- Член од
- 29 март 2007
- Мислења
- 6.820
- Поени од реакции
- 238
И мене исто не се плашев до скоро али 3 комада коа ми се пуштија накај 4ри саат Усеин Болт Г*омна да јаде се спасив некако.Мене ми е страв многу од кучињата навечер.:nesum:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И мене исто не се плашев до скоро али 3 комада коа ми се пуштија накај 4ри саат Усеин Болт Г*омна да јаде се спасив некако.Мене ми е страв многу од кучињата навечер.:nesum:
па никако не се сигурни улиците навечер посебно за женскиот пол
Доволно сигурни?Улиците се доволно сигурни. Домовите се доволно сигурни. Ако некој сака да ме опљачка, сè ќе му дадам, нека носи. Ако сака да ме истепа, ќе бегам. Ако сака да ме силува.. имам план ама не го кажувам јавно. Ако сака да ме убие - јеби га, бар проживеаниот живот ми бил квалитетен, не сум се дала на стравови, стресови и останати убијци на модерното време.
Па добро, така беше зборот. Порано зборно место за пивопијци беше зад Рекорд, сега не знам. Ај не буквално за грмушка и мокрење, ама ако после полноќ случајно човек погледне некоја девојка, а таа уплав па го испрска или нешто полошо-се развика па полиции, резил... Паничниот страв е исто лош колку и тие девијантни лица.
Како би го познал/а?
Дали се улиците сигурни...дали е домот сигурен. За само еден ден опљачкаа куќа до нас, а близу направија и штета (штета директно врз лица кои седеле во дворот) во двор-при толку народ надвор. Ниту дома не си сигурен.
Има една реченица -звезде долазе касније. Е тие се ѕвезди, бар така се замислуваат.Не се безбедни улиците а како по обичај полицијата последна пристигнува.
Мислиш на насилници со манијакални желби или манијаци со насилна природа (ама стручно ги опишавМанијак се познава од 5км се познава по тоа како те гледа ти иде ти збори неш едноставно ти од страв не знаеш како да изреагираш само се стаписуваш
Доволно сигурни?
Па сега за кого како.Некој што имал непријатни искуства не може да го каже истото.Јас лично сум имала такви искуства кои за среќа имале добар крај и од кои едното се случило среде бел ден....
Не се безбедни улиците а како по обичај полицијата последна пристигнува.Па доколку не си доволно снаодлив:pop:
затоа и постарите учат убаво не зборувај со непознати...Има една реченица -звезде долазе касније. Е тие се ѕвезди, бар така се замислуваат.
Откако ги тргнаа маалските милицајци бааги е понесигурно како од вакви типови, така и од провални кражби и ред други слични дејства. Но тој систем го презедоа од странците каде тешко се наоѓа полицаец пешки да патролира. Претходно, со овие маалски полицајци имаше далеку поголема контрола врз вакви несакани активности.
Кога последен пат сте виделе полиција да патролира пешки по улица? Освен можда во строгиот центар во Скопје-собрание и Даме Груев ради банките.
Мислиш на насилници со манијакални желби или манијаци со насилна природа (ама стручно ги опишав). Пошто има девијантни кои не можеш ниту да ги препознаеш, се додека не биде доцна, додека не те привлече на некое осамено место, те седне недајбоже во скут и бомбонче...језиво...но тие се друга приказна и друг хорор. И за помали по возраст кои појма немаат од секс, допири...истите ги имаше доста по весници во последно време. Наставници, чичковци од соседството... гадно
![]()
A ustvari sto majkata bara 15 god. devojce nadvor na polnok?!!!Па не се. Девојче на 15год неможе да шета само на полноќ или покасно. Дури и да се поголема група девојчиња, пак не е сигурно, а не а сама. Затоа родителите ни даваат излез до 11 или порано. Порано се бунев, сега ми е баш окСе со време ..
А подруго е да се мешано друштво. Не дека така никој нема да ги чепка ама сигурно нема исто да се однесуваат како кога девојчето е само. И тоа нема да биде толку голем шок за неа..
A ustvari sto majkata bara 15 god. devojce nadvor na polnok?!!!
Abe 15 godisno devojce nema ni sto da se zabavuva po kafici, diskoteki, klubovi i kurci palci...Има многу такви. Што бара? Незнам, најверојатно мисли дека поубаво ќе се забавува во период 23 до 2 часот, отколу 8 до 10 часот. Или има друштво кое излегува тој период .. Јас не излегувам толку касно, порано сакав да ме пуштат до подоцна затоа што не ми се излегуваше за 1 саат, од 9 до 10 и дома .. а топло беше да излезам во 6 или 7, ќе се свариш на сонцево. Зборувам за летово.
Sto treses gluposti be!!!Abe 15 godisno devojce nema ni sto da se zabavuva po kafici, diskoteki, klubovi i kurci palci...
Moze da maalskata slatkarnica i ajt.....
Em sakaat da opnat minic ( ispod toa uste peleni ) em kukaat koga ke gi zakaca nekoj vo 2 po polnok. Epa ke te zakacaat, dete si.
Abe samija be, samo samija... i so lanci da gi vrzes za krevet...... ebate belja deca ebate.
Sto treses gluposti be!!!
Ostaj gi decata da si uzivaat. Sto ima da gi zakacaat oblekle minic ke ja buljas ali nema da i dofrluvas da ja zakacas
Ali se znae albanec=10 vek pred nasa era i kulturata= na kulturata na majmunite![]()
Pa toa vikam site se isti bez razlika na godinite. Zasto ako nekoj ima dozvola da sedi pokasno da ne se oseka slobodno po ulivite. Koj si ti da mu go zabranis toa pravo????Ама ко ќе ти го ебат и ко ќе ти го донесат дома со полн стомак после ти ќе треба да му ја мислиш, напредниот.
Култура, знаете вие што е тоа култура.
И на запад 15 годишни излегуваат и се враќаат во 24:00 а можеби и подоцна.