Курс за преживување на улица

• Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување
M

marsovka

Гостин
Поради последните инциденти кои се случуваат и темите од ваков калибар:
Тема 1
Тема 2
каде има постови кои говорат за искуства со манијаци, криминалци итн, поради што секој нормален човек би се исплаши до смрт...
Па пред да почнете како луди да паничите и да купувате арсенал од ладни и огнени оружја, и да ставате минско поле околу вашата куќа, би требало да прочитате барем неколку мислења за тоа што треба да правите во такви случаеви:

1. Најважно од се: Од манијаци и лудаци не можете да се заштитите. Тоа се луѓе на кои им прегореле жичките (или не си ја земале дозата) и не бираат жртви. Се’ што можете да сторите во овој сегмент е да се молите властите на време да ги лоцираат (оваа група на луѓе се најнепредвидливи).

2. Во случај на грабеж, не паничете во Божје име. Ако типот има пиштол не паничете и не се обидувајте да правите нешто глупаво. Гарант шупакот кој го држи пиштолот е доволно неспретен па може во случај на ваше паничење, вриштење и мавтање со рацете, да ве застрела (не за друго потоа ќе ја слушате мајка ви 24/7, тоа е поболно:))

3. Пиштол ни под разно не земјате со себе. Прво е нелегално да се носи. Второ, ако ве фатат со пиштол, се’ што можете е да добиете еден ќотек и пријава од цајканиве.
Но тргнете тоа на страна. Повеќето се дебили па ќе се самозастрелаат со пишол или ќе заборават да го закочат, па ќе пукнат во некој несреќник. Да не спомнувам некои деца ако се уфилмат па да пукаат у мадафака стајл, па трзајот кога ќе ги однесе ќе биде интересно.
Значи пиштоли, не луѓе. Со нив само за фотосесии за да добиете фотографии каде ќе изгледате ко јебовци јаки (not) и потоа да ги ставате на фејсбук:)

Веќе не ми текнува.
Луѓе корегирајте ме и давајте совети што да прават луѓево
Пошто е криза, а невработеноста ратне, знаете пропорционално расте и сиромаштијата а со тоа и криминалот.

M

marsovka

Гостин
Глупости.
Не може да размислуваме вака, зашто ќе настане општа паника и параноја.
Се случуваат чуда во државава, ама ако почнеме да размислуваме за тоа и да бидеме сконцентрирани на тие работи-тешко нас.
Лесно е да се рече да не паничиш, ама ај не паничи ако некој ти впери пиштол зашо досадно му било денес, или зашо жена му се прца со некој си таму па ќе се одмаздува...
Едит: добра поента апокалипто, ако е така треба да се затвориме дома.
не бе што ти е маги треба да читаме весници каде што викаат криминалот расне и треба да оставиме луѓео да паничат и арсенал дома да поседуваат и после ќе читам јас весници каде некое дете се самозастрелало
Добро ќе беше барем совет да дадеше

едит :оние кои имаат искуство на улица ако може тука совети да делат

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Уф мислам дека е одлично објаснето ама за наши "услови" е нереално. :helou:
Мислам во САД се случуваат постојано убиства на улица но тука сеуште владее ред, па да речам колку толку. За заштита од манијаци би додал брзо движење кон други луѓе, инаку шетање во друштво никако сам, и секако кога се возите во такси пазете каде се качувате.

M

marsovka

Гостин
Уф мислам дека е одлично објаснето ама за наши "услови" е нереално. :helou:
Мислам во САД се случуваат постојано убиства на улица но тука сеуште владее ред, па да речам колку толку. За заштита од манијаци би додал брзо движење кон други луѓе, инаку шетање во друштво никако сам, и секако кога се возите во такси пазете каде се качувате.
Про-креди банка?:helou:
И ја ѕирна втората тема ?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Прашање... што ако некои манијаци решат да нападнат групно, еден те следи и ти трчаш кон поголемата група на "нормални граѓани" и после сите групно да уживаат?

P

Princ

Гостин
Вратете се на темата и премолчете ако немате што да кажете, многу е лесно.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
не бе што ти е маги треба да читаме весници каде што викаат криминалот расне и треба да оставиме луѓео да паничат и арсенал дома да поседуваат и после ќе читам јас весници каде некое дете се самозастрелало
Добро ќе беше барем совет да дадеше
Децата немаат пристап до оружје.Освен ако родителот е доволно глуп да го чува пиштолот меѓу млекото и кашичката...
Тоа што ги тера луѓето да паничат се токму ваквите погледи на работите.
Курс за преживување :nesvest::nesvest::nesvest:
Мислиш во некој тексашки филм сме, куршуми фрчат на сите страни..
Или во некое црнечко гето, па две банди се препуцаваат па треба да се најде начин да се стигне на работа.
Факт е дека лудаци,мањаци, you name it, имало, и ќе има без разлика дали ние ќе паничиме и ќе креваме прашина околу тоа или не.

Ако е за тоа, дај ми туториал за случајов
Или овој.
Или овој
....

Senseless...

M

marsovka

Гостин
Прашање... што ако некои манијаци решат да нападнат групно, еден те следи и ти трчаш кон поголемата група на "нормални граѓани" и после сите групно да уживаат?
пепер спреј , нога у јајца и вриштење ко луд заедно со бегање?А може и боксирач да се употреби,јавување на пријател/полиција дрн дрн
Иначе ме имаат следено доволно е да биде доволно накурчен и да го утераш у пм
И таксист ми се има пуштено (со понуда 500 ден) му се изнасмеав и му плати и избегав (а он остана збунет )
Повеќето ти се како кучиња а тато ме учеше пред кучиња немој страв да покажуваш :pipi:

M

marsovka

Гостин
Децата немаат пристап до оружје.Освен ако родителот е доволно глуп да го чува пиштолот меѓу млекото и кашичката...
Тоа што ги тера луѓето да паничат се токму ваквите погледи на работите.
Курс за преживување :nesvest::nesvest::nesvest:
Мислиш во некој тексашки филм сме, куршуми фрчат на сите страни..
Или во некое црнечко гето, па две банди се препуцаваат па треба да се најде начин да се стигне на работа.
Факт е дека лудаци,мањаци, you name it, имало, и ќе има без разлика дали ние ќе паничиме и ќе креваме прашина околу тоа или не.

Ако е за тоа, дај ми туториал за случајов
Или овој.
Или овој
....

Senseless...
реков маги лудаци се непредвидливи се што може да се молиш ама барем кога си во ситуација каде си со разумен противник можеш нешто да сториш
Барем можам да ти кажам што не треба да правиш
Ко на пример да не носиш пиштоли у себе
и има оружје нелегално знаеш за тоа М?
Има глупи деца знаеш за тоа М?
негираш дека има криминал а?

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Еве вака: Се преправате дека зборувате на телефон,застанувате и изнервирано и доволно гласно викате како сте баш на местото каде требало да се сретнете..нешто во ваков стил,со што на манијакот му давате до знаење дека во секој миг постои можност да наиде некој,па ако е дрмосерец доброволно се откажува од своите намери и фаќа магла.

Ова ми има помогнато мене,не мора да значи дека секогаш пали и кај секого,па апсолутно се оградувам од евентуални пропусти при негова примена.:)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Вратете се на темата и премолчете ако немате што да кажете, многу е лесно.
Јас не знам што има толку нејасно во постот на Принц...
Секој офтопик и исмејување на темата, ќе резултира со црвен картон и бан од тема.
Од сега секој со своите искуства и предлози.
Продолжете.:smir:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Можеби добро напишано од авторот на темата, но сепак мислам дека се е до моментот и до лицето. Во секој случај никој не би знаел точно како би се однесувал во таков момент. У ствари до моментот, лицето (самиот ти) и лицето кое е спроти тебе. Сето тоа е недефинирано и секоја постапка може да даде дури и понегативни резултати, колку и да е нормално очекувана. Доколку со насилство се одговори...не го знаете профилот на личноста спроти вас. И обратно, доколку допуштите...попуштите, не знаете како може (садистички или попустливо) да реагира тоа лице.

Многу релативно е во секој случај...и секако однапред не може ништо да се предвиди.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
не паничете во Божје име. Ако типот има пиштол не паничете и не се обидувајте да правите нешто глупаво.
пепер спреј , нога у јајца и вриштење ко луд заедно со бегање?А може и боксирач да се употреби,јавување на пријател/полиција дрн дрн
Извини,ама мене вриштењето ко луд ми е прилично глупава работа во било која од наведените ситуации...
Вистината е дека нема нешто што моеш да го направиш во тие моменти зашто ќе се блокираш..
Ама ај нека ти биде...
и има оружје нелегално знаеш за тоа М?
Има глупи деца знаеш за тоа М?
негираш дека има криминал а?
Има, и тие луѓе се казнуваат.
Има и глупи деца кои прават глупи работи,ама не моеш да ги спречиш или да се заштитиш, освен ако не носиш панцир 24/7...
И не, далеку од тоа да негирам дека има криминал.Не ми извртувај зборови:)
Поентата е дека не е решение да се паничи и да се создава анкциозност,параноја и страв кај народот, зашто тоа повлекува со себе глупави постапки.
Пример купување нелегално оружје за заштита, реакција на непотребни и нереални напади итн..

Kajgana Shop

На врв Bottom