MACEDONIA TIMELESS - new PR video

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Еве ви рецензија од г-динот Героски

ПОВТОРНО ЛИЦЕМЕРИЕ ДО МАКСИМУМ!!!

http://geroski.mk/taka-se-pravi-toa/

Така се прави тоа
Објавено во: Дневник | 12.06.09
Режисерот Игор Иванов – Изи со својата осумдесетчлена екипа го изработи вториот спот за туристичка промоција на земјава под наслов “Македонија вечна“. Своето сценарио Изи го предал во исто време со тоа на Милчо Манчевски.
Наместо да се оптоварува со критика на спотот на Манчевски, кој на многумина не ни се допадна поради политички коњуктурните пораки дека Македонија е вечен и непобедив воин, младиот Изи се фати на работа и својот однос кон темата го покажа не креативен начин.
Ми се допадна Македонија од спотот на Изи. Живописна, продуховена, емотивна и топла. Вечна, се разбира.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Јас плукав по првиот спот. Не ми се допадна воопшто. Овај ми се допаѓа. Не само што нема да го плукам, туку и ќе го пофалам. :toe:
Ne znam zosto si plukal ti, jas zboram za plukacite koi vreskaa kako toa vo spotot imalo anticki elementi, kako toa vo spotot imalo provokacii i kako vo spotot imalo kurac palac raboti. istite gi gledam i sega samo druga rezija, za tie plukaci zboram koi se von forumov.
A sto se odnesuva do dvata spotovi sporedba ne znam dali e mozna mene sepak prviot mi e bolji ovoj nekako kako da mi zavrsuva kaj paunot pa posle nekako kako nalepeno plus ide ona so Bigorski i Ohrid kako secnat na pola e.
Vo sekoj slucaj se sto zavrsuva so Macedonia Timeless za mene e Ok.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Ne znam zosto si plukal ti, jas zboram za plukacite koi vreskaa kako toa vo spotot imalo anticki elementi, kako toa vo spotot imalo provokacii i kako vo spotot imalo kurac palac raboti. istite gi gledam i sega samo druga rezija, za tie plukaci zboram koi se von forumov.
A sto se odnesuva do dvata spotovi sporedba ne znam dali e mozna mene sepak prviot mi e bolji ovoj nekako kako da mi zavrsuva kaj paunot pa posle nekako kako nalepeno plus ide ona so Bigorski i Ohrid kako secnat na pola e.
Vo sekoj slucaj se sto zavrsuva so Macedonia Timeless za mene e Ok.

Првиот не ми се допадна затоа што, некако не ми ја представи земјата како изгледа денес, туку се беше сконцентрирано на минатото и беше како приказна по историја. На новиов некако е убаво споено тоа, демек имаме минато, ама денес сме многу фенси-шменси. И плус, многу ми се допаднаа кадрите од природните убавини, онака, вода, зеленило... И да.. преодите од еден кадар во друг се исто добри, според мене.

Да не живеев овде и да го видев вториов спот, ќе посакав да одпатувам во Македонија:toe:

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Првиот не ми се допадна затоа што, некако не ми ја представи земјата како изгледа денес, туку се беше сконцентрирано на минатото и беше како приказна по историја. На новиов некако е убаво споено тоа, демек имаме минато, ама денес сме многу фенси-шменси. И плус, многу ми се допаднаа кадрите од природните убавини, онака, вода, зеленило... И да.. преодите од еден кадар во друг се исто добри, според мене.

Да не живеев овде и да го видев вториов спот, ќе посакав да одпатувам во Македонија:toe:
А, вака искрено ако не живееше тука и ако го видеше само првиот спот што ќе помислеше?

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
од се поделби да напраиме ... ц ц ц

неможе ли едноставно и првиот и вториов спот се Прекрасни ...:toe:

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
од се поделби да напраиме ... ц ц ц

неможе ли едноставно и првиот и вториов спот се Прекрасни ...:toe:
Не е до поделбите, до лицемерието е. Што се не се изнакажа за спотот на Милчо, а сега сите доаѓаат со констатацијата "Е ОВА Е ВИСТИНСКОТО, А НЕ ПРВИОТ". Мене, како што кажав и двата спота ми се одлични, ама ме нервира дволичноста...

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
А, вака искрено ако не живееше тука и ако го видеше само првиот спот што ќе помислеше?
Кај живеат овие жити се?!?! За грев се...:toe:

Абе оти така зборувате? Па спотовите се прават за да привлечат туристи, а не да ги набркаат. А се знае како се привлекуваат туристи, со комерцијални спотови кои покажуваат какви услуги ќе добијат доколку дојдат. Кај на првиот спот се гледаше што би добиле освен некои магариња и коњи и луѓе со руво облечени како јети?

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47

Абе оти така зборувате? Па спотовите се прават за да привлечат туристи, а не да ги набркаат. А се знае како се привлекуваат туристи, со комерцијални спотови кои покажуваат какви услуги ќе добијат доколку дојдат. Кај на првиот спот се гледаше што би добиле освен некои магариња и коњи и луѓе со руво облечени како јети?
Па, тогаш одговори ми едноставно - што ќе помислеше ако не знаеше за МК и го погледнеше само првиот спот? Немаше ништо да те заинтригира?

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Па, тогаш одговори ми едноставно - што ќе помислеше ако не знаеше за МК и го погледнеше само првиот спот? Немаше ништо да те заинтригира?

Ти одговорив бе.

Напишано од yin yang

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Prviot e grev na Milco-ta, vtoriot e aren iako go prael kelesh.

Imajte na um, nasa e, si ja sakame, ke si ja sakame i gnasna kakva sto e po sokacite, polna gjubre i gnilez, no ke ja sakame sekako.....poentata e da gi privleceme keleshite stranski da dojdat, ne samo pari da poarcat za da ima tro pojke lebec za narodecot, ami i nim da im se potpridopadne za da ne ne gnasat na neznajnost.

P.S. Milco e genij koj napravi najutka, Izi e pedofilen kelesh koj kako i kjorava kokoshka, konecno uspea da ubode nekoe zrnce, pa ne se isposra, konecno!
Genijot se posra, posrankoto konecno pogodi.
Inaku, jas ne sum sorosid, samo samo realen.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Си имаше тема за спотот на Милчо и таму се дискутираше за тој спот, тука дискутирајте за овој и намалете со меѓусебните препукувања.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Алал да му е!

А има негде официјално инфо нешто, се пушта ова негде по светов, кога е направено, нешто, нешто?
Извор: http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=61394125227&id=16&prilog=0&setIzdanie=21711
Има, во твојот најнеомилен весник:). Старовремски ти бил...:pipi:

Да одиме во оваа Македонија!

Останати вести
Бела книга за „Белите мугри“
Печати | Прати ја страницата | Врати се назад Во промотивниот спот, кој по нарачка на Владата го изработи Игор Иванов - Изи, Македонија не е само антички локалитети, фолклор и манастирски конаци,туку и млади насмеани луѓе, алпинисти, параглајдеристи, коњаници на зајдисонце...

Новиот спот за туристичка и културна презентација на Македонија во продукција на „Пристоп МК“ и во режија на Игор Иванов - Изи, беше промовиран вчера во клубот „Тренд“.

Спотот е нарачка на Владата за поширока културна и туристичка промоција на Македонија и е наменет за емитување странски ТВ-програми. Втор е во циклусот „Македонија - вечна“, по неодамна промовираниот спот на Милчо Манчевски.

Оваа видеопрезентација е своевидно патување низ природните убавини, културното наследство и туристичките потенцијали на Македонија и, за разлика од спотот на Манчевски, содржи и современа димензија - Македонија не е само античкото наследство, галичката свадба и манастирските конаци, туку и алпинисти, параглајдеристи, девојки што јаваат на коњи и насмеани лица на глисер на Охридско Езеро.

На спотот на Изи работеше 80-члена интернационална екипа, составена од врвни филмски професионалци од Македонија, Англија, Хрватска, Словенија, Србија и Белгија.

Директор на фотографија е Џајлс Натџенс, музиката е на Златко Ориѓански, во продукција на студиото „Ентерпрајз“ на Валентино Скендеровски, сценограф е Игор Тошевски, монтажер – Нина Велниќ, а костимите се на Жаклина Крстевска и Бланка Будак.

Продукцијата е работена во периодот од 1-ви април до 10-ти јуни, на познати и атрактивни туристички локации во Охрид, Скопје, Матка, Витачево, Галичник, Јован Бигорски, Струмица, Стоби... Снимен е на 35-милиметарска филмска лента, а користена е високопрофесионална техника, која вклучува три филмски камери, специјална камера на хеликоптер, најсовремена сценска техника и осветлување.

Постпродукцијата е работена во Словенија, Австрија, Хрватска и Македонија. Спотот чини околу 200 илјади евра.

Игор Иванов во моментов работи на неговиот нов игран филм, насловен – „Соба со пијано“.

Во рамки на промотивниот циклус, треба да бидат изработени вкупно пет спота, кои ќе ја претстават нашата земја како пожелна туристичка дестинација. Првите два (Манчевски, Иванов) се општи, а другите ќе бидат тематски специјализирани - за виното, за Охрид и за археологијата.

Целта на кампањата е да ги прикаже природните и културните богатства на земјава, да предизвика културна размена и да привлече поголем број туристи.

Член од
3 декември 2008
Мислења
321
Поени од реакции
8
Гледај добро 39-41 секунда, типот фрла јаболко кое се претвара (веројатно технички пропуст на пост продукцијата) во пинг понг топче...За на крај девојката во рака да прифати повторно јаболко...

Бладаш, многу бладаш.

Најди го пинг понг топчето на сликиве.:toe:

Абе ко од волци да се браниме.

Prviot e grev na Milco-ta, vtoriot e aren iako go prael kelesh.

Imajte na um, nasa e, si ja sakame, ke si ja sakame i gnasna kakva sto e po sokacite, polna gjubre i gnilez, no ke ja sakame sekako.....poentata e da gi privleceme keleshite stranski da dojdat, ne samo pari da poarcat za da ima tro pojke lebec za narodecot, ami i nim da im se potpridopadne za da ne ne gnasat na neznajnost.

P.S. Milco e genij koj napravi najutka, Izi e pedofilen kelesh koj kako i kjorava kokoshka, konecno uspea da ubode nekoe zrnce, pa ne se isposra, konecno!
Genijot se posra, posrankoto konecno pogodi.
Inaku, jas ne sum sorosid, samo samo realen.

Мене ми личиш на исфрустриран момак на кого му пречи секој што ќе направи нешто успешно.

Спотот на Милчо доби прва награда во светски рамки за најдобро направен спот за привлекување туристи.

п.с. види го на Индија.

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
Значи какви болни копилиња и изроди...А бе и на форумов имало експерти по СЕШТОЛОГИЈА!!! А бе од каде сте сите квалификувани да ми коментирате (и тоа арогантно демек 100% сигурни сте) за тоа дали има уметничка вредност спотот (и првиот и вториот !!!) или не!!! Мене ми се бендисаја двата!!! Ама јас не се трудев да му најдам мана!!!

За претходниот од Милчо че речам дека не само шо че ги заинтригира странците, туку и нас на МАКЕДОНЦИВЕ ни ги буди заспаните патриотски чувства!!! А за најдувањето мани оти се се вртело околу антиката и културното наследство че ви речам дека ТУКА НИ Е МОЖНОСТА да чариме некој турист!!! Секако немаме луксузни хотели, песочни плажи, салам патеки за скијање со исправни жичари и сл. Во тој поглед сите се подобри од нас и Охридското езеро не не спасува...Нас не спасуваат Манастирите, Црквите, Археолошките локалитети, Селата и националните јадења, неистражените пештери(Француски тимови идат да ги истражуваат), фронтовската линија од 1 Св. Војна и т.н. ЗНАЧИ АЛТЕРНАТИВНИОТ ТУРИЗАМ ни е СПАС!!!

Во едно Англиско списание за туризам имаше приказна за МАКЕДОНИЈА, како за историска земја која е непозната за туристите и пишуваше: Ако сакате да ја избегнете гужвата одете во Македонија!!!

И за крај МАКЕДОНИЈА нема шо да се срами од минатото туку од СЕГАШНОСТА!!!!

ЗАТОА ДА ГО ИСТАКНЕМЕ ОНА СО ШТО СЕ ГОРДЕЕМЕ И ОНА ШТО ДРУГИТЕ ГО НЕМААТ!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom