и официјално РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИМЕТО - ГЛАСАЈ ТУКА

реферндум за името - генерална проба бр 1

• НЕ за промена на уставното име РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 264 86,3%
  • ДА за промена на уставното име РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 42 13,7%

• Вкупно гласачи
    306

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Море, море, тројна српска загриженост за Македонија. Мора да е до водата нешто...
Abre ostaj gi ti Srbite i Grchkite platenici kako mene Milojko i kompanija,nego gleaj sho kje napraat patriotite Grujo i Gjole so imeto,kako kje im go nabijaat do krajnici na narodot koga kje go smenat imeto pa ti batali vodata.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
intersno stanuva, nekoj luge do vcera plukaa kako vlasta ne sakala da go resi sporot so imeto i ne ke sme vlezele vo Nato i EU a vidi sega tie go branat imeto.Znaci kako da e imeto nema da se smeni. Sega ne samo sto patriotive ne se za smena tuku imame podrska i od tie do vcera sto baraa Severna Gorna Dolna i ne znam kakva Makedonija.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Тоа тие кога повеќе се сака и цени партијата одколку Татковината. На грците им се смееме за нивната ретардираност :vozbud: , а ние ?

E

emission

Гостин
Abre ostaj gi ti Srbite i Grchkite platenici kako mene Milojko i kompanija,nego gleaj sho kje napraat patriotite Grujo i Gjole so imeto,kako kje im go nabijaat do krajnici na narodot koga kje go smenat imeto pa ti batali vodata.
Не се секирај ти за тоа. Тие може само да се обидат да го направат тоа. Нема да успеат. Никој нема да успее да го смени нашето име.

Само биди сигурен дека твоите СДСС нема да дојдат на власт дури ни после обид за нешто такво. Затоа не се радувај залудно секако губиш. Освен ако не преминеш на победничката страна - Македонската.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
:nenene:
Не, не. Реков ТРОЈЦА Срби, не двајца Срби и еден грчки платеник

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Море, море, тројна српска загриженост за Македонија. Мора да е до водата нешто...

Offf po stoti pat:

Mene kako potomok na lugeto koj ginele za slobodata na ovaa teritorija mi e dolznost da se grizam za nejzinata idnina. Tie sto sega glumat nekoj patriotizam koga trebase nigde gi nemase. :smir:

Не се секирај ти за тоа. Тие може само да се обидат да го направат тоа. Нема да успеат. Никој нема да успее да го смени нашето име.

Само биди сигурен дека твоите СДСС нема да дојдат на власт дури ни после обид за нешто такво. Затоа не се радувај залудно секако губиш. Освен ако не преминеш на победничката страна - Македонската.
Pfff pobednicka strana, ne si ni svesen vo koj gom.a si zacapal.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Mene kako potomok na lugeto koj ginele za slobodata na ovaa teritorija mi e dolznost da se grizam za nejzinata idnina. Tie sto sega glumat nekoj patriotizam koga trebase nigde gi nemase. :smir:
Да, да, разбравме ти си патриотот на ОВАА ТЕРИТОРИЈА. Сите други се предавници - лажни патриоти. :helou:

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Да, да, разбравме ти си патриотот на ОВАА ТЕРИТОРИЈА. Сите други се предавници - лажни патриоти. :helou:
Тој смета дека србите биле ослободители на МК, во периодот од 1913-1945

Homer MakeDonski

*Матриот
Член од
14 јуни 2005
Мислења
823
Поени од реакции
87
и во право е
само ..до 1913 год.
И Србите како и останатите херои ја ослободија Македонија од стегите на Стамбол

За да ја затегнат на менгеме веќе со 2 валкана војна .
Кој тоа не прифаќа како такво или е
-некој кој не е Србин , па земајки си српски ставови има одредена цел на форумов...
или е Србин од кога пичи директно из опанке .
(Оно авганистанска народна смрде нам ноге јер извиру из гузице...)

Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40

Од кај си па ти толку сигурен бе дека нема да дојдеме на влас?

Член од
1 февруари 2009
Мислења
30
Поени од реакции
1
Колку и да е болно за македонскиот народ но реалноста е следана: послушното гласачко тело на ВМРО со амин на нивниот лидер на реферндумот под негова присилба на народски кажано за уши ќе бидат изнесени и ќе заокружат за промена на нашето име и на крајот ќе излези пак Грујо ќе биде со чисти раце и чиста совест затоа што народот сакаше така.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Ne trojna,treba da e 100%-na. Neli srbite se vo koalicijata kako i da se vikase,sto e na vlast? Taka da neka ne te cudi nivnata zagrizenost. Mada vo taa koalicija se mi se cini najgolemite patrioti se zagrizeni samo kako da se skrijat pod referendum za imeto,ili u prevod kako da im objasnat na lavcinjata deka ke treba da se glasa na toj referendum i toa predavnicki.

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Ne trojna,treba da e 100%-na. Neli srbite se vo koalicijata kako i da se vikase,sto e na vlast? Taka da neka ne te cudi nivnata zagrizenost. Mada vo taa koalicija se mi se cini najgolemite patrioti se zagrizeni samo kako da se skrijat pod referendum za imeto,ili u prevod kako da im objasnat na lavcinjata deka ke treba da se glasa na toj referendum i toa predavnicki.
Po se nema da vi se ispolni zelbata. Ke nema referendum, ke ima IZBORI. I tie ke bidat referendum na koi Makedoncite ke "ukinat" nekolku partii.

Kajgana Shop

На врв Bottom