Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако ако нека им акнат 2,3 нукларки на воа Американциве и малце одмор...
da nekoj kako tebe,izgleda ne cital istorija,sad vodele se do pojavata na kamikazite,koi i ja e.aa mamata na cela sad flota i cela armija na SAD.Колку е ова само неточно... и чист лаицизам...
Еден од одговорите.
И уште еден од одговорите.
Како е можно една земја да биде прегазена, ако месеци пред фрлање на атомските бомби, врши десанти на многу јапонски острови, и добива поморски и воздушни битки „на велико“, а притоа е активна и на другите фронтови во Европа?
Можеби некој овде читал погрешна историја, но очигледно е дека некој не ни читал историја.
da nekoj kako tebe,izgleda ne cital istorija,sad vodele se do pojavata na kamikazite,koi i ja e.aa mamata na cela sad flota i cela armija na SAD.
da nekoj kako tebe,izgleda ne cital istorija,sad vodele se do pojavata na kamikazite,koi i ja e.aa mamata na cela sad flota i cela armija na SAD.
Добар си ти друже, добар...da nekoj kako tebe,izgleda ne cital istorija,sad vodele se do pojavata na kamikazite,koi i ja e.aa mamata na cela sad flota i cela armija na SAD.
Washington Post:da nekoj kako tebe,izgleda ne cital istorija,sad vodele se do pojavata na kamikazite,koi i ja e.aa mamata na cela sad flota i cela armija na SAD.
За Америка е провокација и да се прдне без нивна дозвола. Затоа во Македонија не го правиме тоаХаваите на нишан на Северна Кореја?
Портпаролот на јапонската влада Такео Кавамура изјави вчера дека е можно Пјонгјанг викендов да тестира ракета од далечен дострел кон Хаваите, "во чест" на американскиот Ден на независноста. Тестирањето на четирите ракети од краток дострел што Северна Кореја ги испали во четвртокот од својот источен брег, САД го определија како нова провокација и повикаа за единство на меѓународната заедница, како и за строго применување на санкциите за изолирање на Пјонгјанг. Стејт департменот ја повика Северна Кореја Северна Кореја да се врати на шестраните преговори за постигнување безнуклеарен статус на Корејскиот полуостров.![]()
http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=CF6183F19508114A8B59DFEF3438D7E4
hehehehe,opa izvini gospodine vrven istoricaru:nenene:malku i pamet treba,a ne samo citanje zapadnjacka verzija na istorijata.Добар си ти друже, добар...Таквите приказни можеш да ги продаваш во кафана со другарите, на ниво на кафански интелектуализам, и историско познавање.
a be,a zasto samo zapadnjacka istorija,zasto samo nivna verzija na istorijata?ooooo zaboraviv,samo oni se vo pravo,drugite lazat,neli?a be bog da cuva ste,frcat americki linkovi na site strani,pa sto e najsmesno se pretstavuvaat kako nesoborlivi dokazi.:pop::pop::pop:Washington Post:
"Kamikazes sank 34 Allied ships in WWII and hundreds of American vessels were damaged by suicide attacks; in the Okinawa campaign alone, Ohka pilots sank 15 ships. Nearly 12,300 servicemen were killed (from all Kamikaze attacks). That is a high figure, but in reality it was just a moment against the American tide. The "final plan" for the Japanese in those closing months, approved by the Supreme Council, provided for 10,000 suicide planes, practically anything that could fly, a nation of planes flinging itself at the enemy."
Јака им душа на Америте со флота од 34 бродови. Бројките варираат од еден извор до друг, но важно е да се напомене дека меѓу овие бродови нема ниту еден голем, capital ship што би рекле Америте, туку сите се транспорти, минери, онакви за искрцување на плажа, и слични, за кои Јапонциве дале курбан некои 4000 пилоти. Еве листа на загубени Амерички бродови во 1945, заедно со причината, па разгледај. Од друга страна, Јапонија ја губи цела флота, сите носачи, го губи и Јамато. Па процени кој бил во очај. И немој пак со тие погрешни истории и медиумски перења, брод е...брод, не се крие туку така.
Едит: Добро, само што сфатив дека сум скроз оф топик.
Да си го поправам поведението: Мирно нешто на фронтов бе...:си_свирка:
hehehehe,opa izvini gospodine vrven istoricaru:nenene:malku i pamet treba,a ne samo citanje zapadnjacka verzija na istorijata.
a be,a zasto samo zapadnjacka istorija,zasto samo nivna verzija na istorijata?ooooo zaboraviv,samo oni se vo pravo,drugite lazat,neli?a be bog da cuva ste,frcat americki linkovi na site strani,pa sto e najsmesno se pretstavuvaat kako nesoborlivi dokazi.:pop::pop::pop:
probaj malku i da razmislis sto i kogo citas i copy-postiras.а знаеш нешто друго да ни кажеш освен пропагандата???
ихх ко мојот проф по општо народна одбрана![]()