Курс за преживување на улица

• Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување
С

Спенсер

Гостин
абе се зависи од самата личност...како и колку ке испаничи...ако испаничи одма,готово е...ке се изгуби целосно...и ни боксирач ни спреј не помага...остани присебен, ако си женско нога у муда,ако си машко тепај се...тоа е тоа

M

marsovka

Гостин
Извини,ама мене вриштењето ко луд ми е прилично глупава работа во било која од наведените ситуации...
Вистината е дека нема нешто што моеш да го направиш во тие моменти зашто ќе се блокираш..
Ама ај нека ти биде...

Има, и тие луѓе се казнуваат.
Има и глупи деца кои прават глупи работи,ама не моеш да ги спречиш или да се заштитиш, освен ако не носиш панцир 24/7...
И не, далеку од тоа да негирам дека има криминал.Не ми извртувај зборови:)
Поентата е дека не е решение да се паничи и да се создава анкциозност,параноја и страв кај народот, зашто тоа повлекува со себе глупави постапки.
Пример купување нелегално оружје за заштита, реакција на непотребни и нереални напади итн..
оукеј жено кажи каде спомнав да се паничи :)
Реков да се даваат совети и да не купуваат огнено оружје
Туку во контекст за тоа дека родителите дека се небрежни за тоа каде чуваат оружје додека бев во гето-филм на 17 години знаев и од каде можеше да се набави пристоен пиштол на црно :) а и цената богами( плус на тато пиштолот знаев каде стои)
деца ко деца ако сакаат нешто да најдат ќе најдат крај
Да не спомнувам дека имаше пукања низ кочо и сведоштва за тоа како некој џанак пукал на сред одмор
Иначе не вади зборови од контекст
Иначе ако видите уфилмани деца луѓе бегајте тие се најопасни пошто појма немаат како со пиштол и се во тежок филм ако ви побараат пари дајте им ги и ѓаките
Зборев за манијаци кои повеќето од нив не се вооружани до заби :)
вриштење помага особено кога си во населба со куќи +плус рандом наведено што ми падна на памет

Маги си имала некои искуства во овој домен?
П.С.моите се малце само што сум ваделе чудни реакции ко на пример смеење:kesa:зошто не знам ни јас ....ајде кажете психопат
Фала богу што не научив никад како да пукам

M

Mr.InF3ction

Гостин
мислам дека а Курс за преживување на улица.. е нешто претерано но сепак треба да се знаат некои правила или начин на на преживување на улица
затоа што одредени региони од градот многу се ризични за некој кој што шета сам.Од мое искуство имам видено луѓе ( моето лошо друштво) од досада да запрат некој сам на улица и да го ограбат или да го тепаат без причина.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Туку во контекст за тоа дека родителите дека се небрежни за тоа каде чуваат оружје додека бев во гето-филм на 17 години знаев и од каде можеше да се набави пристоен пиштол на црно :) а и цената богами( плус на тато пиштолот знаев каде стои)
Да не спомнувам дека имаше пукања низ кочо и сведоштва за тоа како некој џанак пукал на сред одмор
Иначе ако видите уфилмани деца луѓе бегајте тие се најопасни пошто појма немаат како со пиштол и се во тежок филм ако ви побараат пари дајте им ги и ѓаките
вриштење помага особено кога си во населба со куќи +плус рандом наведено што ми падна на памет

П.С.моите се малце само што сум ваделе чудни реакции ко на пример смеење:kesa:зошто не знам ни јас ....ајде кажете психопат
Оф лелее..
Беше у гето филм, или уште си?
Значи нигде не реков дека им викаш на луѓето: ПАНИЧЕТЕЕЕЕ!!!!(буууу)
Ама кога некој ќе види вакви теми, вакви реакции на тоа шо се случува, ќе почне да размислува во тој правец нормално ќе реагира и ќе паничи..
А со оглед на тоа што нашава држава се соочува со безбројни конфликти од сите страни, паника е нешто што најмалце ни треба....

И не, децата ако се воспитаат да се држат подалеку од пиштоли и ватева, ќе се држат.
Оние што гледале и се венсувале во тие ванаби мадафака филмови се знае каде завршиле.
Зашто мене никогаш не ми текнало да помислам да имам пиштол, а не па да знам каде можам да го купам на црно?!
И сама си пиша дека тие шо пукале низ Кочо, сакале џанаци да се направат.
Уште колку пати имале шанса да го направат истото?
Поентата е дека ова не е Тексас, не е Америка..
Не сме тоооооолку далеку отидени со криминал и шојазнам за да се даваат совети за преживување:)nesvest:)
Побогу, пред два дена во ниедно време пешки се враќавме од парк, нишо не се деси, еден ненормален не не пресретна..
Значи не е толку страшна работава..

И не, ми се нема десено некој директно да ми пријде со пиштол или шо знам, не ги рачунам мањаците шо довикуваат додека си :drk: во некоја грмушка...
Можеби не е којзнае колку безбедно,ама па не е тоолку забегано..

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Oh, thats so not legal.

Мањебитно. Таков курс не се стекнува без икакво искуство. Дур не осетите на своја кожа, се' е залудно.

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Мислам малку сте забегале со темава ама нема везе, сепак не е се толку црно има и сиви нијанси :baeh:
Сметам дека сево ова е тапа, префрлање од шупло во празно, премногу забегавте и скопје го направивте како да е Battle field и по него дека шетаат секакви фрикови само не нормални луѓе (до некаде се сложувам со оваа констатација јбг општеството ги јаде луѓево) ама сепак што е многу многу е...
Како совет би дал по можност да не се шетате сами во доцните ноќни/ рани утрински часови, да не се движите на опасни места каде што дури и малите деца знаат дека е опасно, да погледате некој опасен акционен филм како на пример со Џак норис, секогаш да бидете во добра форма( за да можете да бегате) и тоа мислам дека би било се сега за сега :)

едит: е да и мој предлог да се смени името на темата зс е тапа :)

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Oh, thats so not legal.

Мањебитно. Таков курс не се стекнува без икакво искуство. Дур не осетите на своја кожа, се' е залудно.
Ова ^
.aaaaaaa ima

50000 volti(i domet 10metri)
А ако се повеќе :)
На едниот ќе му мавнеш електрошокови, а другите ќе те убијат после. Плус во гужви(автобус, кафиќ) не изгледа практично.

Некако пиштол или нож ми изгледа најглупа варијанта. Особено ако напаѓачот имал поголемо искуство од тебе со пиштол, па може да ти го земе и после станува интересно :) Или пак ако го застрлаш за кратко време може да се најдеш опкружен со поболни лудаци ака затвор.

За женски најкорисно е да не се шетате сами, најдобро во група(што повеќе подобро, уште ако има машки супер) Манијаците се плашат од машко друштво, а насилниците повеќе ќе бидат заинтересирани да ги искршат од ќотек машките :)
За машки што знам. Ваљда да си јак или барем појак од тој што те напаѓа. Пукање бокс ќе ја реши ситуацијата. Ако не тоа, моли се дека си доволно брз.

П.С Не поддржувам за машки пеперспреј, нож... такви разни тракатанци. Почни да вежбаш нешто или барем по дома одржувај се форма. Ем ќе се чувствуваш посамоуверен така него да брцаш по џебови ко дебил и да се мислиш што да правиш додека некој те удира.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
....

3. Пиштол ни под разно не земјате со себе. Прво е нелегално да се носи. Второ, ако ве фатат со пиштол, се’ што можете е да добиете еден ќотек и пријава од цајканиве.Значи пиштоли, не луѓе. Со нив само за фотосесии за да добиете фотографии каде ќе изгледате ко јебовци јаки (not) и потоа да ги ставате на фејсбук:)

Веќе не ми текнува.
Луѓе корегирајте ме и давајте совети што да прават луѓево
Пошто е криза, а невработеноста ратне, знаете пропорционално расте и сиромаштијата а со тоа и криминалот.
Vo edna prilika sega veke pokojniot policiski general Galevski na eden moj drugar koj sakase da izvadi dozvola za pistol i da kupi pistol mu napravi vakov muabet.
Prvo mu rece deka ne e nikakov problem da mu sredi da dobie dozvola za najkus mozen rok. Potoa mu kaza deka slobodno moze da kupi pistol i da go donese od Sofia ke mu sredi i za dokumenti i sto se ne znam tamu trebase. Na kraj go prasa:
- Ako ti vperi nekoj pistol a ti go imas pistolot so sebe bi pukal li?
Drugarov go pogledna i mu odgovori
- Paaaa..... .....
Generalov ne go ni doceka mu rece
- Ne vadi dozvoli, toj pisol tebe ke te otepa. Dodeka ti se razmisluvas sto da napravis so pistolot vo raka, nekoj drug veke ke puka vo tebe.

Ima mnogu navistina mnogu drugi nacini kako da se postapuva vo krizni situacii nosenjeto na pistol definitivno ne e edna od niv, osobeno ako ne si vooruzeno lice (policija, obezbeduvanje itn) ili ne si kriminogen tip.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Некако пиштол или нож ми изгледа најглупа варијанта.
Кој извади вакво нешто, ако го употреби ќе го лежи у затвор па тек таму ќе види бел ден. Башка што ова подолу е сосем точно
Ako ti vperi nekoj pistol a ti go imas pistolot so sebe bi pukal li?
Drugarov go pogledna i mu odgovori
- Paaaa..... .....
Generalov ne go ni doceka mu rece
- Ne vadi dozvoli, toj pisol tebe ke te otepa. Dodeka ti se razmisluvas sto da napravis so pistolot vo raka, nekoj drug veke ke puka vo tebe.
Ако е обичен мирен просечен тип, нож нема да извади, ниту пиштол.

J

Johnny Stulic

Гостин
Vo slucaj na napad ne vikajte Pomos ! zamenete go so posoodveten termin kako Komunjari!! Sorosoidi !! Branko e peder !!! zosto narodot pobrzo reagira na gorenavedenite termini od poodamna nekoj ne reagira na pomos ili pak se oddalecuva od zrtvata.

Ne nosete lap-top , i-phone duri ni kopii od istive dovolno vi e najobicen mobilen za da funkcionirate ovie se oddlicna mamka na napadzaci.

Bidete kameleon .Pretopete se so narodot , oblecete postari alista i modeli od adibas ili pak Pima.
Ako vi se priblizuva potencionalen napad upatete se do najbliskiot kontinjer i prepravajte se deka barate hrana ili pak iskoristen spric. Nikoj ne se zamara so skitnik ili ocaen dzanker.

Tolku zasega

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Абе најбитно.. А ти стане нешто сумљиво убрзај чекор ама никако не паничи и не цимоли.. Ладно, дрско и за жал тогаш мора на ниво на другиот.. Да не се осеќа појак од тебе. Покажи му дека му го знаеш филмот и знаеш да играш у него. Тоа е тоа..

Не сме тоооооолку далеку отидени со криминал и шојазнам за да се даваат совети за преживување:)nesvest:)
Дали не сме? Брат Балканот е најголемото гето во Европа.
Погледни убаво на улица што се дешава и кажи пак дека не сме толку отидени.
А како и да е вакви совети и во најбезбедна држава требаат.. Луѓето мора барем ако не друго да имаат основно знаење, основни заштитни средства и ако не друго нешто во главата макар и засновано на туѓи мислења..

Побогу, пред два дена во ниедно време пешки се враќавме од парк, нишо не се деси, еден ненормален не не пресретна..
Значи не е толку страшна работава..
Не? Јас се враќам со години секој божји ден пешки од парк до дома.
Кога сте повеќе и да кажеш никој не не пресретна.. А неможеш од тоа секој ден стално со луѓе да си.. Што ако се погоди сама да треба така пешки некој лош пат да идеш? Шансите да ти се деси нешто се огромни
Мене ми се има десено и у влез кај мене у зграда, у лифт тип да ми се сипе. Сред бел ден. Па види..
Од тие враќања до дома исто носам лоши искуства така да ти ако еднаш не ти се десило ништо не биди најсигурна дека нема шанси да ти се деси. Мислам недај боже. Ама мора да мислиш и - Што би било кад би било брат..

А

Ајсшутер

Гостин
Според мене пиштол најдобро е да си носиш и нелегален да биде што денеска кој сака може да најде да си купи, подобро ќе лежам у затвор отколку некој лудак мене да ме убие или нападне.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Најбитно
Ќе тепаш и ќе бидеш тепан

Најбитно 2
Ако носиш глупости може само да ти ги заглават во анус

Најбитно 3
Ако се двајца мавај, ако се тројца мавај и легни, ако се четворица мавни еден и бегај

R

RAYTHEON23

Гостин
Ова ^

А ако се повеќе :)
На едниот ќе му мавнеш електрошокови, а другите ќе те убијат после. Плус во гужви(автобус, кафиќ) не изгледа практично.

Некако пиштол или нож ми изгледа најглупа варијанта. Особено ако напаѓачот имал поголемо искуство од тебе со пиштол, па може да ти го земе и после станува интересно :) Или пак ако го застрлаш за кратко време може да се најдеш опкружен со поболни лудаци ака затвор.

За женски најкорисно е да не се шетате сами, најдобро во група(што повеќе подобро, уште ако има машки супер) Манијаците се плашат од машко друштво, а насилниците повеќе ќе бидат заинтересирани да ги искршат од ќотек машките :)
За машки што знам. Ваљда да си јак или барем појак од тој што те напаѓа. Пукање бокс ќе ја реши ситуацијата. Ако не тоа, моли се дека си доволно брз.

П.С Не поддржувам за машки пеперспреј, нож... такви разни тракатанци. Почни да вежбаш нешто или барем по дома одржувај се форма. Ем ќе се чувствуваш посамоуверен така него да брцаш по џебови ко дебил и да се мислиш што да правиш додека некој те удира.
не пријателе...првен инфомирај се...тоа е револуција....имаш 4 истрели...азо0т компримиран предизвикува реакција)
значи ако ти налетаат 4-ца ти едниот среди го...двајцата ке застанат да му помогнат а четвртиот ке избега:toe:

Според мене пиштол најдобро е да си носиш и нелегален да биде што денеска кој сака може да најде да си купи, подобро ќе лежам у затвор отколку некој лудак мене да ме убие или нападне.

НЕЕЕЕЕ.....:nenene::nenene::nenene::nenene:

купи аутоијектор.......модификувај го...со транкилајзер или....по.избор:)

Kajgana Shop

На врв Bottom