За неколку месеци можно е да започне нуклеарна војна

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ако нека им акнат 2,3 нукларки на воа Американциве и малце одмор...

Ако ако нека им акнат 2,3 нукларки на воа Американциве и малце одмор...

и тоа добро е!!!!

јас велам на никого нуклеарка,со дипломатија:toe:

а ако не бива тогаш се знае:zlo::zlo::zlo::zlo:

ja se mislim da aknem edna nuklearka u nekoe grcko dupe letovo i da ima radijacija od mene cel zivot

Колку е ова само неточно... и чист лаицизам...

Еден од одговорите.

И уште еден од одговорите.

Како е можно една земја да биде прегазена, ако месеци пред фрлање на атомските бомби, врши десанти на многу јапонски острови, и добива поморски и воздушни битки „на велико“, а притоа е активна и на другите фронтови во Европа?
Можеби некој овде читал погрешна историја, но очигледно е дека некој не ни читал историја.
da nekoj kako tebe,izgleda ne cital istorija,sad vodele se do pojavata na kamikazite,koi i ja e.aa mamata na cela sad flota i cela armija na SAD.

da nekoj kako tebe,izgleda ne cital istorija,sad vodele se do pojavata na kamikazite,koi i ja e.aa mamata na cela sad flota i cela armija na SAD.

ајде деее...камиказите повеке се очајнички обиди!!!!!

а си чул ли за proximity fuse(ВТ)

ете тоа ти е еден од факторите...каде на ПА топовите од просек 3000 испукани проектили бројот се намалил на околу 600 значи тоа се проектилите кои се детонираат на близина до авионот...и така

имале употреба и во европа(америте криеле дури) кај копнената артилерија...значи граната експлодира над тебе па размисли!!!

Да точно и јас сум слушнал за ова, и не само тоа, туку да не му фрлеле атомска бомба, Јапонците ќе го завршеле подводниот тунел до Америка и ќе му еб*ле мајката на американциве...

Добар си ти друже, добар... :) Таквите приказни можеш да ги продаваш во кафана со другарите, на ниво на кафански интелектуализам, и историско познавање.

Washington Post:
"Kamikazes sank 34 Allied ships in WWII and hundreds of American vessels were damaged by suicide attacks; in the Okinawa campaign alone, Ohka pilots sank 15 ships. Nearly 12,300 servicemen were killed (from all Kamikaze attacks). That is a high figure, but in reality it was just a moment against the American tide. The "final plan" for the Japanese in those closing months, approved by the Supreme Council, provided for 10,000 suicide planes, practically anything that could fly, a nation of planes flinging itself at the enemy."
Јака им душа на Америте со флота од 34 бродови. Бројките варираат од еден извор до друг, но важно е да се напомене дека меѓу овие бродови нема ниту еден голем, capital ship што би рекле Америте, туку сите се транспорти, минери, онакви за искрцување на плажа, и слични, за кои Јапонциве дале курбан некои 4000 пилоти. Еве листа на загубени Амерички бродови во 1945, заедно со причината, па разгледај. Од друга страна, Јапонија ја губи цела флота, сите носачи, го губи и Јамато. Па процени кој бил во очај. И немој пак со тие погрешни истории и медиумски перења, брод е...брод, не се крие туку така. :)

Едит: Добро, само што сфатив дека сум скроз оф топик. :)
Да си го поправам поведението: Мирно нешто на фронтов бе...:си_свирка:

Хаваите на нишан на Северна Кореја?

F218A6962C982E49AE0C0919F85E9D46.jpg
Портпаролот на јапонската влада Такео Кавамура изјави вчера дека е можно Пјонгјанг викендов да тестира ракета од далечен дострел кон Хаваите, "во чест" на американскиот Ден на независноста. Тестирањето на четирите ракети од краток дострел што Северна Кореја ги испали во четвртокот од својот источен брег, САД го определија како нова провокација и повикаа за единство на меѓународната заедница, како и за строго применување на санкциите за изолирање на Пјонгјанг. Стејт департменот ја повика Северна Кореја Северна Кореја да се врати на шестраните преговори за постигнување безнуклеарен статус на Корејскиот полуостров.

http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=CF6183F19508114A8B59DFEF3438D7E4

Хаваите на нишан на Северна Кореја?

F218A6962C982E49AE0C0919F85E9D46.jpg
Портпаролот на јапонската влада Такео Кавамура изјави вчера дека е можно Пјонгјанг викендов да тестира ракета од далечен дострел кон Хаваите, "во чест" на американскиот Ден на независноста. Тестирањето на четирите ракети од краток дострел што Северна Кореја ги испали во четвртокот од својот источен брег, САД го определија како нова провокација и повикаа за единство на меѓународната заедница, како и за строго применување на санкциите за изолирање на Пјонгјанг. Стејт департменот ја повика Северна Кореја Северна Кореја да се врати на шестраните преговори за постигнување безнуклеарен статус на Корејскиот полуостров.

http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=CF6183F19508114A8B59DFEF3438D7E4
За Америка е провокација и да се прдне без нивна дозвола. Затоа во Македонија не го правиме тоа :) Но гигатоните нуклеарни и други оружја испалени од нив на времето секако не беа провокација према никого. Секако и убивањето жива сила-цивили во арапските земји не е провокација, тоа е акт на успешна одбрана. Кога лешинарот ќе се наврти, тешко на пленот.

Добар си ти друже, добар... :) Таквите приказни можеш да ги продаваш во кафана со другарите, на ниво на кафански интелектуализам, и историско познавање.
hehehehe,opa izvini gospodine vrven istoricaru:nenene:malku i pamet treba,a ne samo citanje zapadnjacka verzija na istorijata.

Washington Post:
"Kamikazes sank 34 Allied ships in WWII and hundreds of American vessels were damaged by suicide attacks; in the Okinawa campaign alone, Ohka pilots sank 15 ships. Nearly 12,300 servicemen were killed (from all Kamikaze attacks). That is a high figure, but in reality it was just a moment against the American tide. The "final plan" for the Japanese in those closing months, approved by the Supreme Council, provided for 10,000 suicide planes, practically anything that could fly, a nation of planes flinging itself at the enemy."
Јака им душа на Америте со флота од 34 бродови. Бројките варираат од еден извор до друг, но важно е да се напомене дека меѓу овие бродови нема ниту еден голем, capital ship што би рекле Америте, туку сите се транспорти, минери, онакви за искрцување на плажа, и слични, за кои Јапонциве дале курбан некои 4000 пилоти. Еве листа на загубени Амерички бродови во 1945, заедно со причината, па разгледај. Од друга страна, Јапонија ја губи цела флота, сите носачи, го губи и Јамато. Па процени кој бил во очај. И немој пак со тие погрешни истории и медиумски перења, брод е...брод, не се крие туку така. :)

Едит: Добро, само што сфатив дека сум скроз оф топик. :)
Да си го поправам поведението: Мирно нешто на фронтов бе...:си_свирка:
a be,a zasto samo zapadnjacka istorija,zasto samo nivna verzija na istorijata?ooooo zaboraviv,samo oni se vo pravo,drugite lazat,neli?a be bog da cuva ste,frcat americki linkovi na site strani,pa sto e najsmesno se pretstavuvaat kako nesoborlivi dokazi.:pop::pop::pop:

Медведев: Северна Кореја загрижува повеќе од Иран

Ситуацијата во Северна Кореја е причина повеќе за загриженост отколку што е случајот со Иран, кога станува збор за нуклеарните програми на тие држави, изјави рускиот претседател Дмитриј Медведев.
„Ситуацијата во Северна Кореја ме загрижува повеќе бидејќи Иран комуницира со меѓународната заедница, додека Пјонгјанг засега, практично пресече секакви контакти“, изјави тој за италијански медиуми.
Групата шест држави - САД, Русија, Јапонија, Кина, Северна и Јужна Кореја, која беше фокусирана на севернокорејските нуклеарна програма, „не е моментно активна“, изјави Медведев, а пренесува МИА.
Тој истакна дека Русија ја поддржува желбата на администрацијата на САД со Иран да се разговара и е подготвена во тоа да помогне, но неопходно е да се најдат начини Северна Кореја да се согласи за разговор бидејќи „не гледа друго сценарио“.
„Доколку нешто не се случи, ќе биде тоа најлошо сценарио од сите. Затоа, според мене, не постои друга алтернативна освен дијалог со Северна Кореја сега“, потенцира тој.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=110984

hehehehe,opa izvini gospodine vrven istoricaru:nenene:malku i pamet treba,a ne samo citanje zapadnjacka verzija na istorijata.

a be,a zasto samo zapadnjacka istorija,zasto samo nivna verzija na istorijata?ooooo zaboraviv,samo oni se vo pravo,drugite lazat,neli?a be bog da cuva ste,frcat americki linkovi na site strani,pa sto e najsmesno se pretstavuvaat kako nesoborlivi dokazi.:pop::pop::pop:

а знаеш нешто друго да ни кажеш освен пропагандата???

ихх ко мојот проф по општо народна одбрана:toe:

Каква нуклеарна војна. Не се секирајте. Севернокорејциве се малку нервозни. А нервозни се затоа што се гладни. На нив не им треба многу. Малку ориз ќе заврши работа.

а знаеш нешто друго да ни кажеш освен пропагандата???

ихх ко мојот проф по општо народна одбрана:toe:
probaj malku i da razmislis sto i kogo citas i copy-postiras.
sekoj link vi e americki ,ili vo najmala raka zapadnjacko gledanjei i interpertiranje na svetot i svetskata istorija.kako moze tolku slepo da im veruvate,nikogas nema da mi bide jasno,...a scenario ni napravija i na nas 2001,ama nikako da svatite koj e glavniot vinovnik i provokator vo svetot,...toa e sto da vi pravam,pameten covek uci od tugi greski,a za zal ovde mnogumina ni od svoite nisto ne ucat...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom