Во Струмица ќе има нови 1.200 вработувања

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
И уште 100 пати ќе пишам ако треба!

1. Зошто бараат ЕМБГ и копија од документ за лична идентификација, тоа не би смеело да го прават?
2. Се шират муабети по градот дека кадровската комисија на СДСМ ќе одлучува кој тоа ќе се вработи (ако станува збор за вработување)
3. Сиромав народ најлесно се манипулира.
И му се крадат лични податоци за сопствени сомнителни активности.:smir:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
1200 софтвераши, хех...па во Индија ги нема толку на располагање не па во Струмица, земјоделско градче :)
Ако успеат да најдат 50 квалитетни што ќе си ја знаат работат па на коњ се. Подобро во секој град да отворат по едно одделение па да собираат луѓе него се да сконцентрираат во Струмица, лош менаџмент, премногу лош

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
И уште 100 пати ќе пишам ако треба!

1. Зошто бараат ЕМБГ и копија од документ за лична идентификација, тоа не би смеело да го прават?
2. Се шират муабети по градот дека кадровската комисија на СДСМ ќе одлучува кој тоа ќе се вработи (ако станува збор за вработување)
3. Сиромав народ најлесно се манипулира.
Знам дека ке пишеш уште 100 пати.. :)

1 . Незнам зошто бараат..на крај краева не ти бараат со сила.сакаш пријави се ,сакаш не се пријавувај..:toe:
2 . Остај ти муабети,шпекулации знаеме од кого доага тоа,и на кого највеке би му сметало.
3. Да

Али поубаво почекај малце види што и како ке биде после ке прокоментираме..слабо информации има сеуште..

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Јас не знам што сакате повеќето тука да успее оваа инвестиција или да пропадне,и на мени ми е чудно 1200 работни места јас сакам да успее ова и не ме интересира кои стои зад ова.
Но најголемиот проблем кај нас е е политиката да не е таа во Македонија ке имаше многу инвестиции но кога ке се умеше политиката сите бегаат.
Како што има политиката влијание ретко кај го има можеби во некои земји од третиот свет но така ке е сиромав народ и сите експерти и се знаат.
Од толку лажи во ништо не веруваме ај да се надеваме дека воа ке успее бидејки во последно време не сум чул за успешна инвестиција.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Така значи, јас бев на семинарот и јас аплицирав за во оваа фирма. Прв софтвер во светот кој ќе биде лансиран преку Струмица, а таа инвестиција е сигурно овде поради лесно платената работна рака.
Најпрво ќе бидат 300 луѓе избрани од овие што аплицирале, ќе одат на 6 месечен курс на кој ќе се изучува тој софтвер, на крајот ќе има практично испрашување и најдобрите ќе останат да работат.
Одма после овие 300 ќе бидат други луѓе внесени во тој проект, како што кажа американецов вчера - нови 750.
Местата кај што ќе се изучува софтверот (курсот) ќе се одвива најверојатно во Глобал (како што разбрав, цел четврти спрат во трговскиот ќе биде наменет за тоа).
Линкот за аплицирање е: www.projectsmacedonia.com

Ако има нешто прашајте и ќе ви одговорам.
И да, и покрај што сум невработен, се надевам дека ова ќе биде излезот. Скептицизмот во овој случај го банирам.

Искрено никогаш во животот не сум видел ваков начин на аплицирање, со пополнување на образци...
Во секоја нормална фирма се аплицира со Биографија, Приложени документи и Мотивациско писмо...
Мислам премногу е несеризоно да се аплицира без да знаеш што те чека и за какво работно место се работи...
Прво и основно кога се аплицира е описот на работното место и представување на фирмата...
Со ваков несериозен пристап се потврдува бедата до која е дојдена нашата држава, не попусто е кажано „осиромаши го народот па вледеј„...
Дај боже цела прикаска да излезе како што треба но и јас како Струмикс се сомневам...

На крај бидејќи се понуди би сакал да ми одговориш дали има конкретни информации за какви работни места се работи...
Ова ти што го наведе е ветер во магла...

Интересно интересно. Еве една друга страна во која пишува дека Malarz Equity Investments се занимава и со недвижнини кои чинат многу пари(по 30 милиони долари).
http://www.chicagorealestatedaily.com/cgi-bin/news.pl?id=27256

А инаку оваа компанија е инвестиционен фонд, а не софтверска компанија. И притоа многу таинствена инвестициона компанија. Знаејки дека ние обично го прибираме џганот од инвеститори кои се дојдени уште повеке да не осиромашат, треба да бидеме повнимателни особено кога немаме никакви информации за ``инвеститориве`` .

Ова ми личи на прикаската со Моше Баум, спасителот на Сведмилк, инвеститори...хм...Им ја отворив страната и секако информации само за логираните ...

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Треба некој Модератор да го забриши АтомАнт, целосно офф топик е и почнува со навреди и недоличен однос.
Еден збор немам офтопик а знаеш ли зошто?
Само сакам да ви докажам дека така не се работи и дека така работници не се примаат на работа?
Кога јас ќе сум компанија за софтвер и ќе барам програмери или луѓе што знаат да работат со компјутери тогаш ќе објавам конкурс со софтверски проблем кој пријавентите кандидати треба да го решат ама ај да не се трудам да ви објаснувам,многу работи од оваа идеја едноставно не се реални,вам ви сјаат само доларите пред очите кои нема никогаш да ги видите?
Кога ќе дојде ден ќе ти кажам што да напишеш на гугл па ќе ја видиш таа превара и во друга држава...:helou:

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
На крај бидејќи се понуди би сакал да ми одговориш дали има конкретни информации за какви работни места се работи...
Ова ти што го наведе е ветер во магла...
Фино беше објаснето вчера на семинарот. Значи се работи за фирма која ќе работи со Network Operations, незнам дали го отвори линкот што го поставив и дали го виде флаерот. А за работни места, значи тоа најпрво ќе биде курс каде секоја индивидуа ќе изучува посебен степен кој ќе го усовршува, значи пример, 100 луѓе ќе го изучуваат security системот, други ќе изучуваат и усовршуваат voice системот, другите video системот..

Едноставно ко што реков, аплицирав оти и така сум невработен, ништо не губам.

Незнам дали го отвори линкот и го погледна флаерот, за потсетување, еве го:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.439
Поени од реакции
18.418
Еден збор немам офтопик а знаеш ли зошто?
Само сакам да ви докажам дека така не се работи и дека така работници не се примаат на работа?
Кога јас ќе сум компанија за софтвер и ќе барам програмери или луѓе што знаат да работат со компјутери тогаш ќе објавам конкурс со софтверски проблем кој пријавентите кандидати треба да го решат ама ај да не се трудам да ви објаснувам,многу работи од оваа идеја едноставно не се реални,вам ви сјаат само доларите пред очите кои нема никогаш да ги видите?
Кога ќе дојде ден ќе ти кажам што да напишеш на гугл па ќе ја видиш таа превара и во друга држава...:helou:

Не ти се чини дека не е фер да зборуваш за што би било кога би било.

Па нели се што се прави во Македонија е добро и треба да се поздрави, сега прв се испрчи да плукаш по ова.

Вака мислиш да се обединуваме и да работиме за Македонија или ако не е од твојата партија тогаш не чини за државата.

И во крајна линија не е ова нешто што ќе биде за две три години, туку до Септември.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583

Па нели се што се прави во Македонија е добро и треба да се поздрави, сега прв се испрчи да плукаш по ова.

Вака мислиш да се обединуваме и да работиме за Македонија или ако не е од твојата партија тогаш не чини за државата.

И во крајна линија не е ова нешто што ќе биде за две три години, туку до Септември.
Ако добро ги прочита моите постови јас не нападнав ни една политичка партија туку начинот на кој се врши врбувањето на луѓето?
Мене ќе ме радува сето тоа да биде вистина ама е to good to be true...
Жал ми е само ако некое младо и наивно дете заглави со ова нешто ама ај ќе почекаме до Септември и ќе видиме што ќе биде?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.439
Поени од реакции
18.418
Ако добро ги прочита моите постови јас не нападнав ни една политичка партија туку начинот на кој се врши врбувањето на луѓето?
Мене ќе ме радува сето тоа да биде вистина ама е to good to be true...
Жал ми е само ако некое младо и наивно дете заглави со ова нешто ама ај ќе почекаме до Септември и ќе видиме што ќе биде?

Мислам дека треба да бидеш рајат за тоа, ако некое дете заглави и биде жртва на некаква измама, мислам дека овие од Власта само тоа ќе го чекаат за да распалат по СДСМ и го растурат сето ова.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Мислам дека треба да бидеш рајат за тоа, ако некое дете заглави и биде жртва на некаква измама, мислам дека овие од Власта само тоа ќе го чекаат за да распалат по СДСМ и го растурат сето ова.
Луѓе,сватете едно,тоа дете може да биде сексуална жртва,да биде излажано и однесено било каде а СДСМ или ВМРО колку и да се препукуваат после ќе биде касно.
Да не забегуваме од темата...

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443

Не би сакал на луѓето кои се скептични по овие вработувања, кои буквално паѓаат од небо веднаш да им лепите политички етикети или да им наметнувате дека се љубоморни...
Јас лично би посакал се најдобро на секој граѓанин на Македонија, затоа што ако ТИ имаш индиректно имам и јас , има и мојот вујко кој е земјоделец, има и тетин ми кој има бутик, има и тетка ми која е уметничка и тн...

Инаку кога бројката би била 12 вработувања не би бил толку скептичен, мегутоа 1200 вработувања во фирма која нема ни асална веб страна...Мојот скептицизам и натаму останува...

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
Луѓе,сватете едно,тоа дете може да биде сексуална жртва,да биде излажано и однесено било каде а СДСМ или ВМРО колку и да се препукуваат после ќе биде касно.
Да не забегуваме од темата...

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: бате ного забега да му ем 300 души жигола ного ке им дојдат

Kajgana Shop

На врв Bottom