The Mad Doc
Алхемичар
- Член од
- 16 март 2009
- Мислења
- 653
- Поени од реакции
- 46
Аха,а да те прашам нешто Исус што бил пророк или Божји син?БОГ е ЕДЕН!
Читај го потписот и ќе ти каже сё!
Аха,а да те прашам нешто Исус што бил пророк или Божји син?БОГ е ЕДЕН!
Читај го потписот и ќе ти каже сё!
БОЖЈАТА СОВРШЕНА ВОЛЈА е сё во сё!Аха,а да те прашам нешто Исус што бил пророк или Божји син?
Не учи за религија,џабе потрошен дел од твојот живот,само ќе те ограничи со некој правила и место да го сакаш Бог ќе те натера да се плашиш од Него.Те среди...Ние освен библијата (кој ја има кој не) прочитано ништо друго немаме во однос за религија(мислам на слова од разни светци)
а за куран и други тракатанци(без навреда) да не збориме.
You realy need to take your medications :lud:.Иначе јас убаво ти викам не е добро да се учи религија само ќе те наведе да се плашиш.Тоа знаење што го имаш за Господ е повеќе од доволно.
не јас го сакам господ и ги почитувам исус и буда и сакам да даознавам нови работи за религијата и знам дека нема да се плашам.
Плашењето е за пролетерите(комуњарите) кој ни самиот комунизам не го сваќаат туку се плашат од него и веат носат црвени марами.
Не учи за религија,џабе потрошен дел од твојот живот,само ќе те ограничи со некој правила и место да го сакаш Бог ќе те натера да се плашиш од Него.
исто ко да прашаш: дали бил Евреј или столарАха,а да те прашам нешто Исус што бил пророк или Божји син?
Од каде пак знаеш ти дали јас го почитувам Бог?Од Господ не треба да се плашиш туку само да му бидеш благодарен што ти подарил живот и да се стремиш да се споиш со Него.ALFA-та мене може да ми наштети затоа може ќе се исплашам,но Господ мене нема да ми наштети и да сакам само можам сам да си наштетам.Ti ne samo sto ne se plasis od nego tuku nego ni pocitauvas,nitu pak veruvas.....
A da te zastane ALFA navecer ima da se poseres od strav
Сакаш да кажеш дека Тој бил и едно и друго?исто ко да прашаш: дали бил Евреј или столар
да, и Син Божји и Пророк и столар и Евреј.Сакаш да кажеш дека Тој бил и едно и друго?
Ама во Куранот пишува дека тој бил само Пророк а не и Божји пратеникда, и Син Божји и Пророк и столар и Евреј.
Добро. Нека пишува.Ама во Куранот пишува дека тој бил само Пророк а не и Божји пратеник
Ама во Куранот пишува дека тој бил само Пророк а не и Божји пратеник
Jas ne ve razbiram ovde.Toa e vsusnost i vistinata....
Jas ne ve razbiram ovde.
Prorok znaci bozji pratenik. Toa ima ista smisla.
Ама во Куранот пишува дека тој бил само Пророк а не и Божји пратеник
Едноставно: Синот божји, дел од светата Тројка, единствениот преку кој ни има спас, Месија, испратен од бога да ги плати гревовите кои сме ги направиле ние луѓето, да умре за нас само да ни покаже дека бог сеуште мисли на нас.