Укинување на визите = иселување

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Патување без визи во земјите потписнички на Шенгенскиот договор е најмногу 6 месеци. Така да нема да има никакво иселување.
За 6 месеци се прават најмалку 6 Македончиња во странство,јебига ни Дурексите не се како што беа некогаш.:smir:

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Патување без визи во земјите потписнички на Шенгенскиот договор е најмногу 6 месеци. Така да нема да има никакво иселување.
Само туристички ондак да трошиме а за подолг престој треба да му ја мислиш пак или да имаш постојана работа :tapp:

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Само туристички ондак да трошиме а за подолг престој треба да му ја мислиш пак или да имаш постојана работа :tapp:
од една страна доста е и тоа оти за една ебана виза треба да чекаш сто години....

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
од една страна доста е и тоа оти за една ебана виза треба да чекаш сто години....
А од друга страна треба да имаш пари за да заминеш некаде, како и да се вртиш газот ти е од позади!

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Прво не е 6,а е само 3 месеца престоj без виза и само со пасош.
Ке има един дел от граганите,които ке идат да работат на црниот пазар за работна рака во западна Европа.Ке има некои които ке идат да работат,това е 100%. Ке има много които ке идат на "екскурзиja" и нема да се вратат.Ке започнат и проблеми и за такви проблеми треба да е готово и вашето внатрешно и надворешно министерство.
Ке има грагани,които ке получат црни печати врз пасошите.Ке има грагани вратени со РМ.Но ако навистина сакате да идите на одмор или да прошетате нема да има проблем.Сека една држава може сама да определи граници,за парите които треба да имате или да покажете на границата за да ви пуснат во државата.За повекето држави тези пари са от 14 евра на ден до 30-50 евра на ден.Сека една држава сама ке прецени при какви услови ке влизат граганите на РМ.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
........................Сека една држава може сама да определи граници,за парите които треба да имате или да покажете на границата за да ви пуснат во државата.За повекето држави тези пари са от 14 евра на ден до 30-50 евра на ден.Сека една држава сама ке прецени при какви услови ке влизат граганите на РМ.
Бугарија ич не треба гајле да бере.......
.....и така кај вас влегуваме колку да опнеме некоја....:vozbud:
.....чашка или нешто друго.....а може и двете.....:pos2:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Бугарија ич не треба гајле да бере.......
.....и така кај вас влегуваме колку да опнеме некоја....:vozbud:
.....чашка или нешто друго.....а може и двете.....:pos2:
Простотиjaта не ходи по гората,таа ходи по хората.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Можно одложување на визната либерализација?

Доколку земјите членки не гласаат за визното ослободување пред 1. ноември, не е исклучено тоа да биде одложено за неколку месеци, предупредуваат експертите во Брисел.
Имено, се поизвесното стапување на сила на Лисабонскиот договор би можел, од технички причини, да го одложи визното ослободување, објаснуваат експертите во Брисел.
За сега во Европската унија визите за Балканот не се на дневен ред и никој во Брисел не е во состојба да каже кога за нив ќе се гласа.
Шведското претседателство изразува желба одлуката да помине до крајот на декември, но дури ни тој датум не е 100 проценти извесен.
Другите причини поради кои за сега оваа одлука се одложува се изборите во Германија, како и извештаите за напредокот на Србија и Црна Гора кон визното ослободување.
Иако либерализацијата на визниот режим е извесна, датумот 1.1.2010 не е врежан во камен и јавноста во Македонија не треба да биде изненадена доколку дојде до неколкумесечно одлагање, како од политички, така и од чисто технички причини.
Визната либерализација за земјите од Западниот Балкан е еден од најважните проекти на Европската комисија.
Преку неа, Комисијата очекува да го поврати намалениот кредибилитетот во регионот, и да докаже дека ги исполнува своите ветувања.

A1

:kesa:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Би бил малку изненаден доколку визната либерализација и навистина се случеше од 01.01.2010та,вака останува само рамнодушно да им се смееме во лице на лицемерните наши и странски политичари кој мислат дека сите им веруваат на нивните лаги.Либерализација ќе има ама за неколку години,за кога нема ни да има потреба од неа.:toe:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Некој е изненаден???:tapp:
Јас ама ич....ако има некој кој уште верува во тоа...пред Македонија ДА ПРЕСТАНЕ ДА БИДЕ Македонија....што да се праи , рајата мора да е наивна и евентуално глупа за да би била раја......во спротивно никој ни на сон не би помислил да ја става во визно гето :) во Европа, на почетокот на 21 век.....

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
i jas ja slusnav vesta,ama ne razbrav KOJ E ZA OVA KRIV?
dali branko ,dali ljubco,sorosoidite,NARODOT ,ili MOZEBI VLASTA?

PARDON OVA ZA VLASTA MI LETNA ONAKA!

ni na son ne mi doaga deka bi mozelo vlasta da e kriva za ova ,tolku dobro rabotat sto prosto mi ide da gi kritikuvam ovie STRANCIVE sto ne se sposobni da vidat kolku dobro rabotat nasive!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
i jas ja slusnav vesta,ama ne razbrav KOJ E ZA OVA KRIV?
dali branko ,dali ljubco,sorosoidite,NARODOT ,ili MOZEBI VLASTA?

PARDON OVA ZA VLASTA MI LETNA ONAKA!

ni na son ne mi doaga deka bi mozelo vlasta da e kriva za ova ,tolku dobro rabotat sto prosto mi ide da gi kritikuvam ovie STRANCIVE sto ne se sposobni da vidat kolku dobro rabotat nasive!
E овој пат,никој не е крив,освен името на народот што е жив,и сеуште се вика Македонски.:pos2:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
И да има визна либеаризација мал број на луѓе ќе заминат на екскурзија (туризам) за работа не верувам бидејќи сепак е временски ограничена.
Како и да е некој ако има работа од која зима солидна плата не верувам дека ќе емигрира поради економски причини.

Kajgana Shop

На врв Bottom