Bratot
Стоик и Машкртник!
- Член од
- 27 јануари 2007
- Мислења
- 17.089
- Поени од реакции
- 4.499
Jas se slozuvam so vasata konstatacija, ostanuva na zborovi..
Ubavo si prasav, da mi se objasni da ja potpolnam mojata Neukost..
Ne sum videl nikade vo mediumi, nitu zvanicna najava deka Pocesnata titula mu e odzemena na LG. Ako mi e promaknata,, jas se izvinuvam, no bi ve zamolil za link, ili kopija od odlukata cisto za moja arhiva..... Znam deka LG be[e proglsen za pocesen predsedatel..
Kolku god da se saka da se pokaze cistinata, sepak ovde nesto e nedokazano..
Ako e taka, kako sto velite, a gore dole i bi se slozil so vas. Togas zasto seuste nema obvinenie protiv tie lica od segasnata struktura na DPMNE.. Koj gi amnestira i zasto..
ili ako spekulirame do kraj:
da receme deka LG ima valkani alista za BC.. i tie po site tie spekulacii bi bile od Finansiski ili materijalen vid (matni zdelki, privatizacii... itn...)
Prasanjeto SAMo se nametnuva.. Zasto togas Patriotot Gruevski ne go stavi Branko i Ljubco zaedno vo isti kos, i ne sprovede ovbinenie?? ili
Ako alistata na SDSM se od finansiski karakter (nema opravduvanje, no tie gi izgubija izborite), Togas od kakov KArakter se alistata na DPMNE ??? ili
Zasto se uste LG e na sloboda, ako SLUZBATA imala takvi NAODI, za drzavno rasturaanje i protivustavno deluvanje ???
Kade e Gruevski ?
Da li molcenjeto na BC, e karta BLANZ za Gruevski da go amnestira LG ?
Ili
So sto toa LG gi drzi i dvajcata ??? ili
Ako Gruevski e Cist, treba da go pritisne LG, koj pod pritisok bi propeal i za Branko, i site po red ??
na kraj, najglavnoto... Lustracijata ???
Od Sto DPMNE me ja sproveduva, istiot zakon koj go ima doneseno ??? So sto toa Makedonija e edinstven specificen slucaj vo cela Istocna Makedonija?
Od Sto DPMNE se plasi ???
Сеа финтава... зошто Груевски не ги стрела сите заедно.
Симни се малце на земја.
Македонија е уникатна земја во споредба со другите кои имаат своја државна служба, кај нас службата си има држава.
И гледајќи го отпорот кон лустацијата, очигледно е дека сите партии се само механизми на таа служба да си прави што сака со државава.
Ама не.. не е тоа интересен заклучок,знам, затоа ајде ние пак да си се расправаме на тема ВМРО-СДСМ... :kesa: