P
PoisonLady
Гостин
Мислам дека Мики сакаше да каже дека Бог постои врз база на фактите,односно неговото постоење (или за некои непостоење) не зависи од нашите размислувања.Ало Мики немој да мислиш ич, само терај
Мислам дека Мики сакаше да каже дека Бог постои врз база на фактите,односно неговото постоење (или за некои непостоење) не зависи од нашите размислувања.Ало Мики немој да мислиш ич, само терај
Мене поентата ми беше, дека приказната за Египетските Богој е постара од таа на Хесуса, па тоа значи дека е копирана!![/COLOR]
Ако египетските богови воскреснале,те мола биди љубезен и посочи некаков доказ па ќе дискутираме
Гледам еден ден и ти ќе станеш св.„....Верата е знаење без премногу испитување...„-Св. Јован Дамаскин.
MIKI1 напиша:А во православната Црква, еден од основните услови да се биде нејзин член, е потребата од немање доверба во своето мислење.
Точно. Битно е како и колку Бог ни се откри и открива а не кој што мисли за Него.Мислам дека Мики сакаше да каже дека Бог постои врз база на фактите,односно неговото постоење (или за некои непостоење) не зависи од нашите размислувања.
Јас не се сложувам баш со ова.Баш сметам дека верата треба да се испитува односно,да се разгледаат сите расположливи докази за постоењето/непостоењето на Бог а дури потоа да се донесе некаков заклучок.Мене слепата вера не ми е баш ок.„....Верата е знаење без премногу испитување...„-Св. Јован Дамаскин.
Ама пишува ли некаде,постои ли некаков доказ дека некој египетски бог воскреснал???Мене поентата ми беше, дека приказната за Египетските Богој е постара од таа на Хесуса, па тоа значи дека е копирана!!
Ај сега и сама знаеш, не морам да ти кажувам.
Ама пишува ли некаде,постои ли некаков доказ дека некој египетски бог воскреснал???[/COLOR]
Ама пишува ли некаде,постои ли некаков доказ дека некој египетски бог воскреснал???
Исус воскреснал па затоа не би се сложила со тоа дека станува збор за некаква копија.
За воскреснувањето на паганските богој мојш да се изначиташ !!
Еве ти само еден http://mk.wikipedia.org/wiki/Озирис
Дај ми ти доказ, освен библијата кој кажува дека Исус воскреснал !!
Ок, добро.Ејјјјјјј немој те молам.Доказов кој што ти сега ми го даваш е википедија.Па на истата таа википедија можеш да најдеш докази и за воскреснувањето на Исус така да и јас можам да ти лупнам сеа некој линк од таму и да ти речам дека тоа е нов доказ (покрај Библијата).
Верувам дека знаеш дека свештениците во Ватикан до сега се инволвирани во многу нехристијански работи.Нивните свештеници се најтешките педофили во светов.Познато ли ти е ова ? Прегледај го приврзокот 35451
Ова е окото на Хорус. Уствари ова е окото на антихристот, кое радо си го обожават во Ватикан
Ѓаволот ужива да се слави ова око, затоа и приказната на Исус е слична со таа на Хорус !!
Значи нешто погрешно !
хехПознато ли ти е ова ? Прегледај го приврзокот 35451
Ова е окото на Хорус. Уствари ова е окото на антихристот, кое радо си го обожават во Ватикан
Ѓаволот ужива да се слави ова око, затоа и приказната на Исус е слична со таа на Хорус !!
Значи нешто погрешно !
Па ти не разбираш изгледа !!Верувам дека знаеш дека свештениците во Ватикан до сега се инволвирани во многу нехристијански работи.Нивните свештеници се најтешките педофили во светов.
Она што сакам сега да го потенцирам е дека и свештениците се луѓе,грешни по својата природа, и ако тие слават некои сатанистички симболи (не сум запознаена баш со ова но ок),тогаш не значи по автоматизам дека тоа е во ред.Луѓето од секогаш грешеле и ќе грешат (затоа дојде Исус за да ги плати гревовите на човештвото),но дали Исус додека бил на земјава правел било какви дејствија поради кои објективно можело да му се суди?НЕ!
Има голема поврзаност со Египет и Исламот. Нормално кога се влече корени од таму !!хех
хорус, египет, бог на сонцето ...
интересна е таа работа ... има теми и за тоа ..
само да те предупредам да не биде сам себе убијал со тој муабет ....
затоа шо поврзаноста Исус, Хорус, Египет, египетската религија итн го содржи и Исламот, односно иста поврзаност има ...
чисто онака да ти кажам инаку си има тема и за тоа ..
http://forum.kajgana.com/Horus%20&%20Mitrahttp://www.topix.com/forum/religion/christian/T7VLETH97EJJN5S8Ghttp://jesusastrotheology.netfirms.com/birth_horus_prototype_birth_jesus.htm
А за Исус као има доказ демек?! Единствен "доказ" за Исус се евангелијата - пишан материјал! Kој друг доказ го има дека воскреснал?[/COLOR]
Ако египетските богови воскреснале,те молам биди љубезен и посочи некаков доказ па ќе дискутираме