka konjot ne e vrzan od drugata strana za nishtoo taka daaa ke odi kaj sakaa :smir::smir::smir:

whiteout напиша:
taa so konjot odgovorot e deka konjot ne e vrzan od drugata strana za nishtoo taka daaa ke odi kaj sakaa :smir::smir::smir:
a ina4ee sry ako spamiram ama seaa poarno otkolku da ne pisuam nisss

e ja iam edno
si bilo edno semejstvo, i otislo na odmor. pred da odat parite gi stavile na edno mnogu sigurno mesto. kluc od kukata imala samo komsikata (za da gi vadi cvekinjata).
eden den snemalo struja i lugevo bez da gi ograbi nikoj gi izgubile site pari.
sto se slucilo???
:pipi:

Во кутија имате едно шкорче.Влегувате во темна соба.Во собата има светилка на плин,свеќа и печка на нафта.
Што прво ке запалите?

Во кутија имате едно шкорче.Влегувате во темна соба.Во собата има светилка на плин,свеќа и печка на нафта.
Што прво ке запалите?
Do sea 5 puta e postavena ovaja zagatka!!!!!! SKorcetoooooo!!!!!!!!

јас не сум ти мајка ти си ми син шо сум ти јас???
(сории не видоф дали веке ја има поставеноо )

Од природна смрт? :)

Во кино идат 2 татковци и 2 сина,а имаат 3 карти како ке влезат?

Епа вака, за првата:
Овчарот ќе ја земе козата и ќе ја однесе на другиот брег.
Потоа ќе се врати и ќе го земе волкот и ќе го однесе на другиот брег, а повторно ќе ја земе козата
Ќе ја остави козата на почетното место а ќе го земе сеното и ќе го однесе на другиот брег.
И на крај ќе се врати по козата и ќе ја пренесе и неа.:helou:

За втората како што кажа Рок Лејди : од природна смрт

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom