Најпотценети и најпреценети филмови на IMDb

• Креатор на темата Креатор на темата Io Sono Interista
  • Време на започнување Време на започнување
Кобра е мастерпис на некој начин .. филмот иако е од 80-тите ..има одлични акциони сцени што ни ден денес не ги гледам во поновиве филмови , приказната е уникатна ..сталоне е топ човек за улогата на Кобра .. ама филингот се непријателите ,никад нема да заборавам такви фаци ..цц забеган беше тој со ножот :vozbud:... А и финалната акција ,кога завршува филмот е уникатна ..за 80-тите филмче ипол е .....кобра 8.5/10

Денот на независноста е само по себе приказна ... 9.1/10

Доста потценети филмови според мене
Gridlock"d imdb оцена:6.9-моја оцена 9
Alpha dog imdb оцена 6.9 моја оцена 9.5 :toe:

Одиме понатаму... пред некој ден случајно на тв налетав (по 100-ти пат) на An Officer and a Gentleman (1982). И како и обично реков ај уште оваа сцена, па ај уште оваа... и пак го догледав. Пишував за тоа. Прекрасен филм, воопшто нема лоша сцена, или пак непотребни сцени и детали. Сите се на место. Многу емотивни сцени, одлична актерска екипа. Лесно еден од најдобрите филмови на сите времиња. Има оцена од за него мизерни 6.8. Лично му давам 9.0, а мислам дека треба да искачи просечна осена од барем 8.5.
Офицер И Џентлмен! Одличен филм у секој поглед. Секоја сцена у филмот си има свој шмек. Одлична приказна со одлични глумци. Оцена 10!

Преценети
Матрикс-8,6 (мое мислење 7, а и тоа му е многу)
Аватар- 8,3 (моја 6-ка... поради ефектите)
Слемдог Милионер- 8,3 (не е лош филмот... али е веќе видено 7-ца)
Бегство од Шошенг 9,1 (ништо повеќе од 8)

ај утре за потценетите

Иосоно и другите, Шoушанк Редемпшн не смее да биде у листа на преценети у никој случај, магична приказна у најмала рака :)

Иначе најпреценет,

Чилдрен Оф Мен

http://www.imdb.com/title/tt0206634/

Имдб = 8

јас = 5,5

Најпотценет од сите е Battlefield Earth со оценка 2.3 на IMDB, јас колку би му дал е лично мое мислење ама толку ниска оценка филмот ја има поради други заткулисни работи не заради филмот како филм.

@Psyside: Mислам дежа ву е муабетов ама Children of Men преценет, no way. :) Има неколку сцени во филмот што се сметаат за ремек дела во филмската индустрија.

Епа неколку сцени не праат филм нели :)

Сепак за вкусови се работи, мене ми беше филмот проесечен (досаден)

@Psyside: Mислам дежа ву е муабетов ама Children of Men преценет, no way. :) Има неколку сцени во филмот што се сметаат за ремек дела во филмската индустрија.

Како Children of men гарантирам дека сум гледал нешто слично, дали во Outer Limits, дали некаде другаде, ама тотално неоргинална прикаска.
Инаку се она кое е СФ е потценето.
Нема да ги барам на ИМДБ, ама Dark City, 13 Floor, Гатака, Косачот (оној со пилотот од Лост), Man from Earth, Evil Death со фраерот со шатганот место рака, 1984, Еквилибриум и/со Американ Сајко, ИП Мен не знам каков има рејтинг и Хиро со Џет Ли.
Ај, до понатаму.

Абе види сега, со просечната глума на Сталоне(иако не е лош глумец за акционен херој), просечна приказна и веќе видени работи сигурно филмот нема да има сјајна оценка. Се согласувам со тебе дека е потценет, ама осмица е премногу. Јас би дал 6/10 затоа што ме смее филмот.

Ахахаха. Ден на независноста ги има сите можни стереотипи и филмски клишеа собрани во саат ипол. Дури на моменти не ми се верува. 6/5 дури му е премногу ама нема да бидам премногу строг затоа што и овој филм ме смее.

Во право си а ова.

Не го чепкај Американска убавина. Одличен е филмот.

Еве моја листа...
Најпреценети: The Lord of the Rings: The Return of the King (2003), The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001), The Matrix (1999), The Lord of the Rings: The Two Towers (2002), The Departed (2006), Slumdog Millionaire (2008), The Green Mile (1999), Million Dollar Baby (2004), Scarface (1983), V for Vendetta (2005), The Curious Case of Benjamin Button (2008).

Најподценети не ми текнува дека се премногу

зошто lord of the rings мислиш дека се преценети???? што им фали??
според мене LOTR е најдобриот филм(серијал) што некогаш е направен!!
сепак лични вкусови се во прашање!!
:salut:
10

најподценети : Scarface 8.2 , барем 9.0 , филмов е класика
The Reader 7.7 , исто 8.7, една од подобрите содржини на драма во 21 век
Con Air 6.6 , 8.5 од мене , што им е на луѓево , кои фрази и која екипа е собрана во филмов. акција од соништата

Преценети
Матрикс-8,6 (мое мислење 7, а и тоа му е многу)
Аватар- 8,3 (моја 6-ка... поради ефектите)
Слемдог Милионер- 8,3 (не е лош филмот... али е веќе видено 7-ца)
Бегство од Шошенг 9,1 (ништо повеќе од 8)

ај утре за потценетите
Матрикс кецот е за 10-ка, продолженијата максимум 7,5 до 8 да добијат, оти се само акција, додека кецот е ремек дело, филм кој го опишува секој ебен детаљ во Универзумот, и секој детаљ од општеството, на преоригинален начин.
За Аватар се согласувам, не е нешто посебно, дијалозите се тапа, ко неначинат четвртоодделенец да го пишувал сценариото.
Сламдог милионер со 7-мица? Не заебавај другар. Кај имаш видено таква приказна досега? Дај линк за таков филм, и ќе го сместам и јас во листата на преценети филмови.
Последниов не ми е гледан, па не би го коментирал.
Иначе најпреценет,

Чилдрен Оф Мен

http://www.imdb.com/title/tt0206634/

Имдб = 8

јас = 5,5
Овој и Бабилон Еј. Ди. ми се тапа од филмови. Понекреативна приказна не можело да биде. Многу е и 5,5 за таков филм.
Како Children of men гарантирам дека сум гледал нешто слично, дали во Outer Limits, дали некаде другаде, ама тотално неоргинална прикаска.
Инаку се она кое е СФ е потценето.
Нема да ги барам на ИМДБ, ама Dark City, 13 Floor, Гатака, Косачот (оној со пилотот од Лост), Man from Earth, Evil Death со фраерот со шатганот место рака, 1984, Еквилибриум и/со Американ Сајко, ИП Мен не знам каков има рејтинг и Хиро со Џет Ли.
Ај, до понатаму.
Имам гледано во сф серијал, ама не беше аутер лимитс мислам.
Овие шо ги наброја се ремек дела. Дарк Сити и 13-ти кат се инспирација за Матриксите, а пак Матриксот за Еквилибриум. Кога видов како поминал низ кината Еквилибриумот се разочарав, само 2 милиони земал, а е ремек дело.

Од овие шо ми текнува сега:
Meet Joe Black ми е еден од најпотценетите. Приказна која не е видена дотогаш, а само 6,9 има филмот. Јас би му дал 8,5.
Deja Vu е ебено преценет. Изгледа името го добил поради фактот дека приказната е веќе видена милион пати. :D На IMDb има седмица, од мене една добра петка добива.

Матрикс кецот е за 10-ка, продолженијата максимум 7,5 до 8 да добијат, оти се само акција, додека кецот е ремек дело, филм кој го опишува секој ебен детаљ во Универзумот, и секој детаљ од општеството, на преоригинален начин.
За Аватар се согласувам, не е нешто посебно, дијалозите се тапа, ко неначинат четвртоодделенец да го пишувал сценариото.
Сламдог милионер со 7-мица? Не заебавај другар. Кај имаш видено таква приказна досега? Дај линк за таков филм, и ќе го сместам и јас во листата на преценети филмови.
Последниов не ми е гледан, па не би го коментирал.

Матрикс или го сакаш или го мразиш... ете јас му давам 7-ца... не би влегувал у полемики зошто се бесполезни... сепак е вкус во прашање.
Слумдог милионер... па прво што ми паѓа на памет е бразилскиот Ситате де Деус (Сити оф Год), многу не-холивудски филмови се со иста тематика... а многу од нив се далеку подобри од овој.
Бегство од Шошенг треба да се гледа... ако ништо друго филмот е многу забавен... посебно зошто гледам дека си фан на Призон Брејк, посебно ќе уживаш у филмот (филмот е многу бољи од серијата- бар тоа е сигурно), али не е за број 1 на ИМДБ.

Епа ја не гледам кој друг би бил од тазе филмовиве, филмот е магичен али за мене The green Mile е уште подобар :)

Најверојатно дека и двата филма се комбинација од Ствиен Кинг и Френк Дарабонт , страшна комбинација која успеаа дури и во еден сосема друг жарн хоророт. Или поточно, филмот The Mist.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom