Формирање на македонска политичка нација. Реалност или сон?

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
На добар пат сме кон првото.
ШТО ТИ Е ТЕБЕ?
Федерација знаеш што е? Ами нели се потпиша мајски рамковен договор, остај ти Тачи што јаде трици,тоа му е од навика.Игра на националните чуства за да добие политички поени оти е пола мртов.Ферерацијата е само предвреме завршен сон.

Член од
7 март 2009
Мислења
247
Поени од реакции
32
па да прашаш и 90% од Македонците ќе ти кажат ако се отселат Албанциве поубаво ќе живееме!!!!!!!
преиспитај се дечко што кажа??????/ако беше така немаше да се случи 2001,немаше да бараат некакви "права", вработувања кои само кај нас ги има(лабараториски глувци станавме) туку сите ќе ЗАСТАНЕЕ ЗА ЈАКА И МОЌНА МАКЕДОНИЈА но по се изгледа тие/дел од етносите-ТОА НЕ ГО САКААТ!!!!!!!
А кој рече дека го сакаат? Погледни ми ги другите постови и ке сватиш дека не тврдам такво нешто.

Јас зборувам дали вклучувањето на Албанците и другите во Македонската Нација како идеа е добра!!Јас сметам дека е. Тоа што они никогаш не би прифатиле е друга работа.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
А кој рече дека го сакаат? Погледни ми ги другите постови и ке сватиш дека не тврдам такво нешто.

Јас зборувам дали вклучувањето на Албанците и другите во Македонската Нација како идеа е добра!!Јас сметам дека е. Тоа што они никогаш не би прифатиле е друга работа.
тие да сакаа немаше МАКЕДОНИЈА до овој степен да дојде така да и ја не би ПРИФАТИЛ!!!!!!!!!!!!како прво он во моја држава ме негира,нејќе да се пише дека е МАКЕДОНСКИ државјанин туку се пишува дека е Албанец од Бјрм,бараат некои смешни права кои ни во САД нема такви права,туку сите се еднакви и сите се Американци!!!!!!!

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41

Абе Македонската нација е македонска не е албанска,бугарска,турска,српска,грчка едноставно името си го кажува своето.Не станува збор за прифаќање, Македонецот не може да биди ништо друг освен Македонец.
Ај прашај некој етнички албанец од Македонија што е и ќе видиш што ќе ти рече. И во парламентот пратениците си кажуваат што етност се и тоа е задолжително со уставот на Р. Македонија.
Идеата како идеа не е добра затоа што веднаш македонската нација станува политичка нација на тој начин.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе Македонската нација е македонска не е албанска,бугарска,турска,српска,грчка едноставно името си го кажува своето.Не станува збор за прифаќање, Македонецот не може да биди ништо друг освен Македонец.
Ај прашај некој етнички албанец од Македонија што е и ќе видиш што ќе ти рече. И во парламентот пратениците си кажуваат што етност се и тоа е задолжително со уставот на Р. Македонија.
Идеата како идеа не е добра затоа што веднаш македонската нација станува политичка нација на тој начин.
Грешката е во тоа што ги нарекуваме Етнички Албанци наместо Македонски Албанци како што всушност ги нарекуваат и самите Албанци во Албанија и од Косово.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom