Со економската програма ќе ја поразиме власта

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Програмите госпоѓице/госпоѓо...зборот програми се однесува на апсолутно сите програми, без разлика на боја на очи.

Но, каде е програмата на опозицијата, дали ќе излезе во јавност? Позицијата е веќе видено, овде се работи за најавите на опозицијата.

И не, штета што не сум дел од тие погоре што ги наброја. Барем материјално ќе се осигурав.

Но од помпезно најавување борба со криминал, преродбени програми, економски бум...навистина ми е преку глава. Досега ништо од сите тие програми (или се само на хартија како што погоре рекоа).

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Да се надеваме дека новата економска програма нема да ја содржи кЉучната реченица: вработување по еден член од секое семејство.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Програмите госпоѓице/госпоѓо...зборот програми се однесува на апсолутно сите програми, без разлика на боја на очи.

Но, каде е програмата на опозицијата, дали ќе излезе во јавност? Позицијата е веќе видено, овде се работи за најавите на опозицијата.

И не, штета што не сум дел од тие погоре што ги наброја. Барем материјално ќе се осигурав.

Но од помпезно најавување борба со криминал, преродбени програми, економски бум...навистина ми е преку глава. Досега ништо од сите тие програми (или се само на хартија како што погоре рекоа).
Ako ti smeta Tat Mat i Oktopodi ke treba da bides realen i da ti posmata barem malce i od onie raboti koj gi pisav malce pogore.Vaka deklarativnata neutralnost kaj tebe sozdava vpecatok deka se raboti za advokat na vladata .

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Ako ti smeta Tat Mat i Oktopodi ke treba da bides realen i da ti posmata barem malce i od onie raboti koj gi pisav malce pogore.Vaka deklarativnata neutralnost kaj tebe sozdava vpecatok deka se raboti za advokat na vladata .
А ако сепотсетам на насловот на темата, кој е? Економска програма најавена од опозицијата.

За власта јас пишувам овде
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=36805
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2613586&postcount=305
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2632572&postcount=74
А ти?
Мислам, можеш да прочепкаш малку пред некому да кажеш дека брани нечија позиција.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Па сеа немам повеќе прашања ќе се притаам додека не експлодира програмата од соништата.Што знаеш можи ќе биде јака експлозија се бидува.:pos2::pos2::pos2:
Види сеа Карлос.

Ние може до утре сабајле овде да си играме пинг понг, на ти го дај ми го и држ недај.

Но ФАКТ е дека во наредниве година/две (на ваше големо разочарување), ќе гледате една силна опозициција која ќе има капацитет да понуди реално издржливи решенија, со кои државава колку/толку би испаднала од ова беда која во моментот ја имаме.

Нели вие како големи демократи бевте поборници за консолидирана и јака опозиција ?
Што е сега проблемот ?
Се плашите да не му го раздрма удобното столче на премиерот ?
Епа ако де....зарем некој навистина мислеше дека Груевски ќе биде вечен
Он јес да е пастир....ам тоа повеќе во фигуративна смисла на зборот :)

Е сеа ванчев ќе почне пак да ја тупи со Бранко.
Уште пред една година овде напишав дека доколку некој Бранко го врати во политиката после претседателскиот мандат, тоа нема да биде никој друг, туку лично и персонално Никола Груевски со се неговата таканаречена политика (а у'ствари дневна доза популизам) која ја води во изминатите неколку години додека е на власт.
И би она што го реков :toe:

Така да, соочете се со реалноста и радувајте на фактот што конечно после три години Македонија доби опозиција, која во вистинска смисла ќе биде коректив на власта.....а и нормално во иднина ќе атакува на нејзиното освојување.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
А ако сепотсетам на насловот на темата, кој е? Економска програма најавена од опозицијата.

За власта јас пишувам овде
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=36805
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2613586&postcount=305
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2632572&postcount=74
А ти?
Мислам, можеш да прочепкаш малку пред некому да кажеш дека брани нечија позиција.
Pa za nesto sto e vo najava i koe sega slednive tri meseci ke se sozdava mislam deka so politicki diskfalifikacii mi izgleda samo napad bez realna osnova.
p.s Vi se divam na "principielnosta"ili ti doslednosta vo obrazlozuvanjeto na temite.Primer.Imase mnogu ubava tema "Koj se uspesite na vemeroto toest na prerodbata" ama tamu ve nemase i toj sto ke se javese poveke zborese za SDSM otkolku za uspesite na vemeroto .Taka da bez gluma ke ve molam.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Pa za nesto sto e vo najava i koe sega slednive tri meseci ke se sozdava mislam deka so politicki diskfalifikacii mi izgleda samo napad bez realna osnova.
p.s Vi se divam na "principielnosta"ili ti doslednosta vo obrazlozuvanjeto na temite.Primer.Imase mnogu ubava tema "Koj se uspesite na vemeroto toest na prerodbata" ama tamu ve nemase i toj sto ke se javese poveke zborese za SDSM otkolku za uspesite na vemeroto .Taka da bez gluma ke ve molam.
П.С. не ги следам сите теми, само кои ќе ги фатам одвреме навреме.
Али што па да се правдам, секој со свое убедување.
Делото ќе покаже, а не зборовите.
Најави не се потребни. За било која ситуација во економијата не се измислува допрва мерки, тие се измислени. Само треба да се применат. А тие што промовираат пред избори економски програми треба во нив и вакви интервентни мерки да вметнат. Со време. Both of them.

Пошто правиш анализа на припадност, дали ти мислиш дека било која гарнитура досега била успешна?

Очигледно е доцна, а за одговор на ова едноставно прашање не треба многу. Утре работа чека. Дали може да добијам одговор?

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
П.С. не ги следам сите теми, само кои ќе ги фатам одвреме навреме.
Али што па да се правдам, секој со свое убедување.
Делото ќе покаже, а не зборовите.
Најави не се потребни. За било која ситуација во економијата не се измислува допрва мерки, тие се измислени. Само треба да се применат. А тие што промовираат пред избори економски програми треба во нив и вакви интервентни мерки да вметнат. Со време. Both of them.

Пошто правиш анализа на припадност, дали ти мислиш дека било која гарнитура досега била успешна?

Очигледно е доцна, а за одговор на ова едноставно прашање не треба многу. Утре работа чека. Дали може да добијам одговор?
Sekoja vlas treba da ima korektiv.
Programata koja e vo najava ne e izborna.Bidejki izborite se vo 2012 godina.
Sekoja vlast ima svoi dobri i losi strani.
Makedonija ne e ista kako 91 godina a za toa se zasluzni site vladi.
Imalo i uspesi i krahovi ama da se sveduva se na neuspeh na edna politika e togas ne sum takva pobornicka.
Deka od nekoj se pocnalo i za toa ne sum.
Se ima kontuinuitet pa i Makedonskata drzava.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Но ФАКТ е дека во наредниве година/две (на ваше големо разочарување), ќе гледате една силна опозициција која ќе има капацитет да понуди реално издржливи решенија, со кои државава колку/толку би испаднала од ова беда која во моментот ја имаме.
Како може да е факт предвидување за иднината. Од кога иднината е ФАКТ???

Sekoja vlas treba da ima korektiv.
Programata koja e vo najava ne e izborna.Bidejki izborite se vo 2012 godina.
Sekoja vlast ima svoi dobri i losi strani.
Makedonija ne e ista kako 91 godina a za toa se zasluzni site vladi.
Imalo i uspesi i krahovi ama da se sveduva se na neuspeh na edna politika e togas ne sum takva pobornicka.
Deka od nekoj se pocnalo i za toa ne sum.
Se ima kontuinuitet pa i Makedonskata drzava.
:eek:lee:

Браво за овој пост. Само што твоите предходни коментари не го потврдуваат тука наведениот заклучок - дека сите се заслужни, но и дека сите се виновни.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Moze koga imas na delo totalno nesposobna vlada.

:eek:lee:

Браво за овој пост. Само што твоите предходни коментари не го потврдуваат тука наведениот заклучок - дека сите се заслужни, но и дека сите се виновни.
E pa jas ne mozam da kazam za tebe bravo. Vo nieden post ne vidov deka ja kritikuvas ovaa vlada. Tolku e idealna za tebe,kako nezavisen posmatrac na nestata.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
E pa jas ne mozam da kazam za tebe bravo. Vo nieden post ne vidov deka ja kritikuvas ovaa vlada. Tolku e idealna za tebe,kako nezavisen posmatrac na nestata.
Кој ти кажа дека јас сум независен посматрач на нештата?

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Pa ti me ubeduvase nekolku veceri po red.
Ne si?
Не сум. Мојата објективност зависи од мојата перцепција на работите во мојата држава. Ако за нешто што го прави власта имам позитивно мислење (а имам) тогаш морам да сум ВМРО-вец? Или ако за нешто што го прави власта имам негативно мислење (исто така имам), тогаш морам да сум СДСМ-овец?
А тоа независен, ај објасни ми што значи. Да можам да ги гледам работите однадвор објективно? Епа не можам, се наоѓам внатре во Република Македонија и се што се случува влијае на мене, на еден или на друг начин. Ако сакаш независност, викни некој од Норвешка или Данска да ти ги кажува независно работите во Македонија. :toe:

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Не сум. Мојата објективност зависи од мојата перцепција на работите во мојата држава. Ако за нешто што го прави власта имам позитивно мислење (а имам) тогаш морам да сум ВМРО-вец? Или ако за нешто што го прави власта имам негативно мислење (исто така имам), тогаш морам да сум СДСМ-овец?
А тоа независен, ај објасни ми што значи. Да можам да ги гледам работите однадвор објективно? Епа не можам, се наоѓам внатре во Република Македонија и се што се случува влијае на мене, на еден или на друг начин. Ако сакаш независност, викни некој од Норвешка или Данска да ти ги кажува независно работите во Македонија. :toe:
Ti nemas niedno negativno mislenje za ovaa vlada, i so toa e izgubena tvojata objektivnost. Se ostanato se prikazni za mali deca, i nesto pomalku filozofii :)

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Е сеа ванчев ќе почне пак да ја тупи со Бранко.
Уште пред една година овде напишав дека доколку некој Бранко го врати во политиката после претседателскиот мандат, тоа нема да биде никој друг, туку лично и персонално Никола Груевски со се неговата таканаречена политика (а у'ствари дневна доза популизам) која ја води во изминатите неколку години додека е на власт.
И би она што го реков :toe:

Така да, соочете се со реалноста и радувајте на фактот што конечно после три години Македонија доби опозиција, која во вистинска смисла ќе биде коректив на власта.....а и нормално во иднина ќе атакува на нејзиното освојување.
Tupenjeto e vasha specialnost. Ochekuvav deka ke dadesh kontra argumenti na ovoj post:

a dali se kratkoro;no pretstaveni, bidejli jovanovski vika deka so kratkorocni populisticki metodi ne se vodi ekonomija?
Vo boldiranoto podolu e problemot. I toj ne e od deneska toj e vo koncepcijata na EKONOMSKIOT pat koj go odbra Branko Crvenkovski od avgust 1992 pa do noemvri 1998 godina. Koj so nishto ne go izmeni ni 2002-2006 godina.
Од странство купуваме стоки и услуги многу повеќе од она што можеме да си го дозволиме и тоа не запира дури и во кризниве времиња.
i da podobjasnish kako ke go namali uvozot. Da te potsetam, smaluvanje na uvozot znachi "smrt" za "biznismenite" od Bihakjka.

Kajgana Shop

На врв Bottom