Портокалов криминал!

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
абе се убаво и вистинито, но од тоа нема никаков ефект мртви зборови на хартија, треба акција, треба да се делува, со пишување по форумов само горчина на душава си правиме, а за будење на народов тешко мислам дека поспаноста му лежи многу добро..... ај кој ке се замара сега остајги. и така некако одеше работата нели...........:smir::helou:

N

n/a

Гостин
Од 5.15 од првиот мој линк па натаму:
Доџи док срце тебе тражи...
доџи не слушај, туџе лажи... :vozbud::vozbud::vozbud:

па кој би можел да одолее???
Ма даааајјјј :)

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
што се бе запрепастувате ко да сте паднале од Марс.... ВМРО ја девастира државата тоа му е задачата, а најлесно се прави на начинот на кој тоа го прави...КАПИЛАРНО...ниеден систем во Македонија веќе не функционира нормално..се е во катастрофален распад....останува уште конечниот удар...некаде есенва или месец-два подоцна.....

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Trn ti univerzitetski profesor si ?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе за една сала се изнервирал Трнот оти не му дале термин бесплатен,и одма криминал,чудно ми чудо.Криминал се прави во деугите јавни сектори каде пари се земаат од целиот народ,секојдневно и континуирано,па се доаѓа до фрапантни податоци.Во една прилика јас го наведов примерот за водата во Прилеп која се купува по 1.7 денари,ама му се препродава на народот и фирмите од 30 до 60 денари за кубик,ете тоа е криминал,а не ова.Среќа што Прилепскиот директор сега им го пративме на Скопјани па малку и тие да ја почуствуваат “разликата“.:pos2:

M

marsovka

Гостин
што се бе запрепастувате ко да сте паднале од Марс.... ВМРО ја девастира државата тоа му е задачата, а најлесно се прави на начинот на кој тоа го прави...КАПИЛАРНО...ниеден систем во Македонија веќе не функционира нормално..се е во катастрофален распад....останува уште конечниот удар...некаде есенва или месец-два подоцна.....
немој така дури ни јас паднатата од Марс не се чудам :)

Туку ајде луѓе што чекате ?

почнете со хајките и кладите
Јас се нудам тука да предводам процедурата на палење и мачење:)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Трн ти кој од земја се маваше за владеачкава структура извади ваква тема,секоја чест мајсторе,имаш пиво од мене:smir:
Додека сум на темава,не ќе е лошо антикорупциска да ги расчепка сите тендери,сите набавки,секој денар што отишол некаде,бидејќи се е со дупли и тродупли цени.Перат на мртво и тоа со ефтин прашок.
Особено оние тендери за ипа обуки,за менаџмент обуки,за ит обуки...многу интересни консултанстки куќи ги добија.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Трн ти кој од земја се маваше за владеачкава структура
Се мавам од земја само кога ќе паднам од тераса :)

Инаку секоја критика е благословена, ако е издржана и реална.

П.С. Да се разбереме, текстов не е мој, текстот е одговор-продолжеток на оваа колумна но исто како да сум го пишувал јас бидејќи го поддржувам 100%.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Trnka, да не наебеш како жут мрав од портокаловите??
Непара арно е времево, а?

Но, ако ти з'гинеш, има кој да пренесе ми понесе битка понатаму.

Интересен текст, вистинит, тажно реален!

Сепак, се се враќа на она познатото: ..."ваквија нешча се случујаат само к'де жифее народец, каде неме нарот!"...

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Trnka, да не наебеш како жут мрав од портокаловите??
Ордан сабја не го сече, Серафиме. Барем ние Капиданите и Сердарите живееме опеани, и тоа не од Орце Стефковски. :)

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Vo ovaa drzava portokoloviot kriminal e zastiten od sistemot.
Sistemot e zastitnik na vakov kriminal bidejki portokolovite se namestija vo sistemot.
Kadija te tuzi kadija te sudi.

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
eve kako sto i si mislev,taka i se slucuva.samo nekolku hrabri gragani na temava!

iskreno ne ni ocekuvav poveke postovi,nemaat hrabrost da pisat,lugeto se gladni i isplaseni poveketo.
ima i takvi sto nemaat zelba da pisat na vakvi temi !a zosto ?ednostavno pisal nepisal toa ti e !
ima i takvi koi se svesni deka sega e veke docna da se pisuva,da se bara pravdata !!!
a znaete zosto ?pa pominaa izborite,zavrsi cirkusot,i sega celi tri godini ke si kukame ama dzabe,do slednite parlamentarni izbori ,ovaa vlast ni e na del.i toa ne e se ,uste celi cetiri godini ovaa lokalna vlast ni e na del.gledate kako bez sram sto sakaat sega ke si pravat ,pa graganite im go dadoa toa pravo ,oni gi glasaa.
i sto e uste postrasno celi pet godini ovoj precedatel ke si go trpime,ne deka covekot neznae sto zbori,tuku LOSO BIL INTERPRETIRAN.
e moj narode,stom ova so platite im pomina ,se drugo ke im pomine.
ja gledase nekoj denes pratenickata aneta stefanovska od dpmne,se smeese i veli i pak ke ne glasaat i na slednite izbori,i na tie posle niv,uste falese da kaze javno i glasno "PA NIE NE SME KRIVI STO NE SAKAAT GLASACITE"i vo pravo e ,zamislete pred izborite kaj milenko vo emisija grujo se smee i javno kazuva deka ima pari i deka ne treba da se plasat graganite deka ke si go dobijat pokacuvanjeto na platite,i odma posle izbori izleguva i pak so smeenje kazuva pari nema,nema pokacuvanje na platite,i posle OVOJ ODNOS VAKOV ,NIKOJ NE SE BUNI NIKOJ NE KRITIKUVA,USTE PA I GO FALAT VO BUMBAR !!!KAJ JANKO !!!! A ZA LATAS I DA NE ZBORIME!!!

R

RAYTHEON23

Гостин
е добро де сега ги нема патриотите оти тука очите им се отвараат ако веке не приметиле за жал....

и конкрете убаво кажа...КАПИЛАРНО....

па дали станува збор за неписменост на кадрите глупост или пак желба за пари....ама нејсе не е само една спортска сала.....мнооогуу се...и денот има 24 часа а ВЛАДАТА излева со 48 ЗАВРШЕНИ ПРОЕКТИ истиот ден

е после ке плукаат по уставен по опозиција по секој кој не мисли како нив...макар и неутрален сеедно..или си ИН или Аут:toe:

на почетокот добро одглумената промена во 100 чекори се претвори во пола чекор напред...СТОП....два назад=разлика...

ние само разлики правиме за жал ама кога би бил збир други ке да беа работите.

Член од
9 август 2007
Мислења
105
Поени од реакции
4
Аххх, како се прелажав што гласав за ГРУЈО и тоа два пати ц ц ц ... :tapp: Во Македонија ништо не се прави излеваат со програми за во 2025 година со стратегии а ништо не спроведуваат само салите и компјутерите за децата со ги донесија и колку ли пари испериа преку нив, ни господ ни Чак Норис не знаат... се задужуваат преку ноќ денарот е најнестабилен од независноста зимаат кредити со повисоки камати и без контрола на надворешни фактори зошто Грујо не склучува договор со ММФ оти они треба да му кажат како ќе ги троши парите а тој сака да си ги пикне под тепих да го греат доживотно ааа ме стра од најлошото што се спрева за во Септември ќе биде лудо само најдебело ќе го јадиме ние граѓаниве на оваа света а бедна МАКЕДОНИЈА :salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom