Албански партии бараат федерализација на Македонија

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Предводени се од политичарите Хисни Шакири, Сефедин Хајруни, Бардуљ Махмути, лидерот на здружението на поранешните борци на ОНА, Изаир Самиу Баци, политичките затвореници Албанци, Шпатим Положани, Невзат Халили
Tuff izjavata koj ja dal....pa uste i komentirate nebare toa pametnite ludze pa sea ke mu ja mislime ....
jas ja gledam ovaa izjava kako obicna glupost...nemozes na covek e sto e tolku prost da mu se lutis ili sfatis ozbilno ....nemoze ednostavno.... za mene ovoa e isto kako covekon od makedonskiot klip so si kupil LEONKA...da kaze deka ke pravel makedonska oblast na tibet pokraj kineskite negoduvanja....a toa pa so studentite....koj bre studenti....tie sami so napravija fakulet....bez nikakvi zapazeni proceduri....toa za mene se casovi so "Subject" preminot od Kameno Doba u normalno civilizirano opstestvo....da kazes deka studiras e golema stvar ne e tuku taka...pa taka da od ovie so dale izjava koi sto ziveeat
gore po planinskite sela (kaj sto MTV 1 programa nema signal) ne treba ni izjavata da mu ja prenesat ama pusti novinari se ke napisat samo da profitiraat posebno pa onoj uslakot od A1 toj treba pocesno da proglasmie za Eden od Najgadnite licnosti vo MK....

Bajdawej ako neznaete koj e toj so leonkata so go sporeduvav eve vi link

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Љоптарска работа, секогаш бараат причина за тепачки.

Ако немаат со кого да се тепаат, меѓу себе ќе се испотепаат. култура и цивилизација, нема што.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
На тацна?И вие одбивте?Дај не зезај.Убаво му објаснив на пријателот а и ти добро знаеш како беше немора да се возбудуваш.Толку можевте или поточно кажано толку имавте подршка.
Se e vo ramkite na hipoteticki tvrdenja, osven neosporliviot fakt deka od "makedonska" strana bese ponudeno podelba. :toe:

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Se e vo ramkite na hipoteticki tvrdenja, osven neosporliviot fakt deka od "makedonska" strana bese ponudeno podelba. :toe:
Каква поделба?!

Доволно е да се одземат државјанствата на сите косовари и балисти населени во Македонија од 1941 г. т.е. нивните потомци (како што го стори тоа Литва, Литванија и Естонија) и чича мича завршена прича :)

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Каква поделба?!

Доволно е да се одземат државјанствата на сите косовари и балисти населени во Македонија од 1941 г. т.е. нивните потомци (како што го стори тоа Литва, Литванија и Естонија) и чича мича завршена прича :)
Fer i bratska, na parcelite na Mars.

Член од
18 август 2008
Мислења
680
Поени од реакции
33
Каква поделба?!

T.E. да падне нивниот вистински лидер,бранко,кој ги донесе заради гласови,т.е. направи нешто шо никој не го смислува..им даде државјанство,иако се на косово.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Не ми текнуе кој тоа понудил.Сеа и ти не ебавај сојки го направи ова како да е леб кој ќе го пресечеме и готова работа.Додуша нешто се подшушна и се слушна од болниот ум на Лјубџо и закочениот мозок на Џафери Арбен и празноглавецот Тачи ако мислиш на тоа, но како што реков тука заврши се.Држењето за мадина ти било болна работа.А некој стварно трчаше по орлојте мадина.Знајш,сега ќе паднат е баш сега ќе паднат............

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Не ми текнуе кој тоа понудил.Сеа и ти не ебавај сојки го направи ова како да е леб кој ќе го пресечеме и готова работа.Додуша нешто се подшушна и се слушна од болниот ум на Лјубџо и закочениот мозок на Џафери Арбен и празноглавецот Тачи ако мислиш на тоа, но како што реков тука заврши се.Држењето за мадина ти било болна работа.А некој стварно трчаше по орлојте мадина.Знајш,сега ќе паднат е баш сега ќе паднат............
Gleas kako ti tekna koga podrazmisli malku. Produzi taka, valjda ke ti tekne i na akademcite... :toe: :):)

Slusaj.... jas voopsto ne tvrdam deka ke bilo lesno ostvarlivo rabota, i dali ke go dozvolelе toa ili ne, onie sto gi drzele koncite.... ama cim nekoi drugi celo vreme gi drzele koncite, tie odlucuvale koga ke pocne, kako ke se odviva i koga ke zavrsi konfliktot, a voedno tie istite ne sakale podelba, zosto togas non-stop zamarate so toa deka albancite ja zapocnale vojnata za podelba, ama demek koga uvidele deka ne ke im uspee se transformirale vo borci za covekovi prava?

A vistinata e deka od sprotivnata strana se drznaa da ponudat takov neslaven rasplet. Sepak ja ke si saklucam deka batkive ne znaele koj toa vistinski gi drzi koncite, inace ne ke se kompromotiraa i posramotea do tolku.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Напишано од Quark Slusaj.... Jas voopsto ne tvrdam deka ke bilo lesno ostvarlivo rabota, i dali ke go dozvolelе toa ili ne, onie sto gi drzele koncite.... Ama cim nekoi drugi celo vreme gi drzele koncite, tie odlucuvale koga ke pocne, kako ke se odviva i koga ke zavrsi konfliktot, a voedno tie istite ne sakale podelba,
Глеаш и тебе ти текнува.Нели беше така?Непобитен е фактот дека некој контролираше.И кога беа најтешките моменти некој ги држеше конците и имаше каква-таква контрола над настаните.
zosto togas non-stop zamarate so toa deka albancite ja zapocnale vojnata za podelba, ama demek koga uvidele deka ne ke im uspee se transformirale vo borci za covekovi prava?
Па мислам дека 50% од борците на ОНА не ни знаеа за што се борат.А токму тие мислеа дека дошол моментот.
Sepak ja ke si saklucam deka batkive ne znaele koj toa vistinski gi drzi koncite, inace ne ke se kompromotiraa i posramotea do tolku.
Единствен паметен заклучок.Можеби знаеја ама се обидоја со глава низ ѕид,или па можеби се прецениле па помислија дека ќе ги фатат .....знајш ..орлојте..или пак како крајна можност останува дека можеби стварно незнаеле во што ја чисто сумнјам. __________________

А.Ќе заборавев.Па не беше баш поделба.Трампа би рекол.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Глеаш и тебе ти текнува.Нели беше така?Непобитен е фактот дека некој контролираше.И кога беа најтешките моменти некој ги држеше конците и имаше каква-таква контрола над настаните.
Jas samo izvadiv eden zaklucok od edna tvoja konstatcija. :toe: :)

Па мислам дека 50% од борците на ОНА не ни знаеа за што се борат.А токму тие мислеа дека дошол моментот.
Tie se skoro celosno irelevantni vo ovoj muabet.
Drug ja pravi i vodi vojnata, gi nasocuva slucuvanjata, gi crta planovite i gi proektira ocekuvanjata, tie samo se borat.

Единствен паметен заклучок.Можеби знаеја ама се обидоја со глава низ ѕид,или па можеби се прецениле па помислија дека ќе ги фатат .....знајш ..орлојте..или пак како крајна можност останува дека можеби стварно незнаеле во што ја чисто сумнјам.
Kako i da poglednes sram od akademici i premier imase Makedonija. :toe: :)

А.Ќе заборавев.Па не беше баш поделба.Трампа би рекол.
"Trampa" posle koja ne ke postoese Makedonija?!!!!!!
Neeeeeee zezaj..... :):)

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Напишано од QuarkTie se skoro celosno irelevantni vo ovoj muabet.
Drug ja pravi i vodi vojnata, gi nasocuva slucuvanjata, gi crta planovite i gi proektira ocekuvanjata, tie samo se borat.
Но тие се причината поради која ние мислиме дека војната беше почната и се водеше за отцепување.
Kako i da poglednes sram od akademici i premier imase Makedonija.
Јас би рекол дека конфликтот беше скроен пред "срамот од премиер" а овој ко слепец наседна.Беше искористен како .....ај сеа да не претерувам сепак беше премиер но наседна на нечија игра.
"Trampa" posle koja ne ke postoese Makedonija?!!!!!!
Neeeeeee zezaj....
Така барем велеја.

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
trampa posle koja ne ke postoese makedonija,taka si pisal prijatele!
jas pak prasuvam,a sega demek ja imame cela makedonija?

jas glasno go podrzuvav i seuste go podrzuvam ovoj predlog TRAMPA NA TERITORII.
ONA STO KE OSTANESE OD MAKEDONIJA ,BAREM KE BESE MAKEDONIJA .

jas posakuvam da se podeli so ZID,i vo toa sto ke ostane od makedonska makedonija
barem ke ziveeme kako luge.
do sega sto imame,makedonija bez ZID? se lazete aj neka mi kaze nekoj makedonec sto odi na bit pazar i vo stara carsija kako sto se odese porano.nemalo ZID?
SE LAZETE ZIDISTA IMA SEKADE NO VIE NE GI GLEDATE?

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
trampa posle koja ne ke postoese makedonija,taka si pisal prijatele!
jas pak prasuvam,a sega demek ja imame cela makedonija?

jas glasno go podrzuvav i seuste go podrzuvam ovoj predlog TRAMPA NA TERITORII.
ONA STO KE OSTANESE OD MAKEDONIJA ,BAREM KE BESE MAKEDONIJA .

jas posakuvam da se podeli so ZID,i vo toa sto ke ostane od makedonska makedonija
barem ke ziveeme kako luge.
do sega sto imame,makedonija bez ZID? se lazete aj neka mi kaze nekoj makedonec sto odi na bit pazar i vo stara carsija kako sto se odese porano.nemalo ZID?
SE LAZETE ZIDISTA IMA SEKADE NO VIE NE GI GLEDATE?
Многу сакам типови што размислуваат како тебе.
Утре ке поминам кај тебе да ти земам еден дел од дворот.

П.С. Ако не сакаш да дадеш ке те малтретирам:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom