David Icke

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Оставете ги пустите рептили на мира и вклучете ги мозоците...

Човекот ви вели дека сте украдени и излажани, вие прашувате кај се рептилите...

Страшно...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
...

Човекот ви вели дека сте украдени и излажани, вие прашувате кај се рептилите...

Страшно...
Он ми вика дека сум украден и излажан, ја го прашувам од кого? Он ми вика од рептилите.
И сеа не треба да прашувам кај се тие рептили кои ме украле и излажале?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Он ми вика дека сум украден и излажан, ја го прашувам од кого? Он ми вика од рептилите.
И сеа не треба да прашувам кај се тие рептили кои ме украле и излажале?
Он, на Македонски се вели тој.

Сфати ги рептилите како алегорија, како обид да се привлече внимание на останатото кажано, и размислувај за суштината, не за рептилите...

Размисли за целата приказна без фантастичните елементи, и можеби ќе го сфатиш Ајк во ново светло...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
Он, на Македонски се вели тој.
Стварно?:vozbud:
Значи ја не сум пишуел литературно!

-Пријави ме кај надлежните.
-Дај ми црвенко.

Сфати ги рептилите како алегорија, како обид да се привлече внимание на останатото кажано, и размислувај за суштината, не за рептилите...

Размисли за целата приказна без фантастичните елементи, и можеби ќе го сфатиш Ајк во ново светло...
Знам тоа све.
Тврдам дека надвор од рептили - муабетот, има човеков добри поенти.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Од првиот линк:

Од вториот:

Овде само ги гледам причините зошто теоријата на Ајк е малку попопуларна од некои други.
Вроден страв од рептили, територијалост, страв од непознатото.
Никаде не пишува дека кралицата е рептил.
Во книгата од Саган се објаснуваат последиците од доминантноста на процесирањето на информации низ Р-комлексот и биолошката предодреденост кај некои кои на пример се впуштаат во политика...(тука би додал дел мал процент има кои тоа го прават како опортунисти и идеалисти)...така да импликациите не се само теоретски.
Од биолошка предореденост на одреден процент луѓе кон политика и сето она кое го форсираат за да направат терен за таквиот систем народот да го смета за “неопходен“....до Ајковите тврдења за човечко-рептилоидни хибриди има неколку часовни зони :) разлика, која Ајк се обидува да ја образложи.
Is it a longshot?
Yes it is.

Иако околу една, фундаментална разлика меѓу еден мал процент на хомо-сапиенси и мнозинството, имаат истражувано и други...

http://www.ponerology.com/
http://www.guardian.co.uk/technology/2010/sep/19/evolution-frans-de-waal-primatologist
http://www.narcissisticabuse.com/evil.html

Разликата кај Ајк што смета дека таквите луѓе се хибриди и дека карактеристиките кои би ги дефинирале како зли (Пек), психопати (Лобачевски) или со изразито доминантен R-комплекс (Саган)...им се наследни и ги “негуваат“ преку стари генетски лози кои одат наназад all the way to Babylon...:) т.е. до почетоците на историјата...

--- надополнето ---

Ова Ајк што го збори е еволуиран муабет, комбинација на "сведоштвата" на Били Мајер, Лаура Најт, Барбара Марсиниак.
Баш ме интересира каде во книгата на Саган (за која добил Пулицер) има за рептилите кои владеат од друга димензија.
А кој рече дека има ?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ја прегледував темата и видов дека е поставено прашањето зошто е Ајк се уште жив, и како ТИЕ му воопшто му дозволуваат да го зборува ова што го зборува ако е тоа вистина. Одговорот кој е даден, дека физичката ликвидација само води кон тоа повеќе луѓе да веруваат во неговите теории е точен, но заслужува да биде елабориран.

Современиот репресивен систем научи многу од минатитие системи на репресија. Искуството од минатото и моќта на мас медиумите го прават скоро непобедлив. Постои нешто што би можело да се нарече мека репресија или авто репресија. Имено, со самото дозволување да се изнесуваат такви идеи ако на Ајк, кај луѓето се ствара сомнеж деа тие се вистинити. Логиката е едноставна, и самото поставување на прашањето зосто е Ајк сеуште жив, не прави сомничави кон неговите идеи и склони да го прогласиме за лудак. Тоа е толку суптилна репресиа, што врви неприметно. Плус, тука доаѓа потсмевот од идиотските медиуми и добиваме слика на лудак кој зборува за рептили и кој заслужува да биде исмеан. Тоа врви затоа што повеќето луѓе кога мислат за репресијата имаат во предвид еден надминат систем на директна репресија.

Еден просечен Европјанин или Америkанец се враќа дома од работата која ја мрзи од дното на душата, седнува покрај телевизор и го гледа Ајк како му зборува за рептилите. Си вели, нема шанса да го остават да зборува вакви нешта ако сето тоа е вистина, кој лудаk, јас сум подобар од него, јас сум РЕАЛЕН. А неговата реалност е лошата плата, генетски модифицираната храна, и гледањето на Reality Show.

Кулите близначки си паднаа во еден од најдобрите примери на контролирано рушење, една смешна шарена лага од објаснување беше дадена, (при тоа најдобро беше "научното објаснување" зошто падна кулата 7, јас лично мислам дека се сруши од тага за паднатите сестри) и тој настан полека си заминува во историјата. Еден куп агрументирани објаснувања беа дадени деа кулите не можеа да паднат од ударот на авионите, документарци се снимени, НО НИШТО НЕ СЕ СЛУЧУВА. Повторно логиката е едноставна, нема шанса да е вистина тоа што тие документарци го кажуваат, затоа што ако беше вистина владата ќе ги спречеше да ги објават.

Се додека веруваме во ова објаснување, ја губиме предноста и моќта на објективното гледање на работите. Треба да се научиме да ги анализираме поимите коиј ни ги сервираат,не да ги земаме здраво за готово. На пример, дали сте се запрашале некогаш зошто Англија е сеуште кралство? Републиканса монархија е contradictio in adjecto, дрвено железо. Системот, од аспект на тоа кој ја креира политиката и кој ги носи законите, е или република или монархија, двете не може. И стига генијаниот одговор, Англија е сеуште кралство затоа што е тоа нивна традиција. Традиција, тоа објаснува се... И така си го земаме тоа здраво за готово, традиција, и не размислуваме повеќе за тоа. Политичката теорија не познава категорија традиција, Англичаните ги имаат некои од најдобрите филозофски катедри во светот, сигурно го знаат тоа. Традиција, сигурно...

И да, заборавете на сарказмот, тоа е инфантилен обид на комуникација и ве прави немоќни. Некој сега можам да бидам саркастичен и да прокоментира деа Англија е сеуште монархија затоа што кралицата е рептил, самозадоволно да се насмее, и да продолжам да живее во убедување дека е Реален и дека се знае...

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
^^^ Lele brat sega HUMAN kje te otepa za ova sobliznackive ... begaj skrij se oti ide analiticarot na washington ... ili advokat e ne znam so :))))) Sega kje vides kakvi fakti kje ti iznesat za bliznackit e.. Inace sosema vo pravo si za ova so ajk .. toa e noviot nacin na deluvanje protiv takvi kako ajk i kako nego ... da receme prabhupada go otrovija, bob marley isto, kenedy go ubija, malcolm x, mahatma gandi, 2pac ( site onie koi bea precka na masinite na zloto ) ... denes ne odi vekje taka :)))))))
Pozdrav ...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ајде малку политика, за законите и светскава криза, а измеѓу музиче добро:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Our CAPTORS or if you prefer "Masters" don't want you to think for yourselves, they suggest that those with fancy titles and letters after their names should do it for you.
"Go back to sleep..., “your experts know best“...., “Zzzzzzz...."
Love is the highest expression of a "Living" organism in the known universe, it is often represented as the "positive aspect of "Yin/Yang", "Human Nature" etc. We should'nt be afraid to express ourselves sincerely,and allow others the freedom of expressing themselves sincerely,without fear of what others will label me as.
We start to eliminate those fear patterns that have been promoted as a means of Geo-Political control. It is Love that all organsims desire, determined by subjective values,respectively...and require-albeit are denied.
Responding towards a situation,or person with Love, Acceptance,and Appreciation (opposed to Fear,Guilt, Anger, Frustration) assists us in "re-attuning" our state of mind,towards positive states of being, by recognising, thought patterns that "Enforce" the "FEAR Vibration" (18 Hz and less).

We take back control over the creation of our individual realities. Which will naturally influence our Collective reality, for better or worse. I "believe" in a Heaven and Hell here on Earth... When we embark on this adverse journey of Self-Discovery you'll find it much easier to "reside" in the "higher" levels of our BEING, to be more exact, THE SOURCE of ALL, simply stated LOVE! (also as stated throughout history), which in turn re-connects us to the universal conciousness-Collective Mind.
"The Norms" (similar to Jung's theory of the collective unconsciousness) and all the knowledge, wisdom, and intuitive "Ideas" that's possible to access with proper state of being - Relaxed,Mindfulness, etc. opposed to Hastiness, self-pressure, lack of confidence,etc. You could say , that there's a Spectrum of Knowledge that exists as radiostation broadcasts, when we "attune",and "develope" information on the specific wave-length, we are in a sense tuning our "Cognitive Dial" on the respective broadcasting station.

In specific states of mind, a mind-set of Fear, opposed to a mind-set of Love-which can be symbolised as extremes of poles or "Polarities" of being "LOVE OR FEAR" which we seek to bring into balance, which allow us to become more receptive of the subtleties of "Reality", and respective circumstances, our state of being is VITAL.
We MUST seek BALANCE (Mentally,Emotionally,Physically). It will help you connect vibrationally to the Great Infinity of existence (which's within, not "out there") by tuning you to its wavelength (sample how a state of mind dominated by fear,reacts to circumstances, opposed to a mind-set of Love,Appreciation, actualising and expressing our highest potential as living enitities.)
We are faced with two choices, to respond in Fear, or to respond in Love...i've made my choice...the ball is in your court...

Така зборуваше Дејвид...:)

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444

Нешто околу “големиот холограм“ објаснето со паралела со интернетот, и нешто околу можностите за ко-креација а не само пасивно,несвесно учество...:)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ајде бидејќи многу ги сакате рептилите како актуелно нешто на темава следува кратко предавање од зулу шаманот Кредо Мутва, дали ќе го гледате како мит или вистина тоа си е ваша одлука ама сепак добро нешто вреди да се погледне:

Kajgana Shop

На врв Bottom