Дали виртуелниот свет е подобар од реалниот?

Член од
12 јули 2010
Мислења
31
Поени од реакции
2
Па и едното и другото си имаат предности али реалноста секогаш ја ставам пред виртуелното...

InSuLaNeR

A man who never was a boy.
Член од
13 јули 2009
Мислења
878
Поени од реакции
107
Па ова прашање да го поставиш за некоја година понатаму...т.е. кога овие направите на следните видеа ни бидат лесно достапни и ефтини сигурно ќе дадеме малку поинакви одговори.

Хммм.... добри видеа за виртуелниот свет ама ипак реалниот свет е светот во кој живееме и тоа е тоа!

Член од
20 јануари 2009
Мислења
658
Поени од реакции
544
незнам шо ме мана точката, влегов во сајбер врска со една од бразил, и многу навлегов во “врската“, знам делува смешно и глупо ама ете....

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
виртуелниот е подобар само кога не си станал компатибилен со средината во која реално опстојуваш.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Кога ебеш пиќе убаво ти е, а кога ебеш рандом дупка од писито те боли џони после така? Па да видиме кoе е подобро XD

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Јас верувам дека виртуелниот свет е на пат да стане нов порок со симптоми на зависност. Колку само неприметно те навлекува, те вовлекува и не те пушта!
Почнува безазлено како комуникација со луѓе која не те оптоварува, дури те опушта, растеретено од физички и низа други предрасуди... По некое време се фаќаш себеси дека користиш секоја трошка време да „ѕирнеш“ што има ново (сосема необавезно и не дека нешто страшно те интересира, чисто онака?!?!?) Пак по некое време приметуваш дека покрај новите nick-ови што си ги запознал, кој знае од кога не си се видел со ортаци од средно... За сонце да не правам муабет...
И така, сосема спонтано приметуваш дека си попримил бледо-жолта нијанса на фацата и си заборавил како мирисаат липите низ нашиот мил град...
Нема простор за споредба кој свет е подобар. Виртуелниот свет не е свет, туку само модулирана слика со кулиси зад кои се кријат многу различни табиети и стварности.
Светот каков што го замислил нашиот Креатор е ткаенина од визуелни перцепции и сите сетила вклучени во комлетната претстава.
Каков е тој свет во кој нема мирис, вкус и допир? Во најмала рака фаличен!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Виртуелниот свет не боли,реалниот е лош...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Виртуелниот свет не боли,реалниот е лош...
Така си мислиш... и двата болат. Само во едниот можи да те познае некој во два муабети... а во другиот ја гледаат Моника Белучи на аватар.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Така си мислиш... и двата болат. Само во едниот можи да те познае некој во два муабети... а во другиот ја гледаат Моника Белучи на аватар.
Е колку боли виртуелниот?Некој те земал на заб и те пцуе по сите теми и ти веднаш главата да не ја врзуваш? :icon_lol:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Е колку боли виртуелниот?Некој те земал на заб и те пцуе по сите теми и ти веднаш главата да не ја врзуваш? :icon_lol:
От кај знајш... можи да се прам дека не читам, ама можи и да си ја врзвам глата...

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Не можеме да бидеме повредени во виртуелниот свет, тука си во право. Но сепак е само илузија. Можам да бидам која сакам и каква сакам виртуелно за во реалниот свет да бидам нешто сосема друго. Реално си е реално, вива сокови : )

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
От кај знајш... можи да се прам дека не читам, ама можи и да си ја врзвам глата...
:pos: :pos:
Тогаш за мене си кажувам,јас не ја врзувам главата и мирно спијам без разлика кој виртуелно ме мрази :)Додека реалноста е посурова...треба да платиш гајба пиво,а овде можеш да почастиш со икона :icon_lol:

--- надополнето ---

Не можеме да бидеме повредени во виртуелниот свет, тука си во право. Но сепак е само илузија. Можам да бидам која сакам и каква сакам виртуелно за во реалниот свет да бидам нешто сосема друго. Реално си е реално, вива сокови : )
Да,можеш да бидеш кој сакаш,затоа разочарувањата се во реалноста кога ќе го сретнеш тој човек.Вива сокови :icon_lol:

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Да,можеш да бидеш кој сакаш,затоа разочарувањата се во реалноста кога ќе го сретнеш тој човек.Вива сокови :icon_lol:
Затоа што си добил слобода од виртуелниот свет да се занесуваш, после ќе си трпиме.. бар сме го научиле тоа пред да почнеме и виртуелно да живееме :) А што ако ме хакнат и ми го заебат виртуелниот живот е тогаш стварно ќе си врзувам глава :pos:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Е дури тогаш нема живот,ќе објавиш на сите страни дека „заминуваш“ може и виртуелен погреб да добиеш :pos:

Патем,никогаш не сум била банирана од кајгана,можеби навистина боли да ти го одземат виртуелниот пашалак :))) (и сега од ацид добивам бан за забава)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Иди кажи и го ова на Искра, во секој втор пост ме вреѓа, мисли ќе ме повреди :)

Море, и во реалноста си Вери Нојс Грл :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom