Преценети
Матрикс-8,6 (мое мислење 7, а и тоа му е многу)
Аватар- 8,3 (моја 6-ка... поради ефектите)
Слемдог Милионер- 8,3 (не е лош филмот... али е веќе видено 7-ца)
Бегство од Шошенг 9,1 (ништо повеќе од 8)
ај утре за потценетите
Матрикс кецот е за 10-ка, продолженијата максимум 7,5 до 8 да добијат, оти се само акција, додека кецот е ремек дело, филм кој го опишува секој ебен детаљ во Универзумот, и секој детаљ од општеството, на преоригинален начин.
За Аватар се согласувам, не е нешто посебно, дијалозите се тапа, ко неначинат четвртоодделенец да го пишувал сценариото.
Сламдог милионер со 7-мица? Не заебавај другар. Кај имаш видено таква приказна досега? Дај линк за таков филм, и ќе го сместам и јас во листата на преценети филмови.
Последниов не ми е гледан, па не би го коментирал.
Иначе најпреценет,
Чилдрен Оф Мен
http://www.imdb.com/title/tt0206634/
Имдб = 8
јас = 5,5
Овој и Бабилон Еј. Ди. ми се тапа од филмови. Понекреативна приказна не можело да биде. Многу е и 5,5 за таков филм.
Како Children of men гарантирам дека сум гледал нешто слично, дали во Outer Limits, дали некаде другаде, ама тотално неоргинална прикаска.
Инаку се она кое е СФ е потценето.
Нема да ги барам на ИМДБ, ама Dark City, 13 Floor, Гатака, Косачот (оној со пилотот од Лост), Man from Earth, Evil Death со фраерот со шатганот место рака, 1984, Еквилибриум и/со Американ Сајко, ИП Мен не знам каков има рејтинг и Хиро со Џет Ли.
Ај, до понатаму.
Имам гледано во сф серијал, ама не беше аутер лимитс мислам.
Овие шо ги наброја се ремек дела. Дарк Сити и 13-ти кат се инспирација за Матриксите, а пак Матриксот за Еквилибриум. Кога видов како поминал низ кината Еквилибриумот се разочарав, само 2 милиони земал, а е ремек дело.
Од овие шо ми текнува сега:
Meet Joe Black ми е еден од најпотценетите. Приказна која не е видена дотогаш, а само 6,9 има филмот. Јас би му дал 8,5.
Deja Vu е ебено преценет. Изгледа името го добил поради фактот дека приказната е веќе видена милион пати.

На IMDb има седмица, од мене една добра петка добива.