Албански партии бараат федерализација на Македонија

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
glavni problem svih naroda u okruzenju albanaca je da oni misle da oni nama nesto daju sto nama ne pripada i da mi zato treba da smo zahvalni.
Наброј ми земји во кои ги имате истите права како во Македонија.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Ko prvo: pribrani bea albanci od Kosova, sepak i pred toa imase tuka albanci.

Ko vtoro: koj toa gi pribral, koj ste toa vie? Najdi mi semejstvo makedonsko koe sto primil doma nekoj albanec od Kosova.
Primeni bea od albancite vo Makedonija. :toe:

Pa toa ako ne e bivanje ne znam sto e. :toe:

A nie od sto opstojuvame?
Pa edno e sigurno od crna ekonomija ne opstojuvame. Da moze da imame drzavni rezervi, da se upravuva drzavata po ekonomski terk,nie sme zaokruzena ekonomsko-finansiska politicka celina? Sto do toa ima Kosovo. Samo crna ekonomija i iselenici koisto prakaat evra (po obvrska) za familiite i za tkn. drzava Kosovo. Za cela sreka za vas ,edinstveno sto ima Kosovo e nasledena izgradena drzava vo smisla na infrastruktura od Srbija, koja za zal samo ke ja upropastite .

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Напишано од QuarkPa drzavata Makedonija se sostoi i od albanci, drzavata Makedonija ja gradat i albanci be lepi. E sega ne ocekuvaj da nekoj albanec sedi so vkrsteni race dodeka mu go ubivaat "bratot" vo sosedstvoto. Fala Bogu deka ke reagira i ke izdejstvuva i drzavata da reagira.
Па нормално значи сепак сум имал право.Значи сепак државата реагираше а не неколку фамилии кој примија свои роднини од срамот згора.Сеа да не те фати некоја нервоза велам "од гревот згора"oти познавам фамилии кој зажалија што примија "гости".Зборувам за албански фамилии кој пак примија од немајкаде.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Па нормално значи сепак сум имал право.Значи сепак државата реагираше
Nikoj ne go negira toa.
Poentata bese da ne se trubi so ona "Makedonija gi primi kletite kosovari bla bla bla..." zatoa sto Makedonija kolku e na makedoncite tolku e i na albancite, a albancite toa go sfakjaa kako svoevidna obvrska, da im pomognat na albancite od Kosova. :toe:

Pa edno e sigurno od crna ekonomija ne opstojuvame. Da moze da imame drzavni rezervi, da se upravuva drzavata po ekonomski terk,nie sme zaokruzena ekonomsko-finansiska politicka celina? Sto do toa ima Kosovo. Samo crna ekonomija i iselenici koisto prakaat evra (po obvrska) za familiite i za tkn. drzava Kosovo. Za cela sreka za vas ,edinstveno sto ima Kosovo e nasledena izgradena drzava vo smisla na infrastruktura od Srbija, koja za zal samo ke ja upropastite .
Aj neka se otkazi Makedonija samo edna godina od parite od iselenicite koi sto gi prakjaat tuka, pa ela posle da pravime muabet.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Nikoj ne go negira toa.
Poentata bese da ne se trubi so ona "Makedonija gi primi kletite kosovari bla bla bla..." zatoa sto Makedonija kolku e na makedoncite tolku e i na albancite, a albancite toa go sfakjaa kako svoevidna obvrska, da im pomognat na albancite od Kosova. :toe:

Aj neka se otkazi Makedonija samo edna godina od parite od iselenicite koi sto gi prakjaat tuka, pa ela posle da pravime muabet.
A drugoto,go negiras ili go ptvrduvas?
Nie ovde zborime za drzava i za banana-drzava, toa e ooogrooomna razlika.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
zatoa sto Makedonija kolku e na makedoncite tolku e i na albancite
Абе кварки зашо не викате вака за избори и за проблемот со името?
Или ова важи само кога се работи за вашите права?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
30
Поени од реакции
2
Наброј ми земји во кои ги имате истите права како во Македонија.

1.neosporavam da je situacija bolja no u grckoj ali jos to nije na nivou koji bi zadovoljio opravdane zelje albanskog naroda.

ovo sto je ICewoman napisala je tacno sto se tice kosova, ali glavni problem je u tome da zbog blokade srbije je vrlo tesko ukljucite se u noramalan zivot
i pokusati da se integirses u evropou jer s druge strane evropa preko
viza onemogucava normalnu fluktuaciju ljudi sa kosove do evrope itd.

Ај кажи ми за што сте дискриминирани? Чисто информативно.
Оти ви дадоа пратеници во собрание, ви дадоа да говорите албански во собрание, им дадоа на вашите деца албански паралелки, албанска квота по факултетите, право да го користите вашиот јазик во општините каде мнозинско население е албанско, право на јавни собири дури и со скандирање против Македонија (УЧК, УЧК, ИЛИРИДА итн.), имате свои градоначалници во многу општини. По средните школи каде што до пред 6-7 години имаше неколку албански паралелки, сега ги имате во истите школи 5 пати повеќе. Што сакате повеќе?
Барем кажи: "Сакам Голема Албанија" и крај на приказната, а не пишуваш работи безвезе.

П.С. Еве, гледам дека постовите ти се само на српски бидејќи не знаеш македонски, а во правилото пишува дека е дозволен само македонски јазик. Штом те оставиле да пишуваш на друг јазик, значи луѓето од форумот ти прогледале низ прсти, тоест не те дискриминирал никој.
1. zao mi je sto neznam da govorim makedonski i zbog toga se izvinjavam
i zahvaljeujem da mi je omoguceno da pisem na slicnom jeziku srpskom.
to pokazuje da je ovaj forum ok
2. nisam ja za VELIKU ALBANIJU jer je to nemoguce mada to nije velika vec ETNICKA ALBANIJA ali sam i za najbolje resenje koje ce zadovoljiti interese
alabnskoga naroda u makedoniji.

R

RAYTHEON23

Гостин
u danasnje vreme kada svi moramo da postujemo evropske parametre nije moguca
PODELA makedonije ali je moguca FEDERALIZACIJA makedonije i na taj nacin resenje
za ociglednu diskrriminaciju albnacu za koju je kriv sistem drzave a ne makedonski narod
da me pogresno ne svatite. Svi narodi imaju prava na iste uslove za razvoj pa samm tim i albanski.
каква федерација бе...а косово да биде федерација со србија!!!!

пази во македонија албанското прашање е РЕШЕНО!!!!!!!!

а вие сте пример за кршење на мегународноправо а и судот на правдата пресуди...вие сте во уставот на СРБИЈА...пази и ако косово се дели тогаш тоа е ништо друго ТУКУ реализација на Србскиот устав....не се нервирај за македонија...албанците веке не пагаат на радикали....знаеме како завршуваат тие!

1.neosporavam da je situacija bolja no u grckoj ali jos to nije na nivou koji bi zadovoljio opravdane zelje albanskog naroda.

ovo sto je ICewoman napisala je tacno sto se tice kosova, ali glavni problem je u tome da zbog blokade srbije je vrlo tesko ukljucite se u noramalan zivot

2. nisam ja za VELIKU ALBANIJU jer je to nemoguce mada to nije velika vec ETNICKA ALBANIJA ali sam i za najbolje resenje koje ce zadovoljiti interese
НЕМА подобро од рамковниот...јаимашлипрочитано прамбулата нанашиот УСТАВ:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
30
Поени од реакции
2
каква федерација бе...а косово да биде федерација со србија!!!!

пази во македонија албанското прашање е РЕШЕНО!!!!!!!!

а вие сте пример за кршење на мегународноправо а и судот на правдата пресуди...вие сте во уставот на СРБИЈА...пази и ако косово се дели тогаш тоа е ништо друго ТУКУ реализација на Србскиот устав....не се нервирај за македонија...албанците веке не пагаат на радикали....знаеме како завршуваат тие!
vidim da nepratis razovoj Kosove. ova nova drzava vec dugo nije deo Srbije.
a sto se ice albanskog pitanja ono ce biti resno onako kako to bude u interesu albanskog naroda u makedoniji.

belgijski model je najbolje resenje za makedoniju.
podela na dva jezicka dela + glavni grad

to je moj predlog, nista licno

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43

2
. nisam ja za VELIKU ALBANIJU jer je to nemoguce mada to nije velika vec ETNICKA ALBANIJA ali sam i za najbolje resenje koje ce zadovoljiti interese
Е сега кога повторно се јави дај кажи кои се тие права што треба да ги добијат Албанците а што досега ги немаат.Федерализацијата е опасна и сама по себе ќе донесе повеќе проблеми од колку што ќе поправи нешто.Ако е толку добра зошто не го федерализирате Косово па секој ентитет ќе си го остварува своето,туку со самото спомнување на федерализација на КОсово се појавуваат ОВК,УЧК,УЧПМБ курци палци и што уште не.

R

RAYTHEON23

Гостин
a sto se ice albanskog pitanja ono ce biti resno onako kako to bude u interesu albanskog naroda u makedoniji.

белгија ке се распаднеше за малце...памтиш...и по уставот на србија е дел од србија:toe:

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27

E vie sto mislevte ,ja cicavte Srbija cel vek i mislevte samo ke imate drzava ke se vika Kosovo i nekoj drug ke raboti za vas. E ja nema bate vise Srbija,sega vas ke ve cicaat,sega drugi vi se gazdi . Od edno demek ropstvo , od strana Srbija,preminavte vo demokratsko ropstvo od stranana zapdot . Trazili ste gledajte

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119

германскиот модел од 1940-1945 е најдобро решение за албанците,малку демократски ќе биде место убивање,СЕЛЕЊЕ,селење во една држава,2 држави(србија и Македонија) нема да си имаат проблем со малцинствата и ЕУ нема да се замара повеќе со Балканот!!!!
знаеш ли што ја ОДРЖАВА белгија КАКО ДРЖАВА????????
СЕДИШТЕТО на НАТО,нека се смени седиштето и да видиш дали ќе посоти Белгија како држава,или ќе биде поделена помеѓу фламонците и валонците(богатиот север и сиромашниот и мешан југ)

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
германскиот модел од 1940-1945 е најдобро решение за албанците,малку демократски ќе биде место убивање,СЕЛЕЊЕ,селење во една држава,2 држави(србија и Македонија) нема да си имаат проблем со малцинствата и ЕУ нема да се замара повеќе со Балканот!!!!
знаеш ли што ја ОДРЖАВА белгија КАКО ДРЖАВА????????
СЕДИШТЕТО на НАТО,нека се смени седиштето и да видиш дали ќе посоти Белгија како држава,или ќе биде поделена помеѓу фламонците и валонците(богатиот север и сиромашниот и мешан југ)
И?Да почнеме ако не а? Со иселувањето.Само од кого да почнеме од Кварк или Румз?:nenene::nenene:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Зошто Албанците неможат да живеат заедно со друг народ, само тоа се прашувам после коментарите на Ујкан...
Зошто само барат, барат и барат...
Зошто не си го постават обратното прашање , а што даваме ние на оваа држава, дали ги почитуваме институциите, дали и помагаме на полицијата или ги криеме криминалците, дали доволно се квалификуваме за работните места за кои кандидираме или сакаме да ги добиеме по етничка линиа, и на крај зошто не тргнат од фактот дека сме сите луѓе и најдобро за сите нас ќе биде кога државата така ќе не респектира...
Во спротивно нема крај на барањата и нема крај на зголемување на етничкиот јаз...
Незнам само што им фали на оние Албанци кои се интегрирале во општеството многу пред 2001 година, судии , доктори , пејачи, професори...
Имали потреба нонстоп да се бара има ли потреба Македонците да се осеќаат несигурно кога се во делови кај што мнозинството е Албанско...

И на крај државата во која живееме се вика Македонија а таа држава е една целина (односно дел од една целина) повеќе простор за делење нема....
Ако некој се осменли да бара федерализација ќе има големи срања ..
Сепак е премногу...

Kajgana Shop

На врв Bottom