Уште нешто...
После 6 месеци
- тежината ви е зголемена за најмалку 5kg :smir:
ТОЧНО!!!
Всушност преоѓаат од една зависност кон друга.аме
Јадат чоколади,благи ствари,еклери и после то наместо смарт асс'ес добиваме FAT ASS:pos2::pos2:
Енивеј јас сум никотиноман(то е стручен термин за пушачите....на тутун нормално),и имав успех 3 недели користејќи Никорете мастики...ама после бее торко запалив пак

Покрај ова имате и налепници...
И знајте едно при нагло откажување од цигарите си правите многу поголема штета...на срцето а и мозоко...
поточно на 10000 случаи регистрирани се е 3 инфаркти кои се во корелација со наглото откажување на цигарите т.е никотинот,а истите биле посебно кај оние кои користат цигари со висока количина на Никотин
над 0.8мг....(марлборо мислам дека влеваат во оваа класа,данхил исто,бенсон и хеџис...за парламент не знам ама едно сум сигурен-парламенти неќам:pos2
Значи оваа група е означена како ризична при нагло откажување,кај
другите до 0.6 мг забележана е аритмија(неправилно работење на срцето-но кратко трае) и минлива...
А овие шо пушат геј т.е под нула 6...овде се родео голд(јас тие ги користам Lol maybe i'm gay:wink::pos2

понатаму овие означени со Ултра лајт како вест....и.т.н, исто и слимсот немале рајата некои проблеми позначајни освен да видите ќерата најмногу кукале овие...мислам психолошки најзависни биле...хмм
И имајте предевид
пушач на цигари СЕКОГАШ има недостаток на Витамин С...
Ова колку за инфо во канада има моментално цигари кои се произведуваат(и продаваат) а на хартијата имаат Аксорбинска киселина(тоа е витамин С) како и да е ова мислам дека го прават на "слепо" оти не е докажано дали витамин С се апсорбира виа белите дробови...повеќе ми одои накај "ненамерен" Маркетинг(За кој и нема законски основ да ги казнат...замислете на кутија цигари ви пише хеееј малборо+ витамин С УРАА

:pos2

...
А исто така ако ги откажувате добро е да се свртоте накај,јаболка портокали,банани..и.т.н НЕ ЧВАРКИ ил Џимиринки оти еден ден може ќе бидете во клиника за липосукција т.е вие ќе бидете потенцијални чварки хјунам мејд хај куалити :wink::pos2:
Тоа, дробови, болести џабе млатење слама е.
Богами и да....па колку канцерогени супстанци имаме во храната,па во околината и тоа далеку попотентни...па само да се вриело.
Е ЈАС НЕ ГИ ОТКАЖУВАМ!!!!!!
И чудо бее...пак трчам 5км без мака...(и то со тегчиња т.е тежина+10кг).
Али сега поретко...ради раката оти ја скршив...пуздер се направи и ми беше неактивна 2 месеца...у гипс...ццц ама ај така рече дедо боже и би така
Па цигарата е ДРОГА .Нормално ....прочитај на кутија цигари :helou:
Целата зависност е од никотинот ..кој предизвикува голема зависност , само хероинот е појак во зависноста
Всушност зависноста од никотин многу научници ја поврзуваат со....кокаинската,поради многу сличности.