ivan moze ti izgleda tebe ednolicna negovata igra ama koga e raspolozen za igra a toa 80-90% od utakmicite so gi izigral,nemoze ama bas nikoj da go sopre... a ako taka gledame i na messi mnogu mu e ednolicna igrata ama koj moze da go proicita so ke naprai koga e kaj nego topkata :smir:
sepak zborot mi e da ne se trosat pari za ribery(a ke kosta mnogu) koga imame takov igrac vo ronaldo i robben... plus ne ni treba ni alonso, ni ibrahimovic, a najmalku trezeguet..
![Тоа е :toe: :toe:](/styles/default/xenforo/emot/toe.gif)
samo villa ako resile da kupat napgac moze, drug nikoj... decki nam
ODBRNA NI FALI!!!!
seto drugo e zaludno trosenje pari... spored mene de
На Меси играта му е еднолична?
Не си го гледал Меси оваа година многу а?
Меси беше многу сличен на Робен пред 2 сезони ама оваа сезона дефинитивно почна да созрева.
На почетокот на предсезоната, на првите неколку тренинзи, Пеп му кажал на Меси дека иако е најдобар во светот со топката, за да биде најдобар во светот мора да игра добро и кога топката не е кај него.
Како резултат на тој разговор можеше да се види дека Меси играше на вкупно 4 позиции оваа сезона и од сите тие 4 даваше голови и асистираше.
Финалето на ЛШ е перфектен пример за тоа колку е добар. Не дриблаше многу ама затоа со трчањето отвараше многу простор за другите играчи, подавањето му беше во рангот на Чави. Тешки додавања кои што прават збрка во противничката одбрана.
На крајот почна повеќе да дрибла ама тогаш поентата беше да се остане во половината на Манчестер и да се врши притисок врз нив и не беше приоритет да се даде гол.
Робен за разлика од Меси, ја нема тимската игра, ограничен е на дриблингот и шутот. Подавањата му се едноставни, никогаш на подолги од 15/20 метри и ретко се движат накај противничкиот гол. Обично се паралени со голот за да добие време да истрача напред и пак да ја прими топката. Не ги држи ни одбранбените играчи зафатени кога топката не е кај него. Играчите се свесени дека и да ја фати топката во средина на теренот само ќе продолжи да трча и нема да направи некое опасно подавање.
Како што кажа ivan1real, Робен е совршено крило за во Англија, ама во Барса и Реал крилото има многу поголеми задачи одколку да трча како мува без глава затоа и Перез му бара замена.