Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Гути може да ме изненади само со залагање и со трчање. За асистенциите нема што да се збори, намбр уан!
затоа и никогаш не ми се допаѓал како играч... знае да даде екстра пас, ама тоа што не се движи шо изиграва ѕвезда, и само стои тоа ме највеќе нервира кај него...

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
затоа и никогаш не ми се допаѓал како играч... знае да даде екстра пас, ама тоа што не се движи шо изиграва ѕвезда, и само стои тоа ме највеќе нервира кај него...
Затоа вчера пред да влезе си доби свирежи на кило...па нека се свесне малку.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Затоа вчера пред да влезе си доби свирежи на кило...па нека се свесне малку.

Во право си за ова!
Човекот сакаше и кај Пелегрини да изиграва некоја ѕвезда ама ништо од тоа не му успеа.Изгледа мислеше дека ќе добие поддршка од навивачиве ама тие фино и лепо му кажаа вчера што мислат:toe:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
Леле ама сте чудни ви снема играч од одбрана и тоа одма значи за вас дека ќе примате голови....Заборавате дека Касиљас ви е на гол:nenene:
Марсело/Дренте кои се тапа во одбрана, и гледаат само напред да идат...против себе ќе го имаат Кастро кој е во страшна форма во последно време. Не сакам ни да помислим што може да ни се случи по таа лева страна ако е расположен. Посебно што и Гранеро е најавуван пред Гаго, Гаго барем ќе му помагаше на Марсело за разлика од Гранеро кој е поофанзивен. Ама ќе видиме, нападов со кој располагаме е машина и реков очекувам 3:1 за нас. А и не фали само Пепе, и Рамос го нема ;)
Средината си ја заврши работата :wink: Дури и Касиљас немаше некој јак удел!

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Феар ин Мадрид...и ДЏ Манга...ако се најме некогаш,пијачка имате од мене....ми разрешивте јака дилема..Си реков да не не е во ред нешо со очите негови...перде даме имат:):)...Ако сака и др око нека го покрие...само голови да дава:smir:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Ван Дер Варт има скинати лигаменти на листниот мускул на левата нога. Ќе биде отсутен 2-3 недели.

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
И така се повреди Алонсо(иако не ми е мн по воља:smir:)..ќе ги видиме во исти тим Ласс и Гаго...и ако изигра Гаго уште една утакмица на ниво..сигурен сум дека ќе остане и зимава....како евентуална замена за Алонсо или Гаго....:):)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
И така се повреди Алонсо(иако не ми е мн по воља:smir:)..ќе ги видиме во исти тим Ласс и Гаго...и ако изигра Гаго уште една утакмица на ниво..сигурен сум дека ќе остане и зимава....како евентуална замена за Алонсо или Гаго....:):)
Скептик сум за тоа дека Гаго ќе изигра ваква утакмица, посебно во тандем со Лас. Гаго игра добро кога е понапред, и кога позади него има уште еден играч од средина (во случајот од вчера Чаби). Гаго е играч кој сака да иде на топка, т.е да го брка играчот што ја има топката во посед. Затоа и кога игра последен играч за врска многу често отпаѓа и остава простор за противникот. Вчера позади него го имаше Чаби кој исто така добро ја вршеше работата, па затоа и Гаго беше на ниво (дури и нешто повеќе од неговото ниво би рекол). Гаго и Лас се ист тип на играчи кој бркаат, а тоа не би ни одговарало.

Fear In Madrid

Hala Madrid ! ! !
Член од
26 ноември 2009
Мислења
332
Поени од реакции
37
незнам зошто не ве бендиса Алонсо...и Кака...незнам дали ја следите играта од сите аголи...како јас што ја следам....еве Кака прво...најважен скил во средината е позиционирање..прегледност кога треба да се додаде...отварање..т.е да се отвори играч за да прими топка...како тоа го работи перфектно..затоа е и еден од најдобрите фудбалери на светот...секогаш на себе навлекува по двајца...при што се отвара простор за другите фудбалери...а тоа е голема предност во фудбалот...
вие од него очекувате дриблинзи..голови...пробивања по страна...пробајте една утакмица гледајте ја играта само на кака...и реализирајте ги работите...не е се..трчи шутни...да се играше така фудбал...јас ќе бев фудбалер одамна :baeh: ..
за чаби...нема што да се жалам и од него...креативец..кој е задолжен дај а изнесе топката од нашата половина...тоа ај и не го прави баш најдобро...али не ги губи тука топките...колку толку ја изнесува ...за во дефанзива..немам зборови...треба да имаш осет...за такво нешто и мозок за да ја прочиташ играта на противникот...исто така позиционирање...дава одлични топки на крилата..они е високи топки..од кои веднаш се добива шанса за гол...нема голови од него..нема асистенции...игра премногу дефанзивно за да даде гол или направи асистенција...

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
незнам зошто не ве бендиса Алонсо...и Кака...незнам дали ја следите играта од сите аголи...како јас што ја следам....еве Кака прво...најважен скил во средината е позиционирање..прегледност кога треба да се додаде...отварање..т.е да се отвори играч за да прими топка...како тоа го работи перфектно..затоа е и еден од најдобрите фудбалери на светот...секогаш на себе навлекува по двајца...при што се отвара простор за другите фудбалери...а тоа е голема предност во фудбалот...
вие од него очекувате дриблинзи..голови...пробивања по страна...пробајте една утакмица гледајте ја играта само на кака...и реализирајте ги работите...не е се..трчи шутни...да се играше така фудбал...јас ќе бев фудбалер одамна :baeh: ..
за чаби...нема што да се жалам и од него...креативец..кој е задолжен дај а изнесе топката од нашата половина...тоа ај и не го прави баш најдобро...али не ги губи тука топките...колку толку ја изнесува ...за во дефанзива..немам зборови...треба да имаш осет...за такво нешто и мозок за да ја прочиташ играта на противникот...исто така позиционирање...дава одлични топки на крилата..они е високи топки..од кои веднаш се добива шанса за гол...нема голови од него..нема асистенции...игра премногу дефанзивно за да даде гол или направи асистенција...
Се е Ок те разбирам ама ние ја споредуваме играта на Кака во Милан и во Реал.За да отвара простор и да има прегледност,тоа го можат и други играчи.Какви контри развиваше во Милан од својот гол ја земаше топката,какви пробиви,асистенции.Затоа и се вика Кака,затоа и го плативме 60 М.А од Чаби не очекуваме такви нешта а дефанзивната работа одлично ја врши па затоа повеќе јадеме за Кака отколку за Алонсо.Но во тим кој направо многу трансфери и играчи дојдоа од различни првенства,опрстено им е 1 сезона.:helou:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Се е Ок те разбирам ама ние ја споредуваме играта на Кака во Милан и во Реал.За да отвара простор и да има прегледност,тоа го можат и други играчи.Какви контри развиваше во Милан од својот гол ја земаше топката,какви пробиви,асистенции.Затоа и се вика Кака,затоа и го плативме 60 М.А од Чаби не очекуваме такви нешта а дефанзивната работа одлично ја врши па затоа повеќе јадеме за Кака отколку за Алонсо.Но во тим кој направо многу трансфери и играчи дојдоа од различни првнества,опрстено им е 1 сезона.:helou:
Кака беше главен мотор во Милан, и беше единствен кој можеше тоа да го направи. Во Реал сега има многу такви играчи, кои знаат да направат контра...Роналдо, Марсело, Игуаин...Едно беше во Милан а друго е овде, никој не очекуваше да биде исто како во Милан. Ти изгледа си очекувал па затоа си разочаран.

Fear In Madrid

Hala Madrid ! ! !
Член од
26 ноември 2009
Мислења
332
Поени од реакции
37
Се е Ок те разбирам ама ние ја споредуваме играта на Кака во Милан и во Реал.За да отвара простор и да има прегледност,тоа го можат и други играчи.Какви контри развиваше во Милан од својот гол ја земаше топката,какви пробиви,асистенции.Затоа и се вика Кака,затоа и го плативме 60 М.А од Чаби не очекуваме такви нешта а дефанзивната работа одлично ја врши па затоа повеќе јадеме за Кака отколку за Алонсо.Но во тим кој направо многу трансфери и играчи дојдоа од различни првенства,опрстено им е 1 сезона.:helou:
друже..секој клуб си има различна игра...милан во времето на кака играа може да се каже дефанзивен фудбал...т.е чекаа контри и тогаш кака доаѓаше до израз....во реал не е така..ние прво го окупираме противничкиот гол...се вртиме околу 16 метри и тука се создваат шанси за гол..со нафрлени топки..топки во празно и тн и тн...тука кака неможе ништо да направи сам..ти напишав во претходниот пост што прави тој..со ваквата игра на реал...ова ти што го зборуваш го видовме само на натпреварот со барса...реал се бранеше а кој ја изнесуваше топката во контри ?? кака секако..и на дуелот против милан..и таму игравме одреден период на контри...кака беше тој што 15 пати ја претрча средината на милан...а тоа што амброзини го фаулираше кај стигне..е работа на судиите..ни еден фаул не досудија...поздрав

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Се разбира дека не треба да очекуваме како во Милан да игра,и во Милан последните 2 сезони беше послаб,плус смена средина итн.Но може и мора да се подобри тоа сите го знаеме.Зашто не викам за Роналдо,ама кај него се гледа дека се мачи,се труди има желба за играње...а за тоа дека Кака е играч на кој му треба простор сте во право.:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom