- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 83
- Поени од реакции
- 5
Prv bold: Mozat da te vratat, nisto poveke (dovolno zaebano)абе какво гарантно писмо глупости
еве го мојот план јас ќе ви го кажам бидејќи ќе бидам прв кој ќе ја напушти државата после тргањето на визи
значи идам кај девојка ми во Полска јас го плаќам само патот а за таму ме боле,со мене ќе носам 1-200 евра колку да имам нешто(а и немам повеќе,а и не ми требаат)
на граница како прво не ни очекувам некој да ме замара за некои дополнителни документи
во случај да бараат ќе му кажам одам до будимпешта на 2-3 дена,одам кај пријател,на прошетка бла бла 300 глупости шо може да ми направат ? ништо
значи тоа е мојот план торбата пасошот и идам па ќе видиме шо ќе се деси па ќе ви кажам или ќе пишам од полска или од кај шо пишувам сеа
финтата е да не се вади гарантно писмо пошо јас ако веќе вадам и чекам такво писмо јас можам и виза да си извадам значи во тој поджглед тоа не е никакво олеснување затоа што пак јас треба да си го планирам патувањето 1 однапред
додека се добие тоа писмо требаа да поминат минимум 2 недели потоа треба тоа писмо да ти го пратат по пошта да ти стигне оригиналот тоа е уште 1 недела мини мум(значи глупо е и ич не се замарам да барам такво писмо)
Vtor bold: Za da dobies viza, pak treba da prilozis garantno pismo ili pari