Kоалиција меѓу Црвенковски, Георгиевски, Бошковски и Тачи?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Jas se slozuvam so vasata konstatacija, ostanuva na zborovi..

Ubavo si prasav, da mi se objasni da ja potpolnam mojata Neukost..

Ne sum videl nikade vo mediumi, nitu zvanicna najava deka Pocesnata titula mu e odzemena na LG. Ako mi e promaknata,, jas se izvinuvam, no bi ve zamolil za link, ili kopija od odlukata cisto za moja arhiva..... Znam deka LG be[e proglsen za pocesen predsedatel..

Kolku god da se saka da se pokaze cistinata, sepak ovde nesto e nedokazano..

Ako e taka, kako sto velite, a gore dole i bi se slozil so vas. Togas zasto seuste nema obvinenie protiv tie lica od segasnata struktura na DPMNE.. Koj gi amnestira i zasto..
ili ako spekulirame do kraj:

da receme deka LG ima valkani alista za BC.. i tie po site tie spekulacii bi bile od Finansiski ili materijalen vid (matni zdelki, privatizacii... itn...)

Prasanjeto SAMo se nametnuva.. Zasto togas Patriotot Gruevski ne go stavi Branko i Ljubco zaedno vo isti kos, i ne sprovede ovbinenie?? ili
Ako alistata na SDSM se od finansiski karakter (nema opravduvanje, no tie gi izgubija izborite), Togas od kakov KArakter se alistata na DPMNE ??? ili

Zasto se uste LG e na sloboda, ako SLUZBATA imala takvi NAODI, za drzavno rasturaanje i protivustavno deluvanje ???

Kade e Gruevski ?
Da li molcenjeto na BC, e karta BLANZ za Gruevski da go amnestira LG ?

Ili

So sto toa LG gi drzi i dvajcata ??? ili
Ako Gruevski e Cist, treba da go pritisne LG, koj pod pritisok bi propeal i za Branko, i site po red ??

na kraj, najglavnoto... Lustracijata ???

Od Sto DPMNE me ja sproveduva, istiot zakon koj go ima doneseno ??? So sto toa Makedonija e edinstven specificen slucaj vo cela Istocna Makedonija?

Od Sto DPMNE se plasi ???

Сеа финтава... зошто Груевски не ги стрела сите заедно.

Симни се малце на земја.

Македонија е уникатна земја во споредба со другите кои имаат своја државна служба, кај нас службата си има држава.

И гледајќи го отпорот кон лустацијата, очигледно е дека сите партии се само механизми на таа служба да си прави што сака со државава.

Ама не.. не е тоа интересен заклучок,знам, затоа ајде ние пак да си се расправаме на тема ВМРО-СДСМ... :kesa:

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
батка,

не го познавам тој господин, и навистина на знам како да ти го прифатам ова.. како навреда или како комплимент..

би ти препорачал да се држиш до пишаното, не ти импутирам .. никакви ликови и под ликови - карактери.. НЕМОЈ НИ ТИ...

не се понашај како Пубертелија на плоштад со портокалави наочари и пиштолчиња на Вода..

ако имаш да дискутираш конкретно ОК, ако не, можеш да одиш у штаб да им купиш кисела вода..од Тинекс маркет

Толку со тебе..
Јас и тоа како дискутирам конкретно. Во сите мои постови. Тоа што тебе не ти е јасно како тоа може да ја бранам политиката на Груевски а да тврдам дека не сум припадник на таа партија - тоа е твој проблем на перцепирање на политичката реалност во Македонија. ЈАС СУМ ЕГОИСТИЧЕН ГЛАСАЧ, кој поддржува политика од која гледам дека имам и јас и мојата фамилија и пошироката популација на граѓани во Македонија некоја корист. И дур гледам дека Грујо се труди таква политика да спроведува - дотогаш ќе ја има мојата силна поддржка.

Ти со твоите ставови изнесени на форумов ми личиш како да ги изнесуваш ставовите на партијата на Љубе, т.е. како да си Ден Дончев - тоа го кажав како мој став.
Нема тука ни навреда, ни обид да те навредам од моја страна.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Сеа финтава... зошто Груевски не ги стрела сите заедно.

Симни се малце на земја.

Македонија е уникатна земја во споредба со другите кои имаат своја државна служба, кај нас службата си има држава.

И гледајќи го отпорот кон лустацијата, очигледно е дека сите партии се само механизми на таа служба да си прави што сака со државава.

Ама не.. не е тоа интересен заклучок,знам, затоа ајде ние пак да си се расправаме на тема ВМРО-СДСМ... :kesa:
Ние тоа сакале или не си го правиме.. со сите наши багажи, предрасуди и шпекулации..

едно е очигледно.. НЕ се чисти.. и секој обид да се представи како таков е смешен.. премногу багаж и нерасчистено минато..
Да не се повторувам сега.. мислам го имаме дискутирано, и тука е средината... Или некој од надвор ги мести работиве, или пак меѓу себе се имаат сплеткано..

Ниеден од тројката Груевски, Георгиевски, Црвенковски, не покажаа спремност да ја пречекорат ЦРВЕНАТА линија, која си ја зацртале самите..

Или со попрост јазик кажано.. секој на некого му држи (информации) за осигурување.. мене така ми личи целата работа..

Точно е тоа.. Бучко беше 4 години, после Љубчо, и ништо не превзема..
Точно е тоа.. Грујо е 3 години после Бучко, и ништо не превзема, му промакна и Бранко, и Љубчо со Циле за признавањето и отварањето на конфликотот, му промакна и Љубчо за матните финаниски зделки..

Да ли цената да се биде Премиер на Македонија = на комплетно амнестирање на ЉГ и таканаречената Бугарска Линија..

На тоа прашање НИКОЈ за жал неможе/несмее да одговори..

ГРуевски е ПРЕМИЕР на Република МАкедонија, и сите решенијаи пресмека со Криминалот, антидржавните дејанија водени од поединци на ДПМНЕ, криминалот со Окта од истите челници, Криминалот од СДСМ, Лустрацијата.. за жал одат на НЕГОВА АДРЕСА:..

Секое амнестирање за жал само го прикажуваат како соучесник во ИГРИТЕ без ГРАНИЦИ..

Ти со твоите ставови изнесени на форумов ми личиш како да ги изнесуваш ставовите на партијата на Љубе, т.е. како да си Ден Дончев - тоа го кажав како мој став.
Нема тука ни навреда, ни обид да те навредам од моја страна.
Јас како колекционер, веќе имам, налепница - етикета од СДСМ, сега од ОМ, супер.. (кога ќе добијам дупликат.. ќе те викнам да се мењаме - размениме..)
Која е на ред..? ми фалат од зинго, тито, и езотеричните од тачи и баба Ахмети.. ПАСОК и НЕА Демократиа.. мислам за нив сум спремен да платам дупла цена..

Поздрав..

Член од
17 мај 2009
Мислења
349
Поени од реакции
16
нам ни треба или генерална амнестија или голи оток, премногу валкани игри се одиграа овие 17 години [ во бизнисот, во политиката, во спортот, во културата ]. мора државата да реши или ќе ги гони или ќе ги амнестира [ амнестирање во политика значи тие фаци повеќе не се појавуваат по медиуми ако се појават ќе ги изеде мракот, ќе се изгубат по скопските магли ]

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
Јас како колекционер, веќе имам, налепница - етикета од СДСМ, сега од ОМ, супер.. (кога ќе добијам дупликат.. ќе те викнам да се мењаме - размениме..)
Која е на ред..? ми фалат од зинго, тито, и езотеричните од тачи и баба Ахмети.. ПАСОК и НЕА Демократиа.. мислам за нив сум спремен да платам дупла цена..

Поздрав..
Не си ти како личност предмет на моите пораки до форумов туку твоите ставови (исто како што моите ставови се предмет на дискусија на другите форумџии). Незнам за тоа дали некој ти дал етикета дека си СДСМ.

Мене сега твоите изнесени ставови во оваа и во други слични теми ми личат како ставови на ОМ.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Супер,

да не имаш некаде линк, да им ги видам ставовите, да се „проверам„, може и ке се зачленам таму.. а може ако тропнам некоја паметна- две да ме изберат за почесен председател ??

не се знае никогаш.. нели ??

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Питерс, едниот обид да ја дефокусираш темава, ти пропадна.

Држи се до темата.

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Како може Љубчо и Бранко во коалиција кога јас лично на тв двапати го имам слушнато Љубчо како кажува дека Бранко (и мислам дека рече Хари Костов) му се "најголеми душмани".

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
...
Иначе 3-цава мускетари се крај на приказнава Бранко- Арамис, Љубчо- Портос, Бошкоски - Атос.

Смех. Ем карактерно им одговараат надимациве ем содржат грчка нота :pos2:
Јас би рекол сите ќе ја играат улогата на АРАМИС

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Питерс, едниот обид да ја дефокусираш темава, ти пропадна.

Држи се до темата.

Јас се држам братче. Не правам муабер за Риболов...

покушавам јавно да ги искажам моите ставови..
а ако треба да викам УРААА.. важи.. од утре ете ме и мене со вас..

сите ќе викаме УРААА!! тоа е барем лесно.. да видиме до каде ќе стигнеме..

Конструктивна критика треба да се прифаќа.. а игнорирањето е веќе видено и се плаќа.. тоа веќе го видовме кај сите овие лица за кои говориме денес.. сите тие си платија кога се понашаа игнорантно на власт.. народот ги симна..

Мислам Груевски и компанија, треба да си ги бара и почитува критичарите, нека не биде толку СУЕТЕН..

народот чита

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Како може Љубчо и Бранко во коалиција кога јас лично само на тв двапати го имам слушнато Љубчо како кажува дека Бранко (и мислам дека рече Хари Костов) му се "најголеми душмани".
ДПМНЕ-овци си лечат фрустрации од неочекуваната кадровска чистка и промовирање на нови и надежни кадри во СДСМ.

Остај ги нек си фурат филм....:tv:

Kajgana Shop

На врв Bottom