Регресија

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Мене ме интересира дали прошлите животи што ги видела Лемуријанка се поврзани или рандом. Дали некои одлуки или случки од овој живот се последица неккава од предходните.

Веќе сте досадни со тоа лото. Не иде тоа така
Да сите се поврзани и се одговор на прашањата поставени пред регресијата. Точно е дека многу случувања во овој живот се последица на одлуки донесени во минатите животи.

P

Peaceful Anger

Гостин
Postoje dvije tehnike regresije, hipnotička i nehipnotička. Nehipnotička regresija se radi u svjesnom stanju i nema negativnih efekata, niti je osoba tokom regresije u transu. Sve se odvija u potpuno svjesnom stanju i ne postoji nikakva opasnost ni tokom, kao ni nakon regresije. Za ovakvu vrstu vraćanja u prošle živote potrebni su vjera, opuštenost, tišina i prethodni razgovor s klijentom, kao i dobra obučenost osobe koja radi regresiju. Bitno je porazgovarati o razlogu zbog čega osoba želi da se vrati u neki od svojih bivših života, objašnjava ovaj poznati astrolog.
Kako ističe, tokom regresije se moraju postavljati veoma jasna i konkretna pitanja i nikako se ne smije sugerisati, jer je klijent veoma podložan sugestijama i uobraziljama.
Вика дека е нехипнотичка регресија, а после вика треба опуштеност и клиентот е многу сугестивен во таква состојба:tapp:

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Вика дека е нехипнотичка регресија, а после вика треба опуштеност и клиентот е многу сугестивен во таква состојба:tapp:
затоа треба да се пази кај кого се оди.

Да сите се поврзани и се одговор на прашањата поставени пред регресијата. Точно е дека многу случувања во овој живот се последица на одлуки донесени во минатите животи.
Интересно, фала :smir:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не ми кажа што виде за иднината! Ме интересира што е тоа што не е сјајно, ќе може ли да ми одговориш?

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Не ми кажа што виде за иднината! Ме интересира што е тоа што не е сјајно, ќе може ли да ми одговориш?
Мислам дека Лемуријанка ќе се сложи со следното.
Економска и социјална светска нестабилност, беда и сиромаштија, болести, вирус и војни..
Намалување на светската популација значително, но оние кои ќе имаат духовен имунитет ќе останат и тие случувања
нема да ги допираат нив, но сето тоа што е негативно е променливо и ако навреме човештвото духовно созрее ништо од тоа нема да се случи.
Но сепак на крајот еден дел од луѓето кои ќе изберат ќе еволуираат духовно и ќе бидат она што беа пред падот на човештвото односно ќе
има возобновување на рајската градина.

--- надополнето ---

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Навистина жалам што неможам да зборувам за своите увиди во мојата регресија. Златкорис ја напиша вистинската работа, она што би го кажала и јас. Постои целосна поларизација во општеството на секој план, и крајно време е секој да се определи на која страна ќе застане.За исбор ги има само Светлината или темнината.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Навистина жалам што неможам да зборувам за своите увиди во мојата регресија. Златкорис ја напиша вистинската работа, она што би го кажала и јас. Постои целосна поларизација во општеството на секој план, и крајно време е секој да се определи на која страна ќе застане.За исбор ги има само Светлината или темнината.
Хм...ова ми звучи како само уште една догма! Ако не сте со нас, тогаш сте против нас!
"Светлината" и "Темнината" се различни работи за различни луѓе! За некој муслиман на пример, светлината е општество каде владее шеријат! Каде хомосексуалците се бесат, жените мора да ги слушаат мажите за се, каде каменувањето е нормална казнена постапка.....Но за мене тоа е итекаква "Темнина"!!
Што е таа "Светлина" и што е таа "Темнина"?!:toe:

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Хм...ова ми звучи како само уште една догма! Ако не сте со нас, тогаш сте против нас!
"Светлината" и "Темнината" се различни работи за различни луѓе! За некој муслиман на пример, светлината е општество каде владее шеријат! Каде хомосексуалците се бесат, жените мора да ги слушаат мажите за се, каде каменувањето е нормална казнена постапка.....Но за мене тоа е итекаква "Темнина"!!
Што е таа "Светлина" и што е таа "Темнина"?!:toe:
Душата е без полова и љубовта не познава граници.
Оние кои ќе еволуираат во Светлосни битија тоа нема да зависи од нивната религија или нација ниту од тоа дали се хомосексуалци.
Тоа ќе зависи само од она што има во нив и од нивните избори, и колку повеќе влегуваме во лагата толку потешко можеме
да ја прифатиме вистината.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Оние кои ќе еволуираат во Светлосни битија тоа нема да зависи од нивната религија или нација ниту од тоа дали се хомосексуалци.
Тоа ќе зависи само од она што има во нив и од нивните избори, и колку повеќе влегуваме во лагата толку потешко можеме
Знаеш ли Пилат што го запраша Исуса?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А вистината е....? И што после таа еволуција? Ќе нема негативност, несовршеност...?
Lemurijanka спомена дека како избор ја имаме светлината и темнината, твојов одговор не дефинира што е таа "светлина", не се исти нешта позитивни или негативни за сите! И Луцифер е светлосно суштество! - Lucis (светлина) Ferre (содржи, носи)

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
А вистината е....? И што после таа еволуција? Ќе нема негативност, несовршеност...?
Lemurijanka спомена дека како избор ја имаме светлината и темнината, твојов одговор не дефинира што е таа "светлина", не се исти нешта позитивни или негативни за сите! И Луцифер е светлосно суштество! - Lucis (светлина) Ferre (содржи, носи)
Oние што ќе еволуираат во Светлосни битија ќе учат и ќе се развиваат преку љубовта затоа што развојот на душата и Светлината
не е ограничен во ниедна форма.
А другите кои ќе изберат да ја отфрлат љубовта и целосно ќе се ориентираат на матријалното и задоволување на своите ниски страсти
ќе продолжат во ново живеење како паразити и ѕверови кои ќе му служат на негативниот поларитет.

Широка е портата која води кој проклетството мнозина ќе поминат таму, а малкумина ќе поминат низ тесната порта односно
ќе еволуират духовно.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Oние што ќе еволуираат во Светлосни битија ќе учат и ќе се развиваат преку љубовта затоа што развојот на душата и Светлината
А другите кои ќе изберат да ја отфрлат љубовта и целосно ќе се ориентираат на матријалното и задоволување на своите ниски страсти
ќе продолжат во ново живеење како паразити и ѕверови кои ќе му служат на негативниот поларитет.

Широка е портата која води кој проклетството мнозина ќе поминат таму, а малкумина ќе поминат низ тесната порта односно
ќе еволуират духовно.
Има време за сите, со вечноста им е загарантирано на сите.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

ќе еволуират духовно.
Поларностите постојат со цел, никогаш неможе да се исклучи, уништи или потисне било која поларност, без разлика на се.
Единствено проклетство е неможноста да се разбере тоа, затоа што само тогаш одредени нешта ги перцепираме како зло, како непотребни итн. Еволуцијата од било кој вид, нема крајна цел, таа е процес кој никогаш незапира.

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Поларностите постојат со цел, никогаш неможе да се исклучи, уништи или потисне било која поларност, без разлика на се.
Единствено проклетство е неможноста да се разбере тоа, затоа што само тогаш одредени нешта ги перцепираме како зло, како непотребни итн. Еволуцијата од било кој вид, нема крајна цел, таа е процес кој никогаш незапира.

Се освен Љубовта нема цел.
И Ipsissimus очигледно си се определил за темната страна за која си загрижен дали ќе опстои.
Имаш погрешно сваќање мислиш дека Бог ќе го уништи сето она што е зло и сите оние
што избрале темнина.
Не тоа не е така Бог односно Љубовта само создава живот креира подарува не се
брани и одмаздува неизмерна е Неговата милост.

Она што уништува и згаснува живот она од што се плашат оние кои го избрале нечистото е
всушност тоа што тие постанале.
Злото уништува се па и самото себе затоа што таква е неговата природа и кога наскоро ќе нема од
каде да црпи енергија ќе почне да се уништува самото себе.
Хиерархијата на злото е поставена врз корист и измама сила и нечистост, зарем таков водач може да се избере во кого се е спротивно на Љубовта и животот?

Но сеуште има време за пресврт и преобразба време да прозбори нашето срце доколку избереме да
го слушнеме.

Можеби ќе разбереш дека љубовта е целта на постоењето
затоа што животот има цел да постои низ вечноста,
а злото само негира и уништува само онаму каде
што нема љубов.
Затоа што каде има Љубов нема зло, поголема сила
од Љубовта непостои.

Kajgana Shop

На врв Bottom