Фан Клуб: Милан

• Креатор на темата Креатор на темата zocipro
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
напишав во групата еве и овде
ова им е планот за голгетери засега со овај состав :

MILAN - At the moment Milan's offensive players, some of which are strikers and some of which are playmakers, is composed of six players. They are: Ricardo Kakà, Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi, Alexandre Pato, Marco Borriello e Alberto Paloschi.
Next season Milan's primary objective will be the league. So here is the number of goals scored last season, 2007/2008, by the players who are currently part of Milan's offensive department.
MARCO BORRIELLO: 19
RICARDO KAKA': 15
FILIPPO INZAGHI: 11
ALEXANDRE PATO: 9
CLARENCE SEEDORF: 7
ALBERTO PALOSCHI: 2

IN TOTAL: 63

It's a good number, a consistent amount, which isn't inferior to any team on the national level. It's an excellent base, enforced by the feeling that the total number could be repeated, with a normal mix between players (some will score more, others less) but with the same common denominator.

напишав во групата еве и овде
ова им е планот за голгетери засега со овај состав :

MILAN - At the moment Milan's offensive players, some of which are strikers and some of which are playmakers, is composed of six players. They are: Ricardo Kakà, Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi, Alexandre Pato, Marco Borriello e Alberto Paloschi.
Next season Milan's primary objective will be the league. So here is the number of goals scored last season, 2007/2008, by the players who are currently part of Milan's offensive department.
MARCO BORRIELLO: 19
RICARDO KAKA': 15
FILIPPO INZAGHI: 11
ALEXANDRE PATO: 9
CLARENCE SEEDORF: 7
ALBERTO PALOSCHI: 2

IN TOTAL: 63

It's a good number, a consistent amount, which isn't inferior to any team on the national level. It's an excellent base, enforced by the feeling that the total number could be repeated, with a normal mix between players (some will score more, others less) but with the same common denominator.

Овие се головите кој колку ке дади ???? (ако се овие многу смешно ми изгледа пред време гледат кој колку голови ке даде ):pos2::pos2::pos2::pos2:

Овие се головите кој колку ке дади ???? (ако се овие многу смешно ми изгледа пред време гледат кој колку голови ке даде ):pos2::pos2::pos2::pos2:

читај малку , или не разбираш англиски ? ....

So here is the number of goals scored last season, 2007/2008, by the players who are currently part of Milan's offensive department.

Toa se golovite postignati od igracite za minatata sezona Borielo bese najdobar strelec vo Seria A so 19 gola itn

1. A. Del Piero Juventus FC Torino 21 3 9
2.
D. Trézéguet Juventus FC Torino 20 2 9
3.
M. Borriello Genoa CFC 19 5 9
4. A. Di Natale Udinese Calcio 17 2 6
5. Z. Ibrahimovic Inter Milan 17 8 10
6. A. Mutu AC Fiorentina 17 5 6
7. Amauri US Palermo 15 2 8
8. Kaká AC Milan 15 6 6
9. G. Pandev Lazio Roma 14 1 8
10.
T. Rocchi Lazio Roma 14 2 8

сепак да ... разбрав дека трезеге го престигнал Бориело (што и така е) па мислев дека со тоа е и прв оти Бориело е втор... ама па дедо перо во меѓувреме шивнал голови и прво место ...ах не :)

читај малку , или не разбираш англиски ? ....

So here is the number of goals scored last season, 2007/2008, by the players who are currently part of Milan's offensive department.

НЕ РАЗБИРАМ АНГЛИСКИ ....
а еве ви нешто ..... што прочитав ...

Да за Роналдињо, не за Адебајор
Претседателот на Милан, Адриано Галијани, уште еднаш ја смени трансфер-стратегијата за ова лето откако изјави дека клубот гради екипа врз основа на Роналдињо, а без Емануел Адебајор во неа. Уште од пред крајот на минатата сезона беше познато дека "росонерите" бараат напаѓач од екстра-класа, тоа беше потврдено со заминувањето на Алберто Џилардино во Фиорентина минатиот месец, а и самиот Галијани велеше дека е многу блиску до трансферот на Адебајор. Во конкуренција беше и Самуел Ето, но од ова засега изгледа нема ништо.

"Милан ќе направи с$ за летово да ангажира квалитетен напаѓач. Ние најмногу би сакале во тимот да дојдат и Адебајор и Роналдињо, но тоа би н$ чинело многу скапо. И Анчелоти е запознат со ова и затоа во средата донесовме нова стратегија. Тој е подготвен во новата сезона да игра со Роналдињо, а без Адебајор. Летово го вративме Бориело во нашиот тим, не смее да се заборави дека тој беше трет стрелец во Серија А минатата сезона, а покрај него не смееме да заборавиме дека во екипата се уште Пато и Пипо Инзаги. Ако ги додадеме уште Кака и Сидорф, мислам дека Милан повторно има добра офанзивна формација", рече Галијани.

Сепак, првиот човек на Милан по формалното заминување на Силвио Берлускони ја отфрли можноста да плати 35 милиони евра за Роналдињо колку што бараше Барселона при последните преговори.

"Оваа цена е превисока и мора да падне", додаде Галијани.

Интересот на Милан за Роналдињо датира уште од пред две години кога сегашниот италијански Премиер Силвио Берлускони беше подготвен да плати 60 милиони евра за Бразилецот. Приказната се повтори и лани, но Барселона не се согласи да го продаде, па фудбалерот во меѓувреме помина низ голема криза и поради тоа и цената му падна повеќе од двојно.

како што пишува (шпекулации) ќе го лапне јувентус наместо ние Велосо
не чини работава

На 9ти Август Милан ќе игра пријателска со Манчестер Сити.

FRIENDLIES: 9 AUGUST, MANCHESTER CITY-MILAN
6/30/2008
MILAN - We are going back to Manchester. After the Champions League final of 2003 and the knockout matches played against United in 2005 and 2007, there is a new opponent: on Saturday 9 August, in fact, Milan will play a friendly away to Manchester City. The starting whistle will be at 17.15 (local time) at the City of Manchester stadium.

стварно Роналдињо има мали проблеми со тежината ? (мислам соодветна за фудбалски услови)

оти на гоал пишува дека новинарите се заебавале дека еден дебелко ќе заменел друг во Милан (се мисли Роналдињо на местото на Роналдо)

еве... http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=757664

НА ХУМАНИТАРЕН МЕЧ

Роналдињо пак дава голови

Двократниот освојувач на наградата на ФИФА за најдобар фудбалер на светот, Роналдињо настапи на хуманитарна средба во Венецуела и постигна два гола во своето враќање на теренот. По натпреварот Бразилецот ја коментираше ситуацијата околу неговиот евентуален трансфер. Тој не беше категоричен дека ќе ја напушти Барселона, но зборовите му беа како проштално слово.
- Сега е најважно да работам многу за што побрзо да се вратам на теренот. Независно каде. Барселона за мене е прекрасна приказна. Освоив се што можеше да се освои во дресот на Браселона. Никогаш нема да ги заборавам најверните фанови, исто како што тие никогаш нема да ме заборават мене, изјави 28-годишниот Бразилец.

За Роналдињо има понуди од Милан и премиерлигашите Челзи и Манчестер Сити.
- На секој чекор ме следеа луѓе кои измислуваа секакви работи поврзани со мојот приватен или професионален живот. Не смеете да заборавите дека јас сум професионалец и секогаш сум ја организирал мојата работа. Нормално е да постојат критики кога клубот игра лошо. Нормално, Барселона не освои ниеден позначаен трофеј изминатите две сезони. Сакам да бидам дел од првиот тим што е можно побрзо, без разлика чиј дрес ќе носам, изјави Роналдињо.

Би било добро да се врати во старата форма

Ќе видиме на крај што ќе биде ...

Ќе видиме на крај што ќе биде ...
Ке видите каква магија ке има на Сан Сиро!Ке ломи!Рони просто е звер,тој беше најдобар фудбалер на светот и според мене сеуште е!Сигурен сум дека ке дојде во Милан!:wink:

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom