Улиците навечер се сигурни. Дали?

• Креатор на темата Креатор на темата Гладиус
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека улиците навечер не се ногу безбедни.Јас имам една таква случка.Си одев дома а беше околу 12 часот.Блиску кај нас има турбофолк кафеана и има ногу пијани навечер.И едни пијаници беа надвор и почнаа да викат по мене дете ела кај нас имаме водка дој ке се сексаме...јас се исплашив и право во сокако отрчав и си дојдов дома...

Да да,сигурни се.
Кога одам накај дома навечер,со трчаницата.Бегам скоро од секој кој што ми се приближува [нормално ако ми е настран],смачено ми веќе од тоа.Имам среќа што најчесто не си одам сама,зошто ако е така претпоставувам дека не би излегла од дома воопшто.Уплав имам,сум имала работа со такви тешки психички случаеви и не биле нешто уау средбите,па ете резултати.

Не само во скопје туку во цела македонија а и пошироко нема никава сигурност....секој ден на тв слушаме дека се случуваат разни киднапирање сексуални напагања убиства....просто сташно да го страв човек да испадне надвор... едноставно не знаеш шо можа да ти се служи пред врата во доцните часови а комоли да се идеш пешки од чаршија.Иначе некое лично искуство немам, а и секогаш внимавам каде одам и дали има некој во моја близина.... мислам тоа е тоа такви се времињата од секој треба да се пазиш и на никој да не веруваш .....не е воа времето на тито коа секој кога сака можел да тргне од гевгелија да словенија и да си дое дома здрав и жив

ПА зависи каде...во РАдовиш се безбедни нема потреба за страв

незнам за радовиш ама кај нас у велес и4 не е безбедно, манијаци на секој 4екор +ја кај шо живеам у пм секоаш ке се најде некој да те исплаши

така е вајтаут и јас сум опд велес за тоа и се согласуваме :wink:

Dosega nemalno nesto takvo sto vo mene nabilo strav za da se custvuvam nesigurno navecer po ulica, pa se nadevam i deka taka ke ostani:salut:

Лани летото во Струмица се враќав сама од излегување во 3-4 сабајле и тоа живеам на крајот на градот каде нема жива душа во тоа време. Ништо не ми се случило.

Во Скопје еднаш враќајќи се, околу 1 по полноќ беше (среќа не бев сама) наидовме на провокатори, ама ништо сериозно. Приметија дека не им обраќаме внимание и се откажаа.
Сум се враќала и сама навечер од Кисела вода до Аеродром (вртев од кај железничка, значи некој пола час пешачење) и имаше движење по улици, претежно сами беа луѓето и никој не ме ни погледна.

Сум слушала многу случки, на другарки, на роднини. Одамна го имало тоа не е да речеме само проблем на денешницава, само не било толку распространето и толку коментирано по медиуми како сега, уште толку се создава паника меѓу луѓето. Во такви ситуации само немојте да паничите и да покажувате страв, обидете се смирено да делувате. Напаѓачот уште толку добива сила и храброст кога забележува страв кај потенцијалната жртва.

у денешницава преку ден не е сигурно да идеш на улица камо ли навечер... жалосно...

Незнам дали сум јас многу страшен и сите се плашат од мене или имам многу среќа но, никогаш ми се нема нешто лошо случено вечерно време на улица (освен еднаш кога ме фати зорт).

Многу пати сум одел и од Автокоманда до Карпош 4 пеш, поднапиен, и ништо.

lele vcera luge sto mi se sluci, si odam po trotoar i toa pokraj partizanska osvetleno se ok i toa ne bese nesto mn kasno nakaj 23 h bese i se razminav so eden covek kolku bese cuden, se preplasiv, imase crn kaput, racete vo dzep se dvizese cudno nekako i imase kapuljaca i bela maska na liceto, nisto ne mu se gledase, kako zavesa mu bese :nesvest:

Муабетов ме натера да почнам да се прашувам дали живеам во Скопје, некако многу мирно и манијак-free ми изгледа за искуствата по темава. Единствено со кучиња си имам проблеми тука, и тоа редовно. Манијаци, рекетари, насилници немам сретнато. Чудно.

lele vcera luge sto mi se sluci, si odam po trotoar i toa pokraj partizanska osvetleno se ok i toa ne bese nesto mn kasno nakaj 23 h bese i se razminav so eden covek kolku bese cuden, se preplasiv, imase crn kaput, racete vo dzep se dvizese cudno nekako i imase kapuljaca i bela maska na liceto, nisto ne mu se gledase, kako zavesa mu bese :nesvest:

Не е опасен ваљда, безброј пати се имам разминато на Партизанска и многу порано од 23. Можеби станува збор за здравствен проблем што носи маска. :toe:

Во Струмица нема веза во колку саат си надвор и скиташ сам по улици, немаш никакво напаѓање. Се е чисто. Единствено имаше еден период кога некој цигани (посебно во лето, во зима не слегнуват чоколадото ќе им излезе) ќе слегнат и ќе закачат некој да му земат некој денар. Засега сум немал некој проблем, се е чисто. :toe:

Не е опасен ваљда, безброј пати се имам разминато на Партизанска и многу порано од 23. Можеби станува збор за здравствен проблем што носи маска. :toe:
\
i jas si pomisliv da ne e nesto od zdravstven karakter, ama ne mi izgledase taka, poveke mi licese kako da e od nekoja sekta :S

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom