Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ја многу сакам да остане Хунти, пре сум за продавање на Руд отколку Хунти. Од кога дојде немаше кој да му даде асална топка, ама и покрај тоа даде 8 гола. Ама сега со ваков среден ред ќе растура. Хунти - Игуаин супер напад, ама сите ја знаеме вистината, а тоа е дека Раул мора да игра :/ Незнам ако толку го сака клубот, треба сам да му текне и да рече ја сум од оваа сезона на клупа. Рамос многу ме изнервира на крај што го форсираше ПРЕМНОГУ, секоја утакмица 90 мин.
Раул нема да биде стартер со своите 32 год неможе да биде оној стариот пред 4-5 години.Истото што се случува со МИлан тоа ќе биде и со Реал.Раул ќе биде џокер на Пелегрини како Инзаги во Милан.Во случај на повреда,забрана или да губиме Раул е тука како џокер.Уште незнам како да го составам новиот состав.Не сакам да си одат ни Руд,ни Хунти а поготово не Игуаин кој лани не држеше цела година.Не знам што ќе биде со Шнајдер и РОбен(беше одличен лани) аи Шнајдер во некој период но го скинаа повредите.АКо дојде и Рибери и Виља тогаш ќе нема место ни за Робен,Руд ни Хунти(за Раул кажавме).

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
pa da moze ima problem covekot so povredite ama koga igra se znae deka igra igrac...
spored mene ne vredi ama bas ic da se frlat use 60-70 milioni za ribery, koga e isto ko Robben i spored duri i malce poslab (a i dvajcata se timski igraci)...
imame dovolno kvalitet za da bideme najdobri samo odbrana ni fali... kako i mnogu godini nanazad!!! :helou:

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Играта на Робен е премногу еднолична, типично крило за во Англија.
Башка се повредува на секоја петта утакмица.

Ribéry: "Al Madrid o nada"

El Bayern le dice al Barça que se olvide de Ribéry

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Играта на Робен е премногу еднолична, типично крило за во Англија.
Башка се повредува на секоја петта утакмица.

Ribéry: "Al Madrid o nada"

El Bayern le dice al Barça que se olvide de Ribéry
ivan moze ti izgleda tebe ednolicna negovata igra ama koga e raspolozen za igra a toa 80-90% od utakmicite so gi izigral,nemoze ama bas nikoj da go sopre... a ako taka gledame i na messi mnogu mu e ednolicna igrata ama koj moze da go proicita so ke naprai koga e kaj nego topkata :smir:
sepak zborot mi e da ne se trosat pari za ribery(a ke kosta mnogu) koga imame takov igrac vo ronaldo i robben... plus ne ni treba ni alonso, ni ibrahimovic, a najmalku trezeguet..:toe: samo villa ako resile da kupat napgac moze, drug nikoj... decki nam ODBRNA NI FALI!!!!
seto drugo e zaludno trosenje pari... spored mene de

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
ivan moze ti izgleda tebe ednolicna negovata igra ama koga e raspolozen za igra a toa 80-90% od utakmicite so gi izigral,nemoze ama bas nikoj da go sopre... a ako taka gledame i na messi mnogu mu e ednolicna igrata ama koj moze da go proicita so ke naprai koga e kaj nego topkata :smir:
sepak zborot mi e da ne se trosat pari za ribery(a ke kosta mnogu) koga imame takov igrac vo ronaldo i robben... plus ne ni treba ni alonso, ni ibrahimovic, a najmalku trezeguet..:toe: samo villa ako resile da kupat napgac moze, drug nikoj... decki nam ODBRNA NI FALI!!!!
seto drugo e zaludno trosenje pari... spored mene de
На Меси играта му е еднолична?

Не си го гледал Меси оваа година многу а?

Меси беше многу сличен на Робен пред 2 сезони ама оваа сезона дефинитивно почна да созрева.

На почетокот на предсезоната, на првите неколку тренинзи, Пеп му кажал на Меси дека иако е најдобар во светот со топката, за да биде најдобар во светот мора да игра добро и кога топката не е кај него.

Како резултат на тој разговор можеше да се види дека Меси играше на вкупно 4 позиции оваа сезона и од сите тие 4 даваше голови и асистираше.

Финалето на ЛШ е перфектен пример за тоа колку е добар. Не дриблаше многу ама затоа со трчањето отвараше многу простор за другите играчи, подавањето му беше во рангот на Чави. Тешки додавања кои што прават збрка во противничката одбрана.

На крајот почна повеќе да дрибла ама тогаш поентата беше да се остане во половината на Манчестер и да се врши притисок врз нив и не беше приоритет да се даде гол.

Робен за разлика од Меси, ја нема тимската игра, ограничен е на дриблингот и шутот. Подавањата му се едноставни, никогаш на подолги од 15/20 метри и ретко се движат накај противничкиот гол. Обично се паралени со голот за да добие време да истрача напред и пак да ја прими топката. Не ги држи ни одбранбените играчи зафатени кога топката не е кај него. Играчите се свесени дека и да ја фати топката во средина на теренот само ќе продолжи да трча и нема да направи некое опасно подавање.

Како што кажа ivan1real, Робен е совршено крило за во Англија, ама во Барса и Реал крилото има многу поголеми задачи одколку да трча како мува без глава затоа и Перез му бара замена.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
zaso ste skoro site neblagodarni kon Arjen Robben??? :uvo:
so mu fali na igracot... cela sezona ne odrzuvase vo zivot pruzase se so moze da se napravi za krilo... kolku samo utakmici resi samiot...
a sto e ribery podobar od nego? nisto ... go sakav ribery ama mesto ronaldo(zaso ovoj mnogu ke izigrava zvezda ke vidite) ama Robben ni slucajno... dali transferite na kaka i ronaldo tolku brzo vi dozvolija da zaboravite koi vi bea najbitnite igraci minatata sezona???
ako nesto se bara definitivno e samo stoper i levo krilo kako FILIP LAHM...
drugo ama bas nisto ne ni treba... i mora da gi ostavi igracite kako sneijder i van der vaart vo timot barem use ovaa sezona da se proceni poubavo dali mozat ga igraat za nas ili ne... :toe:
Никој не е неблагодарен. ЅВЕР играч, ама едноставно неможеме да се ставаме повторно во ризик со тоа дали Робен ќе игра пред секоја утакмица или се повредил на тренинг. Рибери е далеку поконстантен играч од Робен, и далеку потимски играч од Робен. Робен многу пати покажа дека е себичен до коска, и колку добри дриблинзи и продори по страна правел и на крај ги усерувал заради себичноста. Второ Рибери има далеку појак шут од Робен, јас не се сеќавам Робен кога последен пат дал гол надвор од 16м, прв и последен ми се чини беше со Виљареал на Бернабе. Трето Рибери игра со двете нозе, Робен десната нога му е само за потпирање. Далеку покомплетен играч е Рибери од Робен. Да им се шитне Робен на Сити за 20 и нешто милиони а да се собере Рибери за 50 и нешто ќе биде супер. Затоа сум прво за Рибери, па после за Робен.

btw, немој Ферги да му тера инает на Перез, зошто на крај нема да ги добие ни Рибери ни Виља.

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
http://24fudbal.com.mk/Default.aspx?news=1653220a-e803-41f3-8c3a-1e3617aee63b&ln=3&typeBack=default

Многу сакам вакви дефанзивни изјави на Валдано, не дека стварно се откажале :D. Ама им ја симнуваат цената.
И моментално ни го олеснуваат патот до Виља. ;) .

Ако Мадрид се откаже тоа скоро со сигурност никој неможе да понуди повеќе.

Така да со оваа изјава може ќе му ја спуштите цената. Ама ќе ја спуштите за нас не за вас.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Кој спомнал откажување ?:)

пс: Лапорта е голем хипокрит.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Два дена пред да потпише Кака, имаше иста изјава од Валдано.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Нели овие од Барса само правеа играчи, не даваа многу пари за играч? :) Или 50 милки не се многу? :)

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
^ Ja периодот коа Робен може да игра за Реал го рачунам као луксуз. Секогаш се прашуваме:Спремен е Робен? - Да.. о јеее. Човекот вреди се`. ама игра 20 утакмици цела сезона. Иначе е цар.
Имаш Право, пред секоја утакмица глеавме дали Робен ке игра, ако игра сите бевме среќни. Не викам дека Рибери е лош, кога е во прашање дриблингот слободно можам да ги споредам Робен и Рибери, а за тимската игра сите мора да признаеме дека Робен е себичен и тоа многу!

worca

Get well soon....
Член од
19 февруари 2008
Мислења
740
Поени од реакции
15
Раул нема да биде стартер со своите 32 год неможе да биде оној стариот пред 4-5 години.Истото што се случува со МИлан тоа ќе биде и со Реал.Раул ќе биде џокер на Пелегрини како Инзаги во Милан.Во случај на повреда,забрана или да губиме Раул е тука како џокер.Уште незнам како да го составам новиот состав.Не сакам да си одат ни Руд,ни Хунти а поготово не Игуаин кој лани не држеше цела година.Не знам што ќе биде со Шнајдер и РОбен(беше одличен лани) аи Шнајдер во некој период но го скинаа повредите.АКо дојде и Рибери и Виља тогаш ќе нема место ни за Робен,Руд ни Хунти(за Раул кажавме).

Не знам како стојат работите кај вас....ама за едно сум сигурен...дека Раул нема шанси да биде седнат на клупа...Барем не оваа сезона...Можеби за две-три сезони....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom