Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Член од
20 август 2007
Мислења
35
Поени од реакции
2
Коj бе ти споредува Палма де Majoрка со Бугариja :uvo: ?

А за наjреномирано место во Европа jас би одбрал Côte d’Azur со Монако, Ница, Кан и Сен Тропе :). Барем таму сакам jас, ама немам толку пари :)
Сега бев во тие места,Сен Тропе и Ница не се толку убави,имат убав центар и тоа им е ... Внатрешноста на градовите катастрофа,мн стара.. :)
Е сега, КАН е мн убаво. Место за млади.. А Монако си е приказна за себе :))

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Сега бев во тие места,Сен Тропе и Ница не се толку убави,имат убав центар и тоа им е ... Внатрешноста на градовите катастрофа,мн стара.. :)
jas imam vo sen trope ce mi prostizs deka ne e prekrasno neznam so te nateralo da pisuvas vaka mozebi vremeto imalo vlijanie ili skapite mesta :D:D:D
vo nica ne sum bil i za toa ne moze da zboruvam ama
za monako se slozuvame
p.s sepak sum donel pravilna odluka koga sakam da odam za palma de majorka koga ce se vratam moze da zbouvam kako e tamu ako bil nekoj neka kaze dozivuvanja.

Член од
20 август 2007
Мислења
35
Поени од реакции
2
jas imam vo sen trope ce mi prostizs deka ne e prekrasno neznam so te nateralo da pisuvas vaka mozebi vremeto imalo vlijanie ili skapite mesta :D:D:D
vo nica ne sum bil i za toa ne moze da zboruvam ama
za monako se slozuvame
p.s sepak sum donel pravilna odluka koga sakam da odam za palma de majorka koga ce se vratam moze da zbouvam kako e tamu ako bil nekoj neka kaze dozivuvanja.

Тропез е мало место,да одиш сам е досадно,мора да имаш друштво..
Градска плажа нема,а големата е ПРЕКРАСНА..
Според мене,Португалија ги има најубавите плажи..Франција е 90% камења -_-

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Тропез е мало место,да одиш сам е досадно,мора да имаш друштво..
Градска плажа нема,а големата е ПРЕКРАСНА..
Според мене,Португалија ги има најубавите плажи..Франција е 90% камења -_-
prv pat slusam deka portuhgalija gi ima najubavite plazi nemam tamu odeno verede da se otide.
dobro sega za francija moze ima mnogu kanjea ama pak ima mnogu jaki mesta od tokava drzava ako nema ubavi plaz bi bilo ludo.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Јас имам прашање на поскромно ниво од Сен Тропе и Ница :)
Со другарка сакаме да одиме на тура низ источна Македонија, никогаш не сме биле таму. Може ли некој да ми препорача кои места таму треба да се посетат?
Би оделе со кола така што не е битна далечината.
Исто така, дали е изводливо на пример, да спиеме на едно место, па да патуваме до местата интересни да се видат и навечер да се враќаме во хотелот (или кај и да спиеме), или ќе се губи многу време така?
И кое место би било погодно за да се преспие, некои 7 дена планираме да бидеме таму, значи да е со некоја фина цена и чисто пред се'?
Фала однапред :smir:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Со другарка сакаме да одиме на тура низ источна Македонија, никогаш не сме биле таму. Може ли некој да ми препорача кои места таму треба да се посетат?
Исто така, дали е изводливо на пример, да спиеме на едно место, па да патуваме до местата интересни да се видат и навечер да се враќаме во хотелот (или кај и да спиеме), или ќе се губи многу време така?
И кое место би било погодно за да се преспие, некои 7 дена планираме да бидеме таму, значи да е со некоја фина цена и чисто пред се'?
Лесново обавезно да го посетите,Stone Dolls,низ Кратово да шетнете..Има доста убави места,баш убав трип :)

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
jas misalm da pominete vo strumica ima lud nocen zivot napravete se kamenja,utre zaminete koga ce otreznete vo dorjan da go isfrlite alkoholot ili eventualno drogata:D:D:D zemete kam i uzivajte pravete si ja interesna moze ce najdete nesto za lizenje.posle nekolku dena pominete na vrakanje vo kavadarci gradot na vinoto i na pianicite sepak ne bi mozele so niv da se merete ama probajte nekoe vkusno vino ili ako imate drugarcinja nekoj skocete se pak i prespijte vo hotel ima eden tamu,utre pominete vo veles eden od najubavite bazeni i najposetuvani ima polno picinja da si gi isplaknete ocitei pravec doma posle,drug predlog poskromen od via neznam.ako imas poveke pari dojdi kaj so ce odam jas da ne se povtoruvam rajot na zemjata.

Член од
20 август 2007
Мислења
35
Поени од реакции
2
prv pat slusam deka portuhgalija gi ima najubavite plazi nemam tamu odeno verede da se otide.
dobro sega za francija moze ima mnogu kanjea ama pak ima mnogu jaki mesta od tokava drzava ako nema ubavi plaz bi bilo ludo.
Португалија е на океан,има прекрасни плажи и ако некогаш имаш шанса да ја посетиш,верувај ке поминеш мн убаво :)

--- надополнето ---

Во Источна Македонија најубаво ти е СТРУМИЦА и околината ..
Ке посетиш Цареви Кули,Водопадите и С.Банско. Кога ке дојдеш имаш мн опции за спиење и мислам дека не е мн скапо :)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
у моментов си седам на терасиче од една таверна во врасна паралија... бранови тивко шумолат, свежина, бузуки у позадина, узо тече од сите страни, скари се роштиљаат, гира и пити фрчат, македонци и срби е преполно, во главном фамилијарно дојдени... од грци само конобарите се и по некој туриста од внатрешноста и тек тук по некоја бугарска таблица, што не значи дека и тие не се македонци со бугарски пасоши...

навечер да се изнаспиеш, преку ден на раат во бистра вода да се изнабањаш, на чист песок и плажа и во море... нема камења, нема медузи, нема ежови и остали морски гомнарии заради кои луѓе се плашат. водата е топла, времето ми се погоди... десети ден, девета ноќ кај сум тука и морам да признаам дека батериите ги наполнив на максимум. кога ќе се вратам дома, спремен сум за роловска борба со обврските и рецесијата кои ме чекаат гладно и жедно да ме исцицаат... ја имам прошетано цла европа и половина свет. ни во австралија ни во нов зеланд нема ваквов мир навечер... мир а толку многу слобода... да не тупам, кој сака контакт од сместување некое тука, нека пише во ПП, на драге воље ке му дадам...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Епа одмор...нормално е и пожелно да се напунат батерии...можам да замислам каков звук вади морето, уф место у Скопјево полно прашина и бучава :) Сигурно нема некоја гужва таму штом е мирно, блазесити.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Па сегде у Европа,старите градби се чуваат...само глуп Македонец ги руши старите градби и куќи,и на нивно место гради 7 спратна зграда

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Епа одмор...нормално е и пожелно да се напунат батерии...можам да замислам каков звук вади морето, уф место у Скопјево полно прашина и бучава :) Сигурно нема некоја гужва таму штом е мирно, блазесити.
мирисам дека ке треба нова тема да се отвори поради следново прашање:

дали е исто да идеш на одмор и на летување?

според мене одмор е едно а летување е друго! што мислите вие? постојат ли разлики? кои се?

Kajgana Shop

На врв Bottom