Во Струмица ќе има нови 1.200 вработувања

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
хе....зарем имаше некој кој веруваше дека НЕШТО ќе направат...???
А бе близу до памет е некој да вработи 1200 луѓе на таков вид работа, а компанијата да ја нема нигде во тој бизнис........со никаква референца :)
Пријателе бетонски...
Немаштијата и невработеноста го поматуваат здравиот разум и способноста за расудување...
Ќе употребам една српска изрека, која ќе ја објасни работава целосно:
„Надање - лудом радовање!“

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
ima li nekoj skopjanec na forumov ,mislam deka pred nekolku minuti imase zemjotres ,pa da mi kaze dali i toj pocustvuval ,ili mozebi jas sum graska?blagodaram
nema vesti do utre na mediumite pa zatoa prasuvam.

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
ima li nekoj skopjanec na forumov ,mislam deka pred nekolku minuti imase zemjotres ,pa da mi kaze dali i toj pocustvuval ,ili mozebi jas sum graska?blagodaram
nema vesti do utre na mediumite pa zatoa prasuvam.
:pos2:

Што има врска тоа со "1200 вработувања"?

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
:pos2:

Што има врска тоа со "1200 вработувања"?
se isplasiv vo momentot dodeka go listav podforumot i zatoa tuka pisav,posle se srediv melku i na podforumot nastani citam ne da imalo zemjotres ,i seuste se trese sekoi desetina minuti.a vrska nema so 1200 vrabotuvanja izvini greska ,sega odam na nastani tamu e pointeresno,a i ima informacii za zemjotresive ,do sega ima tri vo albanija sto gi pocustvuvavme i vo makedonija ,i eden vo makedonija ,i toa site se slucija vo izminatiov eden cas.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Бугарите пробуваат нешто бе,не е страшно толку многу.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
За оваа инвестиција (или перење пари) обратете се кон Заев и Црвенковски кои денес се испофалија за "инвестицијата"...

И баш ме интересира кога сега дознавте дека инвестицијава е поддржана од Заев и БЦ дали ќе се смени текот на дискусијата, дали ќе почне фалење наместо неверување. :)
Што бидна со инвестицијата што е подржана од Мафија ДОО, сеуште е неверување односно тотален пропаст?

Ќе употребам една српска изрека, која ќе ја објасни работава целосно:
„Надање - лудом радовање!“
Јас ќе употребам една Македонска: „Надевај се куре на пијана жена“

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Што бидна со инвестицијата што е подржана од Мафија ДОО, сеуште е неверување односно тотален пропаст?

Јас ќе употребам една Македонска: „Надевај се куре на пијана жена“
Добро де што се пренемагате...зар мислевте дека само во ВеМеРетО се ОЧАЈНИ што не можат ни у вонредниот мандат да покажат некој инвестиционен напредок???, во таков КОШМАР се и овие од СДСМ.....гледаат дека кај и да е Гwујо ќе ги донесе на власт , а тие се исто мивки ..на истите позиции како и актуелниве претходници...:vozbud:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
По се изгледа во Македонија најдобар бизнис е продавањето на „надеж за посветла иднина’’.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
По се изгледа во Македонија најдобар бизнис е продавањето на „надеж за посветла иднина’’.
Порано познато под името “Ветар во Магла“.:pos2:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
значи..... од вработувањето не бидува ништо,само се крена голема прашина во СР и малку пошироко, добра гимнастика за тапкање по тастатурите, секс за паметење , ај да не праиме есап пред време, можеби ке биде нешто некој ке се усреки со работа од тие предвидени 1200 вработувања ...........

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Темата е отворена во месец Јуни а сега сме месец Септември, да видиме што тогаш ни напиша КУЛТУЗИН, човекот кој што ја отвори оваа тема?
Домот на армијата, каде денеска се одржа презентацијата, беше претесен да ги собере заинтересираните струмичани за работа во оваа фирма.

„Веќе сум информиран дека имаме 820 апликанти, аплицирањето ќе трае постојано, но завршува до 30 јули.

Целта е да се дојде до некоја бројка од две-три илјади луѓе коишто ќе аплицираат. На крајот ќе има вкупно преку 1.200 работни места“, вели Зоран Заев, градоначалник на Струмица.

Компанијата со работа ќе започне идниот месец, а сите пријавени ќе поминат низ три месечна обука. најдобрите 1.200 ќе бидат вработени.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
значи..... од вработувањето не бидува ништо,само се крена голема прашина во СР и малку пошироко, добра гимнастика за тапкање по тастатурите, секс за паметење , ај да не праиме есап пред време, можеби ке биде нешто некој ке се усреки со работа од тие предвидени 1200 вработувања ...........
Иако е очигледно дека нема ништо од вработувањата, и да има нешто, тоа ќе биде мноооогу помалку од 1200.
Е сега, кои ќе бидат тие, се знае кој ќе одлучи :)
ОК на СДСМ Струмица...чаршијата тоа наголемо го зборува...а и јасно е.

Kajgana Shop

На врв Bottom