„Република Македонија (Вардар) - прифатливо име“

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Разликата е во тоа што додека првите опипуваа пулсови, беа соросоиди предавници и одродници.....а сегашниве се.........???

Не опипуваа, БОМБАРДИРАА со срања и разно-разни катаклизми и тоа бачко трае од '92 навака
...има разлика...да не треба да им дадеме медал случајно...:tv:

Јуда до Јуда. Ќе летаат глави.

Затоа што сеуште не можеш да ја видиш играта која ДПМНЕ почнува да ја игра :toe:

Значи така - не е смешно што сакаат да го сменат името, смешно е што тоа го прави ДПМНЕ? :nenene:

Многу реално од твоја страна, нема што. :toe:

Кој сака да се преименува, во МВР си постои процедура за промена на име, а богами, и презиме...
Треба да го советува Претседателот дека оваа лакрдија од „разговори“, „преговори“ и сл. треба веднаш да се прекине...
Апсорбирана тема, балони летаат деновиве (очекувам повеќе :)), мојот став е јасен и кажан премногу пати на овој подфорум, на сличните теми, да не се повторувам и тука.

мене ми мириса на почеток на еден долг процес на привикнување на народот на некое ново име. не е важно за кое се работи. и какво. со заграда ли, со цртичка ли.... не ми стое на арно.
и уште е полошо што луѓето почнаа да си се изјаснуваат кое им се свиѓа, кое не.. што да стои во заградата, а што после цртичката.

најмногу од се ми мириса на запален парламент.

Мој "омилен" цитат

Биљана Секуловска: Претходно рековте дека промена на името е неизбежна.... дури имавте и решенија.
Ристо Никовски: Тоа не е промена на името. Промена на името е Северна Македонија, промена на името е Горна Македонија. Додавката Вардар или Скопје таа е само... тоа не е промена на името, тоа е едно допрецизирање.

На чест нека ви е.

Мој "омилен" цитат

Биљана Секуловска: Претходно рековте дека промена на името е неизбежна.... дури имавте и решенија.
Ристо Никовски: Тоа не е промена на името. Промена на името е Северна Македонија, промена на името е Горна Македонија. Додавката Вардар или Скопје таа е само... тоа не е промена на името, тоа е едно допрецизирање.

На чест нека ви е.

И .... шо праиме сега, кој ке ни биде кум.....

Па ако треба.....и ќе го палиме и влада ќе палиме и глави ќе летаат...:nerv::nerv::nerv:

па јас стварно не знам што може друго да се направи после такво предавство (ако не дај Боже дојде до тоа).

па јас стварно не знам што може друго да се направи после такво предавство (ако не дај Боже дојде до тоа).

Искрено колку повеќе не провоцираат со пробниве балони или подготовки за промена .... толку поголем инат ме фаќа ...

Prededatelot i negovite sovetnici,Celata vlada,vrhuskata na opozicijata,Utrinski,Dnevnik,Vecer,A1 ,Sitel,Kanal5 i site drugi brainwash i mainstream mediumi vo idnina celosno ke bidat fo funkcija na pritisok i manipulacija na Makedonskiot narod za omeknuvanje i prifakanje na pilo kakva dodavka,pridavka i iznaoganje razumen kompromis so sto ke sleduva iznenaduvacki i porazitelen rezultat na referendumot .

edna od moite idei da se zacuva vekovnoto i ustavno ime e sozdavanje na alternativen pecaten medium vo koj ke pisuvame site nie a da bide finansiran od nekoj pomoken finansiski vistinski Makedonec koj ke bide bez pari

Не опипуваа, БОМБАРДИРАА со срања и разно-разни катаклизми и тоа бачко трае од '92 навака
...има разлика...да не треба да им дадеме медал случајно...:tv:
Не бе, туку и овие да ги наречете со соодветниот израз - предавници.

Ај биди фер :)

Значи така - не е смешно што сакаат да го сменат името, смешно е што тоа го прави ДПМНЕ? :nenene:

Многу реално од твоја страна, нема што. :toe:
Немој да пробуваш да ме фаќаш на романтика.

Орвел напишал дека е нужен постојан напор, за да се види она што ни е пред нашиот нос.

Но некои едноставно имаат преголем нос :toe:

Тогаш како ќе го окарактеризираш ова интервју на советникот на Претседателот ?

Како.......?

како може да го окаректизирам ?
како виткање кичма како може ...
ме разочара чоеков ..
само за разлика од тебе јас можам да го признаам тоа ...
а вие само смејте се на сметка на Македонија ...
кога ќе почнете да бидете самокритични кон вашата политика како и кон сегашнава тогаш ќе ве сватам за озбилно ..
не ми ги спомнувај веќе соросоиди како они опипувале пулс и се обидуваш да ја омекнеш нивната кривица ...
треба нив да ги обесиме први шо ни ја фураат пропагандава под рака со гејците АПЛА у фаца ... па да земат пример сите други и да се замислат шо праат ...

Најиронично во цела работа е што и да го прифатиме Република Македонија(Вардар) по некое време ке почнат атињаните да мрчат како Вардар и кај нив е , па сме го краделе од таму а у ....

Со педери да си немаш работа .... А за советнициве и власта што почнаа да опипаваат терен за мењање име .... Алал им вера .... Кретенчуги !

како може да го окаректизирам ?
како виткање кичма како може ...
ме разочара чоеков ..
само за разлика од тебе јас можам да го признаам тоа ...
а вие само смејте се на сметка на Македонија ...
:nenene: Јас не се смејам на сметка на Македонија, туку на вашата партиска заслепеност :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom