Јас многу сакам то да се случи, ама нема да се случи. Ги анализирам луѓето околу мене секој ден и ...ништо. Јас на пример не можам да дискутирам за Македонија смирено (значи се палам ко мајмун, оти не е ова една година, две...маста ни ја извадија 20 години скоро) и сега ко ќе почнам со некој муабет за името одма ти вели абе знајш не треба ама то е мора, шо да прајме, мора да се оди напред, бла бла бла. И му викаш кај ќе одиш напред, како го замислуваш то и спреман одговара ЕУ,НАТО (знајш од кој е спремен, навиен, така?).Е то е, во меѓувреме мисли како да врзи крај со крај (ако е од посиромајте) или мисли кај да му ја дувни на одмор (од овие другите). И ти викаш револуција....Јас викам не му е дожежено салам на овој народ. Си бевме навикнати во СФРЈ убајна лежи лебу да те јадам, шубо југословени не сакаа сите (дури и грците, јес) и сега шо му требаше самостојност, па проблеми, егејци, име, никој не неќи, сите против нас...абе дај пак назад пари, шетање, ќе се замарам сега Александар, Грците, аман веќе.....Е така мисли просечнио македонец. Си пукам од мака ама то е