Портокалов криминал!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Аххх, како се прелажав што гласав за ГРУЈО и тоа два пати ц ц ц ... :tapp: Во Македонија ништо не се прави излеваат со програми за во 2025 година со стратегии а ништо не спроведуваат само салите и компјутерите за децата со ги донесија и колку ли пари испериа преку нив, ни господ ни Чак Норис не знаат... се задужуваат преку ноќ денарот е најнестабилен од независноста зимаат кредити со повисоки камати и без контрола на надворешни фактори зошто Грујо не склучува договор со ММФ оти они треба да му кажат како ќе ги троши парите а тој сака да си ги пикне под тепих да го греат доживотно ааа ме стра од најлошото што се спрева за во Септември ќе биде лудо само најдебело ќе го јадиме ние граѓаниве на оваа света а бедна МАКЕДОНИЈА :salut:
Ништо,само малку гадно си се заебал.:pos2:

J

Johnny Stulic

Гостин
Ja citav kolumnata i diskusijata sabajlevo kaj alexandro i stom Jove Kekenovski se "drznal" da objavi vakva kolumna 100 % vo DPMNE navistina smrdi znaci se kradi na golemo i ne mu se frla koska na Jove pak lae ili pak se kradi na golemo i Jove e navistina zagrizen za Makedonija i maticnata partija znaci vo sekoj slucaj konkluzijata e taa deka se krade.

Sto mene navistina me plasi e toa sto ako go promenime Grujo koj ocigledno e nesposoben da vodi drzava ili pak ne daj boze ja zloupotrebuva svojata funkcija i go sledi primerot na negoviot prethodnik vo DPMNE togas treba ne negovoto mesto da dojdi Branko etabliran lopov i raznebituvac na Makedonskata drzava.

OMG se polosi i polosi tripovi ne sakam da siram defetizam ama posle vakvi tekstovi i tezinata koj gi ima napisano ne znam kako moze covek da bide optimist vo ovaa drzava

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
OMG se polosi i polosi tripovi ne sakam da siram defetizam ama posle vakvi tekstovi i tezinata koj gi ima napisano ne znam kako moze covek da bide optimist vo ovaa drzava
Никако, оптимизмот е/беше едно време само во недела, на денот на избори, за јавноста. До 2012 малеее. Ако најавените предвремени не се десат оваа година. Но тешко, цел буџет е во функција на плаќање за ќутење и полтронство, затоа и е толкав.
Меѓутоа и покрај тоа што сум сигурен дека ова му е повеќе или помалку му е познато многу одамна на премиерот, навистина не ми е јасно зошто молчи и ги толерира овие бедници од луѓе.
Ако прозбори ќе му свртат грб.
Епа кога велам дека исто бараат книшка и мито за упис на факс, за вработување....на памет сум зборел. Кога пишувам дека е исти к, партиски сум. Ќе ја прашам генерацијава матуранти како ќе се снајде, знаењето е сила. И посебно од форумџиите-идните родители како ќе се справат со вакви сцили, кога ќе ви дојде редот за да го вработите детето или запишете на висока школа, знаењето е моќ.

Првите година две се така така. После зимаат сила и веќе 5-6 година м*ме е*аваат. Ништо чудно, допрва ќе кркаме. Сега читам и за 50% поголема струја. Аирлија нова социјала. Уште зошто им паѓаат на уставен, абе нив да ги паднат да не станат повеќе. Колку е човек подолго на власт, толку повеќе се расипува.

И бате Ване и бате, сите сме во кругот зае*ан.

Добро утро Македонијо, се надевам се расони после утринското кафе и виде колку е часот.

Фала за можноста да можам да се истурам малку и да поплукам :)

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Добро утро Македонијо, добро утро Lurtz... Многу сте мрачни од сабајле... Мене многу ме радува фактот што најдов многу умни глави тука на форумот и тоа ми дава силна надеж дека постои здрава мисла (почнав да верувам дека со мене нешто не е во ред-никој не ми чини).

Создавање на комплетно нова партија е неминовно, народот тоа го знае... Криминалот веќе неконтролирано ескалира и се среќаваме со верижен процес кој е крајно опасен и со долгорочни последици. И покрај се, најмногу ме иритира што ми ја навредуваат елементарната мозочна активност со образложенија од типот: да, наместо 45, нарачавме 105 восочни скулптури ама не сте свесни колку евтино се пазаревме!

Веќе е загрозена егзистенција на секое второ семејство...

Хеј! Македонијо, твојата ФАЛАНГА не е за потценување! А јас сакам да верувам дека како што ова утро е убаво работите ќе си дојдат на свое место...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Утрото по денот се познава...или обратно беше.

Па за гневот, сега е период баш за такви активности, заврши школска година, а башка ме израдува веста за планирање да се зголеми струјата...ако сакаме мислам, не е морално :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ja citav kolumnata i diskusijata sabajlevo kaj alexandro i stom Jove Kekenovski se "drznal" da objavi vakva kolumna 100 % vo DPMNE navistina smrdi znaci se kradi na golemo i ne mu se frla koska na Jove pak lae ili pak se kradi na golemo i Jove e navistina zagrizen za Makedonija i maticnata partija znaci vo sekoj slucaj konkluzijata e taa deka se krade.

Sto mene navistina me plasi e toa sto ako go promenime Grujo koj ocigledno e nesposoben da vodi drzava ili pak ne daj boze ja zloupotrebuva svojata funkcija i go sledi primerot na negoviot prethodnik vo DPMNE togas treba ne negovoto mesto da dojdi Branko etabliran lopov i raznebituvac na Makedonskata drzava.

Уф,ако ова е колумна на Јове,тогаш дефинитивно сме загазиле многу длабоко.Она што ми е достапно како податок е многу лош,крајно лоши години не очекуваат,но она што не го знам смртно ме плаши.Преку ноќ ќе се степаме кој да буричне во контејнерот,кредитната моќ на населението нема да го издржи притисокот на каматите и уште една реакција на нбрм која се очекува во скоро време како резултат на катастрофалната и невидена фискална политика.
Ни треба акција веднаш,мора да се сопрат овие безрбетници.Несмеат да дојдат ни претходните.А нема трета опција на кого да се потрепеме,се е апашана,а неможеме ни сами да испаднеме,без пари со скинати џебови кој би не слушал.

J

Johnny Stulic

Гостин
Уф,ако ова е колумна на Јове,тогаш дефинитивно сме загазиле многу длабоко.Она што ми е достапно како податок е многу лош,крајно лоши години не очекуваат,но она што не го знам смртно ме плаши.Преку ноќ ќе се степаме кој да буричне во контејнерот,кредитната моќ на населението нема да го издржи притисокот на каматите и уште една реакција на нбрм која се очекува во скоро време како резултат на катастрофалната и невидена фискална политика.
Ни треба акција веднаш,мора да се сопрат овие безрбетници.Несмеат да дојдат ни претходните.А нема трета опција на кого да се потрепеме,се е апашана,а неможеме ни сами да испаднеме,без пари со скинати џебови кој би не слушал.
Tokmu taka na eden od osnivacite na DPMNE Jove Kekenovski ,rakavicata e frlena direktno se prozvani i obvineti mnogu moknici od DPMNEi nivnite sateliti za lopovluk medzu koj i premierot za negovata aksioznost.

Me interesira reakcija na ovie sto se navedeni vo kolumnata i koj lesno se prepoznavaat kako i da e mozebi kolumnava nema da dobie na publikacija vo sekoj slucaj ova e dobro predupreduvanje za Grujo deka e vreme da napravi golem rez, da si gi preispita sopstvenite kriteriumi ,fluktiranjeto so kompromisi koj evidentno mu se treskaat od glava,da ja zanisa taa crpkata so nadez deka ke gi cue zvoncinjata okolu vratot i da zeme da napravi kompeten remont na vladata i opsto na drzavata.
Za toa da go napravi ne mu e potrebna reklama od Nevis ili Autobild da go pofali deka e najdobar mehanicar,treba da gi zasuka rakavite i da fati 25 kluc vo raka i cekan inaku kolata veke odi niz brdo ,a volovite ja gledaat kaceni na brdoto.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Бачки...

Ај со конкретни имиња ако може ??
или сеуште ја возиме по старото системче.. со Колективна Одговорност?

Некој човек, со некои луѓе, на некое место, во некоја земја, со некои бизниси ??

ЛОЛ...
ако има писателот да каже, нека Пљукне овде, а не финтите, да ама оние како крадеа повише од нас, или другата, крадевме, ама и имаше за другите ????????????

ИМЕ и ПРЕЗИМЕ:.. брат.. кој е кој...

поздрав

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Ни треба акција веднаш,мора да се сопрат овие безрбетници.
Хм, Леандра па где ти живиш? Ако си во Македонија џабе да кажувам дека ниеднаш не се свикани (можи се, немало по медиумите) професорите од економски, Ману, приватните бизниси и сличните кои се разбираат во и можат да и помогнат на економијата. Ова требаше од лани кога сеуште кај нас не беше зафатена (беше, но пследиците не беа видливи) со св економ. криза.

Дали ова се случи? И дали ако евентуално има/ло таков состанок (ќе) произлезе документ кој ќе беше или ќе е основа за понатамошна стратегија? Не? Епа сега опозицијата ќе ги искористи (најверојатно, имиња немаше) истите тие лица за да направи план за интервенција на ова поле.

Исто како со архитектонци, без заеднички договор, само врз некоја друга основа се крои и планира нешто од кое после тешко се излага.

Tokmu taka na eden od osnivacite na DPMNE Jove Kekenovski
Оф топик, овој на свадба ми свиреше, добар музичар (не зборам ништо за каков економист е, оти од тој аспект не го познавам).

Ај со конкретни имиња ако може ??
А во врска со што?

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Хм, Леандра па где ти живиш? Ако си во Македонија џабе да кажувам дека ниеднаш не се свикани (можи се, немало по медиумите) професорите од економски, Ману, приватните бизниси и сличните кои се разбираат во и можат да и помогнат на економијата. Ова требаше од лани кога сеуште кај нас не беше зафатена (беше, но пследиците не беа видливи) со св економ. криза.

Дали ова се случи? И дали ако евентуално има/ло таков состанок (ќе) произлезе документ кој ќе беше или ќе е основа за понатамошна стратегија? Не? Епа сега опозицијата ќе ги искористи (најверојатно, имиња немаше) истите тие лица за да направи план за интервенција на ова поле.

Исто како со архитектонци, без заеднички договор, само врз некоја друга основа се крои и планира нешто од кое после тешко се излага.
Не е баш така... Членовите на стопанската комора постојано укажуваат на статусот на економијата и на начини за поуспешно справување... Не им се слуша... Или се вели „аха“... Еве имаме иницијатива за забелешки за новиот Предлог-закон за Градење. Е, тек тоа ќе биде криминал!
Ама, џабе! Се зборува, се праќаат писма, се организираат трибини и сето тоа пропратено со ефект: „риба на суво...“

J

Johnny Stulic

Гостин
Оф топик, овој на свадба ми свиреше, добар музичар (не зборам ништо за каков економист е, оти од тој аспект не го познавам).
Ne e ekonomist tuku Profesor i Doktor po Politicki Nauki kolku sto znam jas :)

N

n/a

Гостин
А јас стварно поима немам што би друго освен да ве ребрам ( и то поштено) у ваква ситуација.
Ви кажав пред година дена дека овој Гвујо тупото се понаша како да му е роден братучед на Жан Виденов,дека тоа е веќе видено и доживеано додека живеев у Бугарија,вие пцуевте за мајка.
Ви кажав дека пола од `првиот ешалон` на ДеПеБеНеО-то лично ги знам и ми е јасно дека немаат капацитет хипермаркет без загуба да водат ебате... не па држава, вие пак пцуевте за мајка.
:toe:
Онда кажав доообро...
Зеко,ти сконцентрирај си се на твоето магаре и к.р да не ти чуе за тие околу тебе пошто они имаат една лекција за учење ама на пракса...
и сега не ми остануе ништо друго освен да гледам како се снаоѓате со ефектите од лекцијата.

п.с. Ене го Гвујо кај иде...:vozbud::vozbud::vozbud:
Али ипак... утепа ли се бато?
Е утепа се.... :pos2:

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Па и не е баш така.. најголемиот дел од укажувањата на стопанската комора и беа преточени во мерки за справување со кризата.. исто како и укажувањата на професорите од факултетите.. но во тој случај некој друг вика „аха„ :)
Но тоа и не е лоша работа.. некој сака да чита убави работи и да биде позитивен, некој сака да гледа се црна и да плаче, некој сака да биде биде потпретседател и плаче колку што го држи гласот.
Криза е тешко е.. најверојатно во септември ќе биде најтешко.. не поради фамозната нова програма на СДС-то туку поради сплетот на надворешни околности кои што ќе се рефлектираат насекаде низ светов..
Идеални опции никаде нема! Но македонија ја има правата во правиот момент .. јас можеби наивно но очекувам многу светли денови следната година.. а за дождот.. и тој не е за џабе ако не за друго ќе остави простор за плодна почва за реплики на истите теми од дождливите времиња :smir:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Не е баш така... Членовите на стопанската комора постојано укажуваат на статусот на економијата и на начини за поуспешно справување... Не им се слуша...
Тоа е, може Азески колку сака состаноци и апели да држи, ако не се слушне, договори, седне и дискутира, џабе.
Но секое мешање од страна значи делење на колачот. Што знам, не е портокалово, ниту розево во секој случај.

Ne e ekonomist tuku Profesor i Doktor po Politicki Nauki kolku sto znam jas :)
Не знам, знам дека (оти комшија ми беше) свиреше и студираше, али што, појма немав, знам момчето учеше :)

Kajgana Shop

На врв Bottom