Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Еј абе не се заебавајте, управата на Реал е составена од врвни економисти, експерти, политичари, спортисти и вие ќе кажете дека имале ГЛУПА политика. Абе секој нивни чекор е анализиран, визиониран од претходно, испланиран. Па претседател е Перез кој ги купи Кака и Роналдо во 10 дена/
Никој не го оспори ова дека управата е создадена од високи стручњаци... Но да гледаме реално, политиката гледајќи од играчки и тактички аспект е приглупа. Значи се бара финансиска заработка а не титули. Тоа е ФАКТ! Таква е политиката на клубот. Точно за некого е глупа за некого не.

Го почитувам твоето мислење, но за мене, т.е. јас како навивач многу повеќе би сакал да им се дава шанса на младите играчи отколку да се купуваат купишта ѕвезди. Тоа е оправдано доколку се доведуваат ѕвезди на позиции на кои сме слаби, но ако налето се донесе некоја ѕвезда во средниот ред, или за некој напаѓач се лупне 70+м. фунти тоа е глупост, тактички гледано а не комерцијално каде што се прави профит од тоа.

Многу клубови би ги посакале парите кои Реал ги има на располагање, тоа неможат да ни го земат но ни земаат нешто уште поскапоцено... талентирани млади играчи.
Нема место за сите во Реал но треба да се дава шанса барем да се докажат.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Во Реал да се докажуваат играчи избришете си од главата, тоа не може да се случи, во Реал само докажани играчи ќе играат секогаш.
Ѕвездите се пред се најдобри професионалци за својата позиција, нема подобар од Роналдо на таа позиција а да не е ѕвезда. Барем јас не знам таков.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Знам дека тоа сигурно нема да се случи, особено во време на Перез, можеби понатака да.... сепак тоа е моја желба.:smir:

Значи годинешнава(т.е. веќе ланската) трансфер политика не ја критикувам многу освен продавањето на Снајдер и Робен но за тоа се зборело 100 пати да не почнуваме пак.
Се купија играчи кои требаа... Кака, Роналдо, Албиол, Чаби, Бензема...

Е муабетот ми е за наредното лето, може да одмори малце од купување ѕвезди Перез (иако се знае дека тоа е немогуче). Логично е да се доведат засилувања кај што имаме дупки, заминувањето на Руд да се пополни со некој младинец, да се обрне малце внимание и на тактичкиот дел од пазарењето. Значи не се потребни многу ѕвезди. Доколку така направат би бил презадоволен, и уверен сум дека мнозинството фанови на Реал би биле.

Али има време до тогаш....:helou:

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
За купување ке биде, Ribery ке се донесе како лево крило. Тогаш ке имаме многу јак среден ред, по мое нема да ни треба лев бек зошто Ribery ке ги изполнува задачите по левата страна. Друго што би било добро да почнат младите да играат за прв тим, а потоа ние да ги направиме ѕверови и да ги продадеме после неколку години за голема сума ( како што прават некои јаки тимови "Ronaldo" ). Ете само што ни треба за следната сезона:smir:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Реал да направи ѕвер од кантерата и да го шитне? :)))))) Си утнал фан клуб.

Иначе најпрво Реал ќе тргне по Силва, ако не се договорат, сигурна опција е Рибери. Значи доколку Реал не успее да го доведе Силва, СИГУРНА опција е Рибери.

Силва има предност дека е шпанец, парите од Робен уште не биле легнати на сметка, така да како јавна тајна се знае за договорт меѓу Реал и Баерн. А се од ова ќе се реши пред почетокот на СП.

Fear In Madrid

Hala Madrid ! ! !
Член од
26 ноември 2009
Мислења
332
Поени од реакции
37
Ви велам јас овој вамос реал цело време зборува глупости...нз дали навистина има 20 години...нека каже сам кои се неговите реални години...ај разбирам еднаш да кажеш глупост..двапати..ама сто пати е срамота...и вамос не ми реплицирај..гледаш и самиот дека зборат за тебе..дека цело време си во грешен фан клуб !!

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Aбе реков добро би било, а не сигурно.:uvo: Знам дека тешко такво нешто да никне од Реал али никогаш не се знае.

Ви велам јас овој вамос реал цело време зборува глупости...нз дали навистина има 20 години...нека каже сам кои се неговите реални години...ај разбирам еднаш да кажеш глупост..двапати..ама сто пати е срамота...и вамос не ми реплицирај..гледаш и самиот дека зборат за тебе..дека цело време си во грешен фан клуб !!
А ти доста се цепаш веке иди у пичку матер копиле гадно. Што кур те интересира колку год. имам дали 20, 30 или 10. Ај не ме замарај барем.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
За купување ке биде, Ribery ке се донесе како лево крило. Тогаш ке имаме многу јак среден ред, по мое нема да ни треба лев бек зошто Ribery ке ги изполнува задачите по левата страна. Друго што би било добро да почнат младите да играат за прв тим, а потоа ние да ги направиме ѕверови и да ги продадеме после неколку години за голема сума ( како што прават некои јаки тимови "Ronaldo" ). Ете само што ни треба за следната сезона:smir:
:nenene:

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839

:pos2::pos2::pos2:

Све таленти........

Момак слабо нешто овој спорт.....Да видиш со некој друг.

Член од
18 јуни 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.406
Дај бе не почињајте пак
Иначе претпоставувам дека сакаше да каже дека Рибери ќе ги исполнува задачите во напад па затоа нема да ни треба др офанзивен бек пошо Арбелоа игра супер во дефанзива:helou:

Иначе преку кур веќе
http://goal.com/en/news/12/spain/2010/02/02/1772776/nine-players-out-of-real-madrid-training

M

Mario Gómez

Гостин

Иначе најпрво Реал ќе тргне по Силва, ако не се договорат, сигурна опција е Рибери. Значи доколку Реал не успее да го доведе Силва, СИГУРНА опција е Рибери.

Силва има предност дека е шпанец, парите од Робен уште не биле легнати на сметка, така да како јавна тајна се знае за договорт меѓу Реал и Баерн. А се од ова ќе се реши пред почетокот на СП.
Bayern Munich President Uli Hoeness has emphatically dismissed press reports that the Bundesliga side have reached a preliminary agreement to sell French midfielder Franck Ribery to Spanish giants Real Madrid next summer for a reported fee of €55 million.

“There is absolutely no agreement with Real Madrid,” Hoeness told the Suddeutsche Zeitung.

“There have been no offers nor options nor negotiations about him.”

It has been claimed that Arjen Robben’s switch from the Merengues to the Bavarians last summer was meant to be the first installment in the Ribery deal, but Hoeness scoffed at the suggestion.

“We have paid for Robben as it is usual practice,” he said before admitting the club directors are still hoping to get Ribery to commit to a new deal.

“That’s our first option,” he insisted. “We would start talks with other sides only if there is no chance of that happening.”

Извор: www.fcbayern.com

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Дај бе не почињајте пак
Иначе претпоставувам дека сакаше да каже дека Рибери ќе ги исполнува задачите во напад па затоа нема да ни треба др офанзивен бек пошо Арбелоа игра супер во дефанзива:helou:

Иначе преку кур веќе
http://goal.com/en/news/12/spain/2010/02/02/1772776/nine-players-out-of-real-madrid-training
Па нормално бе брат дека во напад нема во одбрана.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.611
Поени од реакции
14.465
Тоа е на вчерашниот тренинг, на денешниот, Игуаин и Мамаду редовно тренирале, а Ван Дер Варт, Гарај и Лас со посебен третман во сала. Останатите си имале редовен тренинг, плус имало неколку играчи од Кастиља.

Се очекува да се потпише петгодишен договор со Сарабија, и да биде еден од главните играчи во Кастиља. Очекуваат за две-три сезони да почне да игра со првиот тим.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Тоа е на вчерашниот тренинг, на денешниот, Игуаин и Мамаду редовно тренирале, а Ван Дер Варт, Гарај и Лас со посебен третман во сала. Останатите си имале редовен тренинг, плус имало неколку играчи од Кастиља.

Се очекува да се потпише петгодишен договор со Сарабија, и да биде еден од главните играчи во Кастиља. Очекуваат за две-три сезони да почне да игра со првиот тим.
Само потврда на тоа што го кажа и демант за Гол :)

Мамаду и Игуаин на редовен тренинг...

Лас, ВдВ и Гарај посебно...

Матеос, Хернандес и Хуанан на тренинг со првиот тим.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom